Kremy na dzień

Laboratorium Kosmetyczne AVA Aloe Organic, Opuncja i Aloes, Krem na dzień anti-aging

AVA Opuncja i Aloes Krem na Dzień Anti-Aging
Ava Aloe Organic

• 10 lipca 2024 o 13:52
    lekki
    Krem ma lekką konsystencję i szybko się wchłania. Dobrze nawilża skórę i nie podrażnia jej. Nadaje się pod makijaż, zarówno pod podkład mineralny i fluid. Skład kremu oparty jest na połączeniu masła aloesowego oraz organicznego soku z liści Aloe Vera z ekstraktem z opuncji figowej, który ma dużą zawartość witamny C. Kosmetyk ma certyfikat Eco cert. Krem ma delikatniejszy zapach od serum i jest w nim mniej wyczuwalna lawenda. Pojemność kremu to 50 ml, a cena to 35-50 zł. Jest to bardzo dobra cena, biorąc pod uwagę jego super wydajność. Używam go od 3 miesięcy i zużyłam dopiero połowę. Opakowanie to również szklana buteleczka z pompką. Jest wysoka i wąska przez co zajmuje mało miejsca.
    saajko
    4 maja 2023 o 8:28
    krem na czwórkę
    Jest to bardzo dobry krem nawilżający na dzień, idealnie nadaje się pod makijaż. Skóra jest nawilżona, a przy tym nie lepi i nie świeci się, krem się idealnie wchłania. Nawilżanie, dobre wchłanianie się i lekka konsystencja to największe zalety tego produktu. Poza tym kosmetyk jest wydajny, ma wygodne opakowanie, przez które możemy kontrolować ilość produktu i zużyć go do końca, chociaż trochę nie sprawdza się w podróży ze względu na swoją wielkość. Jeśli chodzi o wady to nie mam do czego się przyczepić poza zapachem. Zapach jest okropny, intensywny i nieprzyjemny, na szczęście szybko znika, ale i tak bardzo uprzykrza poranną pielęgnację. Mimo to, myślę że jest to na tyle dobry krem, że mogłabym kupić go ponownie.
    Drogeria Natura
  • 16 listopada 2021 o 14:48
    Świetny produkt ze świetnym składem
    Jak w tytule- świetny produkt za grosze. Tak na prawdę kupując go otrzymałam pełnowartościowy produkt, praktycznie w pełni naturalny (realnie oddaje to skład). Krem z przeznaczeniem na dzień jest dla mnie ciut ciut zbyt treściwy- zaraz po wyciśnięciu wydaje się lekki, ale trochę się jednak świecę po kilku godzinach. Zapach też średni, ale nie o zapach w tym wszystkim chodzi. Działanie jak najbardziej nawilżające. Anti-aging- wierzę na słowo, że jest, chociaż nie wierzę w genialne działanie kremów w tym względzie. Opakowanie airless, co jest super, dodatkowo szklane- też na +. Jestem bardzo zadowolona, krem absolutnie mnie nie zapycha, jest megawydajny, a do tego z takim składem- tani jak barszcz. Polecam!
    Zalety:
    • skład
    • efektywny
    • wydajny
    • opakowanie airless i szklane
    • cena do jakości
    Wady:
    • trochę wyświeca
    Drogeria Natura
    _Sasha_
    12 sierpnia 2021 o 23:21
    niestety wielkie rozczarowanie
    Dałam szansę firmie Ava, której i tak nigdy nie lubiłam, krem wypatrzyłam na promocji, zobaczyłam napisy "organic" i "najwyższy stopień naturalności" więc głupi by nie wziął za taką kasę, niestety dla mnie 14zł wyrzucone w błoto. Krem po wyjęciu z pudełka całkiem dobrze się zapowiada. Tutaj firma trochę się postarała, bo zawsze mieli wyjątkowo tandetne opakowania, teraz jest smukła, szklana buteleczka, choć paskudna nakrętka i srebrna, obdrapująca się farbka nadal niezmienne. Krem posiada dobrą pompkę, która wydobywa mało produktu. Po nałożeniu czar pryska i