Wody perfumowane męskie

Serge Lutens Un Bois Vanille EDP

Serge Lutens Un Bois Vanille Woda perfumowana 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 31 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 sierpnia 2017 o 15:49
    nieznośna oryginalność wanilii
    Jak w tytule, wanilia oryginalna, nieznośnie oryginalna. Nie jakiś jadalny przyjemniaczek jak ciasteczko banalnie wanilowe, a szaleństwo intymne, waniliowe ale nie dosadnie płaskie. Zapach ewoluuje. Zapach jest na mnie bliskoskórny ale intymny, piękny. Świdrujący kadzidłem, i dymkiem ledwo wyczuwalnym, takim zawiewem wiatru dymnym i pachnącym dymem z daleka. Sam zapach ciekawy, jedyny w swoim rodzaju. Prostota flakonu, trwałość niezła. Nie ma kiczu jest oryginał.
    Zalety:
    • oryginalność kompozycji
    • klasa flakonu
    • prostota
    • migotliwe kadzidło
    Wady:
    • obiecanego kokosa w moim flakonie nie ma. Ukradli chyba...
    W perfumerii
    Mijanou
    24 lipca 2014 o 9:10
    Serge, nie wygłupiaj się!
    Nie wiem, czy to chichot genialnego perfumiarza, czy jego ponury żart. Stawiam na drugą opcję. Na szczęscie nie kupiłam pełnego flakona a podbieram Mamie, której te perfumy też się nie podobają. Zero projekcji. Zapach zupełnie płaski i jednowymiarowy. Nie zaliczę go nawet do kategorii zapachów "jadalnych", bo wanilia jest tu wyraźnie podbita czymś ostrym, cierpkim, nieprzyjemnym jak woda z solą. I tak od pierwszej do ostatniej chwili. Polana olejkiem waniliowym i posypana solą. Te perfumy nie dają mi absolutnie żadnego komfortu, że już nie wspomnę o tym tajemniczym powiewie i dreszczyku emocji,który winien mi zapewnić tak uznany perfumiarz jak Serge Lutens. Nic takiego nie nastąpilo. Przepraszam, ale to jest bubel. W porównaniu do jakości, cena tego pachnidła wydaje się kosmiczna. Coś, co pachnie jak tania woda z kiosku powinno kosztować adekwatnie. Używam tego produktu od: sporadycznie od tygodnia Ilość zużytych opakowań: flakon Mamy
    BBRAT
    28 czerwca 2014 o 21:23
    WANILIA NIE OBRONIŁA SIĘ...
    Aktualna cena 389 zł za 50 ml (stacjonarnie czyli w Douglasie). Jakby nie patrzeć, to blisko 4 stówki za buteleczkę, której zawartość... ...BARDZO mnie rozczarowała. Niezwykle kompetentny konsultant uprzedził mnie, że to zapach bardzo jednotorowy, monotematyczny wręcz. Powiedział, że jeśli kocham moją jasną, gładką wanilię z Dark Obsession, to w Serge Lutens nie znajdę niczego, co byłoby podobne do CK i prawdopodobnie będę rozczarowana. Ja mu na to, że kocham wanilię i że na pewno będę zachwycona! Jeśli do tej pory żyłam w przekonaniu, że zapachy jadalne, czyli gourmand, to na przykład cukrowa Candy Prada, tortowy BonBon V&R lub pralinkowa różowa kula Britney Spears - to byłam w wielkim błędzie. To niejadalna, plastikowa chemia, oszukująca plastikowym tortem i plastikową czekoladą. Przy Un Bois Vanille SL przekonałam się, że jasna, puszysta, cukierkowa wanilia z masowych perfum, to nie jest ta prawdziwa wanilia, w postaci ciemnych lasek. Niby teoretycznie wiedziałam o tym, ale kto by o tym pamiętał, przy natłoku cukierniczych straszydeł na wszystkich możliwych półkach. Serge Lutens to (w moim odczuciu) zapach jednonutowy, wręcz dyskomfortowy w samotności tej jednej nieszczęsnej nuty. Widzę tu w opisie szereg dodatkowych składników, ale nie przekładają się one na mój odbiór tych perfum. Ten zapach to po prostu surowa, średnio słodka, wręcz cierpkawa, ciemna wanilia. Tym się zaczyna, w tym trwa i na tym się kończy. Na mojej skórze kończy się wybitnie szybko. Wanilia jest tu prosta, bardzo przyprawowa. Wręcz kuchenna. Być może ta jej surowość czy cierpkość, to właśnie obecność deklarowanych dodatkowych nut - ale zapach i tak pozostaje płaski i prosty. Zbyt prosty. Czuć bardzo ciemny kolor tego zapachu - ale to złudne odczucie. To nie jest mroczna flaszka pełna mrocznego zapachu z wielką projekcją. Waniliowy Serge Lutens to zapach kuchenno-przyprawowy, bardzo spożywczy w złym tego słowa znaczeniu. Zdumiewająco płaski i jakiś taki cienki. Poszarpany, ażurowy - zamiast gęsty i kremowy. Zero otulenia. Szybciutko rozwadnia się na mojej skórze, ulatnia się i tyle go widzieli. Może to i lepiej - nigdy nie byłam zwolenniczką perfum o zapachu jednej określonej rzeczy. Nie przemawia do mnie koncepcja typu pachę jabłkiem lub pachnę tabliczką czekolady lub pachnę pomidorem lub pachnę skórzaną torebką... Marność i płaskość zapachu + mizerna trwałość + kretyńska cena = 1 gwiazdka. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: testy
    nina732
    20 kwietnia 2013 o 12:44
    wanilia i drzewo
    Zapach ciekawy , mocny , ogoniasty. Wanilia jest głęboka , osadzona w migdałach i chyba gwajaku , który momentami mocno domiuje, to nie jest delikatny , zimowy otulacz... Zapach lekko dymny, niestety nie wyczuwam w nim kokosa...Warty poznania , natomiast coś mi w nim przeszkadza, chyba ten gwajak , ciut za duzo drewnianych nut jak dla mnie...
  • 15 lutego 2013 o 13:23
    spożywcza wanilia
    UbV jest od początku do końca monotematyczne. Wszystkie nuty są skoncentrowane wokół spożywczego wydania wanilii. Lubię wanilię w zapachach, bo dodaje im kremowości, ale jako składnik sam w sobie silnie kojarzy mi się z choinkami zapachowymi do samochodów, i to są jedne z tych perfum, które mi o nich przypominają. Tak więc tylko dla wiernych fanów wanilii. Choć trzeba przyznać, że kilka ciekawych przypraw tu jest ;) Używam tego produktu od: test Ilość zużytych opakowań: test

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie