Oliwki do skórek i paznokci

NeoNail Oliwka do skórek (różne rodzaje)

Nasi użytkownicy zostawili 28 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 sierpnia 2023 o 18:16
    Uwielbiam tę oliwkę!
    Posiadam oliwkę o zapachu frezji i muszę powiedzieć, że uwielbiam tę oliwkę. Używam jej nawet częściej niż tylko po zrobieniu paznokci ze względu na zapach i dobre nawilżenie skórek. Oliwka jest mega wydajna.
    Zalety:
    • piękny zapach (frezja)
    • dobrze nawilża
    Wady:
    • długo nie wysycha, trzeba wysmarować ;)
  • 19 kwietnia 2023 o 11:08
    Dobry produkt
    Do nawilżania skórek olej jest must have. Ja mam chyba nieco nowszą wersję, bo nie z pędzelkiem tylko z pipetą, ale ten sam kształt buteleczki i mam wersję fioletową. Mega mega mega wydajna oliwka. Używa sie jej naprawdę niewiele. Zapach szczerze słaby, sztuczny, ale bardziej patrzę w tym przypadku na działanie i jak mi się używa tego produktu. Jedną buteleczkę mam już od roku, a zużycie jest może 1/8 całego opakowania. Miałam już dwie oliwki z tej firmy i jest zadowolona,
  • 6 stycznia 2023 o 11:04
    Lipa
    Oliwki to skórek uważam za zbędny produkt. Wolę użyć kremu do rąk. Ta tu ma niezbyt zachwycajacy skład. A po użyciu mam wrażenie, że skórki jeszcze bardziej są suche. Zapach ma... sztuczny? Jakiś taki chemiczny.
    Noor
    27 sierpnia 2022 o 14:43
    Beznadzieja o ładnym zapachu
    Zapach frezji to jedyna zaleta tego produktu. Bo z pewnością nie jest nią skład. Generalnie oliwki do skórek uważam za kosmetyk zbędny i dość uciążliwy w stosowaniu - do pielęgnacji moich wystarcza mi w zupełności regularnie używany dobry krem do rąk - ale dostałam, to zużyłam. Bazą tej "oliwki" jest olej mineralny - paraffinum liquidum, z niewielką domieszką olejów migdałowego i z kiełków pszenicy, witamin A i E oraz naprawdę homeopatyczną ilością lanoliny. Przez cały czas używania, regularnie, codziennie na noc - co zajęło pewnie ok. 12 miesięcy - nie zauważyłam kompletnie żadnego pozytywnego działania ani na skórki, ani na paznokcie. Powiedziałabym, że właściwie wręcz przeciwnie ;-) pojawiły się zadziorki, a skórki są nawet bardziej suche, podobnie jak moje cienkie paznokcie, które strzępią się i łamią, a płytka jest sucha - więc i na macierz działanie zerowe. No cóż, ale jak się nie dało w składzie pod parafinową okluzję nic odżywiającego lub nawilżającego, to i cudów nie ma co obiecywać, drogie NeoNail. "Oliwka" (a raczej płynna parafina) ma ładną, pękatą buteleczkę, wersja frezjowa jest lekko fioletowa, nakłada się dobrze pędzelkiem (w mojej butelce był właśnie pędzelek), nie spływa z paznokci, wymaga wmasowania przez dłuższą chwilę i uczucie tłustości jest do zniesienia. Niestety działanie jest bezobjawowe ;-) Olejek Sally Hansen był o wiele lepszy.
    Wady:
    • zerowe działanie
    Elizeum
    28 kwietnia 2022 o 10:02
    Pomoc dla suchych skórek
    Regularnie wykonuję manicure i zazwyczaj wycinam skórki. Chociaż systematycznie używam kremu do rąk to nie zawsze okolice paznokcia są idealne, potrafią się przesuszyć. Nie mowy o wycinaniu skórek bez ich odpowiedniego zmiękczenia, dlatego dobrym rozwiązaniem jest oliwka. Mój wybór padł na zapach cytrynowy. I popełniłam duży błąd. Miałam nadzieję na kwaśne, orzeźwiające nuty, a dostałam aromat do ciast, nawet konsystencja i kolor podobny. Na domiar złego wybrałam większą buteleczkę z pipetką. Jest ona dużym ułatwieniem, wystarczy tylko lekko nacisnąć nad każdym paznokciem. Wydajność oceniłabym wysoko, ponieważ produkt łatwo się rozprowadza. Raczej nie spływa z paznokci. Wchłania się dłuższą chwilę, trzeba dobrze wmasować, a i tak skórki są lekko tłuste. Po użyciu skóra staje się nawilżona i znacznie pomaga to w zacięciu się przy wycinaniu skórek. Jeżeli chodzi natomiast o działanie długofalowe to w zasadzie go nie ma. Pomimo, że używam oliwki regularnie to skórki nadal wysuszają się. Może faktycznie nie zadzierają się, ale jak już wspominałam, często używam kremu do rąk, więc to on może być tego zasługą. Obietnica poprawy wyglądu paznokci również nie została spełniona, w końcu płytka paznokcia jest martwa, więc jak? Być może wypróbuję inny wariant zapachowy, gdy skończę tę buteleczkę. Mam do wyboru kilka kwiatowych i owocowych zapachów, więc na pewno znajdę coś dla siebie, szczególnie że cena nie jest zbyt wygórowana. Do obecnej wersji na pewno nie wrócę.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
    • chwilowe nawilżenie po użyciu
    • nie za wysoka cena
    • duży wybór zapachów
    Wady:
    • zapach w wariancie cytrynowym
    • wchłania się dłuższy czas
    • nie działa na dłużej