czujemy bardzo specyficzny, ostry i nieprzyjemny zapach. Skądś go znam, ale nie mogę przypomnieć sobie nazwy, kojarzy mi się z jakimś kosmetykiem z lat '90, bardzo charakterystyczna nuta, chyba jakiegoś ruskiego kosmetyku ziołowego. Krem jest wydajny i dobrze się nakłada, jednak nie wchłania się zupełnie. Sprawia wrażenie lekkiego i nawilżającego, jednak zostawia tłustą warstwę, która się nie wchłania, nawet jak nałożymy krem na dłonie, to czuć cały czas wyczuwalny film. Po nałożeniu od razu poci się nos, więc skóra nie oddycha. Makijaż wygląda bardzo źle, świeci się, jest nietrwały, silniejsze matowienie nic nie daje. Skóra wygląda nieświeżo, mam wrażenie że jest zapchana i pojawiają się zaskórniki. Powrót do innego kremu ratuje skórę, ponowne użycie Avy natychmiast pogarsza, więc to jest na pewno wina tego kremu. Ogólnie chciałam dać szansę polskiej firmie, ale niestety po raz kolejny jest niewypał. Krem zużyję do rąk, choć nie wiem jak długo zniosę jego smród i dyskomfort brudnej skóry jaką pozostawia,
    Zalety:
    • skład
    • niska cena
    Wady:
    • nie wchłania się do końca, pozostawia nieprzyjemny film
    • zapycha skórę
    • powoduje świecenie
    • zanieczyszcza i powoduje zaskórniki
    • koszmarnie pachnie
    • skóra wygląda zdecydowanie gorzej i bardzo nieświeżo
    Kaisja
    19 marca 2021 o 23:49
    Bogata pielęgnacja w rozsądnej cenie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    To krem przeciwzmarszczkowy przeznaczony na dzień, ale na dzień do mojej mieszanej cery ten odżywczy kosmetyk okazał się jednak zbyt bogaty (niemal od razu po nałożeniu wymagał zmatowienia w strefie T, choć policzki przez cały czas – aż do późnego wieczora były w porządku), i kilka próbek otrzymanych w drogerii, zużyłam na noc. Z powodzeniem, i trwało to aż kilka tygodni (!), bo specyfik okazał się być bardzo wydajny. Krem ma miłą w dotyku, niemal półpłynną konsystencję, i od razu lekko, delikatnie się wchłania (jak wspomniałam u mnie w strefie T wymagając lekkiego zmatowienia), i pachnie bardzo przyjemnie ziołowo-owocowo-kwiatowo, jak dobre wakacyjne perfumy, co czyni aplikację niezwykle przyjemną. Ja korzystałam z próbek, ale wiem, że sprzedawany jest w ładnych, eleganckich i praktycznych szklanych (czyli "eko" – brawo!) buteleczkach z pompką, ułatwiającą precyzyjne dozowanie, i zapobiegającą utlenianiu się kosmetyku (też brawo :-) ). Po kilku tygodniach stosowania próbek nie mogę miarodajnie ocenić jego przeciwzmarszczkowych właściwości, ale stosowany na noc krem świetnie pielęgnował moją cerę, ujędrniał ją, czynił miękką i gładką. To bardzo dobry krem pielęgnacyjny w rozsądnej cenie – i przypuszczam, że na dzień może być idealny dla cery normalnej, a może nawet i suchej. Ze swojej strony szczerze go polecam.
    Zalety:
    • walory pielęgnacyjne – przeciwzmarszczkowe, nawilżające,
    • skuteczność – cera jest widocznie i wyraźnie ładnie nawilżona, gładka i wypielęgnowana,
    • wydajność – bardzo wysoka,
    • zapach – bardzo ładny, ziołowo-owocowo-kwiatowy, przywodzący na myśl rześkie wakacyjne perfumy
    • opakowanie – szklana buteleczka z pompką – ładna, estetyczna i "eko"
    • cena – przystępna
    Wady:
    • troszeczkę za bogaty na dzień do cery mieszanej, i wymaga matowienia w strefie T, ale na noc – super :-)