Kremy na dzień

Feel Free Vit. C + Hyaluronic Acid, Vitamin Booster Cream Krem-booster z witaminą C i kwasem hialuronowym

• 29 lutego 2024 o 16:27
    Najpierw zachwyt, a potem...
    Feel Free to hiszpańska marka naturalnych kosmetyków z certyfikatem Eco Cert. Akurat szukałam kremu na dzień o matowym wykończeniu. Cera mieszana, więc rozumiecie ;) Pomyślałam, że rozświetlenie (wit. C) + nawilżenie (kwas hialuronowy) to dokładnie to, co chcę dać mojej skórze. Kosmetyk zapakowany jest w biały kartonik z pomarańczowymi napisami. Wewnątrz czeka na nas słoiczek o pojemności 50 ml, wykonany ze szronionego szkła. Nakretka od zewnątrz drewniana, ale od środka plastikowa. Konsystencja kremu jest trudna do opisania. Przypomina jakby piankę, ale mocno zbitą. Nie jest to na pewno aksamitny tudzież jedwabisty krem, jakiego można się spodziewać po nazwie "krem". Kolor: jasny pomarańcz. Zapach: na myśli przywodzi mi cytrusowe cukierki. Jest dość mdły, ale też mało intensywny, więc nie przeszkadzał mi. Ulatnia się dość szybko po nałożeniu na twarz. Przez pierwszy miesiąc stosowania byłam pod wielkim wrażeniem działania tego kremu. Pomimo dość dziwnej konsystencji świetnie się rozprowadza i szybko wchłania bez pozostawiania połysku na twarzy. Jest lekki, ale bardzo dobrze sprawdził się nie tylko latem, ale i zimą. Świetnie współgra zarówno z kosmetykami pielęgnacyjnymi, jak i z kolorówka. Utrzymuje mat przez niemal cały dzień. Nie raz był ostatnią warstwą, którą nakładałam na twarz. Dał mojej skórze odpowiedni dla niej poziom nawilżenia, a także genialnie wyrównywał koloryt, rozświetlał cerę i rozjaśniał przebarwienia. Niestety, działanie rozświetlające i rozjaśniające ustały po miesiącu :/ Albo skóra się przyzwyczaiła, albo wit. C zawarta w kremie straciła swą moc. Tak czy inaczej, pozostałe korzyści pozostały bez zmian. Krem nie zapycha porów, więc idealnie sprawdzi się u cer trądzikowych. Gdybym pisała tę recenzję po miesiącu stosowania to napisałabym, że ten krem to moje odkrycie roku i nie zamierzam go zmieniać w najbliższym czasie, ale ze względu na to, że zużyłam całość, a połowa zalet tego kosmetyku przestała obowiązywać już po miesiącu to mogę napisać tylko tyle, że jest dobry. Początkowy zachwyt zamienił się w lekkie rozczarowanie.
    Zalety:
    • odpowiednie nawilżenie dla mieszanej cery
    • skóra miękka, gładka I sprężysta
    • wyrównanie kolorytu
    • rozświetlenie
    • subtelne rozjaśnienie przebarwień
    • matowe wykończenie, które utrzymuje się cały dzień
    • nie zapycha porów
    • nie podrażnia
    • produkt naturalny z certyfikatem Eco Cert
    • wzorowy skład
    Wady:
    • wyrównanie kolorytu, rozświetlenie i rozjaśnianie przebarwień kończy się po ok. miesiącu używania
  • 1 marca 2023 o 17:59
    Bardzo dobry zamiennik wysokopółkowych kremów z wit. C
    Recenzje nt. tego kremu przeczytałam po zakupie Feel Free w Hebe i przyznam, że już miałam żałować nabycia go... Bo się roluje, piszecie. U mnie nic takiego, mimo że mam tłustą cerę. I o dziwo nawet wyższe dawki kremu moja skóra przyjmuje z pokorą, czy nawet z przyjemnością. Kupiłam krem z nadzieją, że będzie ekonomicznym zastępnikiem Sesdermy C Vit i rzeczywiście tak jest. No, zapach jest faktycznie inny, Feel Free prawie go nie ma, lub wręcz pachnie łagodną maścią apteczną. Ale maścią absolutnie nie jest! W sumie więc bardzo dobrze zastępuje mój dotychczasowy krem z wit. C i zostanie ze mną na dłużej. Daje ładny glow, nieprzesadny, tzn. nieświecący. Zawiera składniki gojące, mam mniej niespodzianek, a inne szybko się goją. Taki krem - opiekun. Jest bardzo treściwy i wydajny. Używam na dzień. Zwykle nie używam podkładu, tylko od wielkiego dzwonu, ale przetestowałam - Feel Free jest dobrą baza dla mojego ulubionego Vichy Liftactiv Flexiteint. Zważywszy śmieszną cenę za dobry, naturalny skład - ocena maksymalna.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    Shaka89
    27 października 2022 o 0:59
    Przykro mi ale nie…
    Dostałam ten krem w prezencie razem z serum i kremem pod oczy z tej samej serii. Jestem fanką kosmetyków naturalnych, więc byłam bardzo podekscytowana. Skład wygląda świetnie. Opinie pozytywne. To moje pierwsze zetknięcie z marką Feel Free! I tu zaczyna się rozczarowanie… Krem po nałożeniu na serum okropnie się świeci… Roluje się na twarzy i wygląda jakby nie miał zamiaru wchłonąć się w skórę… Ciężko mi ocenić działanie, ponieważ za każdym razem gdy wychodzę z domu muszę umyć twarz i użyć czegoś innego. Chciałam mu dać drugą szansę i zaczęłam stosować na noc. Spektakularnych efektów nie widzę niestety. Pozostaje jeszcze kwestia zapachu… Liczyłam na cytrusy, a tu kolejny zawód. Zapach jest dosyć delikatny, ale jednak niezbyt przyjemny. Na szczęście szybko się ulatnia…
    Zalety:
    • dobry skład
    • ładny, szklany słoiczek
    Wady:
    • roluje się na twarzy
    • dziwny zapach
    • bardzo się świeci
  • 9 września 2022 o 15:51
    krem na taki 4/5
    widziałam wiele opinii pozytywnych o tym kremie i niestety chyba zbyt wielkich oczekiwań sobie narobiłam patrząc na nie. ogólnie nie jest zły, ale uważam że w tej cenie można znaleźć na prawdę lepsze kremy z witaminą c. samo w sobie opakowanie jest na prawde ładne, solidne i ten kawałek drewna charakterystyczny dla tej marki robi robotę, natomiast wnętrze aż tak nie zachwyca. dobrze nawilża, lekki jest i odżywczy, ale to nie jest to. skład też w sumie ma w porządku. opcja okay, ale nie skłoniło mnie całe opakowanie do ponownego zakupu.
  • 4 września 2022 o 13:01
    Poprawny ale nie zachwycający
    Ucieszyłam się gdy udało mi się kupić zestaw kosmetyków Feel Free z witaminą C w promocyjnej cenie ponieważ walczę z przebarwieniami a ten składnik jest sprzymierzeńcem w walce z plamkami na twarzy. Czy sprawdził się na mojej suchej cerze? Nie do końca ale uważam że to dobry produkt. Zacznijmy od początku: Zapach-spodziewałam się pomarańczowego orzeźwienia jak w przypadku serum z tej serii ale niestety tu jest nieco gorzej. Owszem gdzieś te cytrusowe nuty czuć ale oprócz tego wyczuwam coś stęchłego, nieprzyjemnego. Nie jest to śmierdząca woń tylko taka dziwna, mało przyjemna. Z czasem mam wrażenie ze owocowe aromaty wietrzeją. Opakowanie to szklany słoiczek z drewniana nakrętką charakterystyczną dla marki. Jak w większości tego typu produktów aplikacja palcami jest mało higieniczna. Mam szpatułki do tego przeznaczone ale i tak zdarza mi się włożyć tam palce gdy się spieszę. Konsystencja jest gęsta ale lekka i przyjemna . Szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze. Idealnie nadaje się pod makijaż a ponieważ zawiera witaminę C to super współgra z filtrem. W składzie mamy 99,5 % naturalnych składników. Najważniejszy to kwas askorbinowy który rozjaśnia skórę , poprawia koloryt i pobudza syntezę kolagenu. Zastosowano tu najmniej stabilną postać witaminy C i taka która najszybciej (po powierzchniowo) działa. Mamy tu ekstrakt z granatu, morwy, figi, miłorzębu. Oleje m. in. jojoba, arganowy, oliwę z oliwek i wiele innych ciekawych składników. Nawilża ale jak dla mojej suchej cery to za mało .Nie czuję żadnego ściągnięcia ale nawilżenie jest w moim przypadku krótkotrwałe Twarz wygląda na wypoczętą , pełna blasku Skóra wygląda świeżo i zdrowo dzięki m. in witaminie C Na plus że można kupić zestaw kilku kosmetyków w atrakcyjnej cenie i przetestować. Sam krem w drogerii to wydatek ok.40zł a za zestaw 3 rzeczy zapłaciłam 49.99zł
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • dodaje blasku skórze
    • nie zapycha, nie podrażnia
    • cena promocyjna
    • skład
    Wady:
    • słabo nawilża moją suchą skórę