Masła do ciała

Weleda Skin Food
Weleda Skin Food Masło do ciała 150 ml
Weleda Skin Food Masło do Ciała 150ml

• 21 marca 2025 o 9:42
    Skóra gładka, pachnąca i nawilżona
    Już po pierwszym użyciu zauważyłam, jak bogata jest jego konsystencja. Masło jest gęste, treściwe i naprawdę skuteczne w walce z suchą skórą. Ma przyjemny, naturalny zapach, który jest subtelny, lekko ziołowy i odrobinę ziemisty. Dla mnie to duża zaleta, ponieważ zapach nie jest przytłaczający i doskonale współgra z innymi produktami, nie przytłaczając zmysłów. Dzięki temu nie trzeba martwić się, że będzie konkurować z perfumami czy innymi zapachami, które nakładamy na skórę. Co do samego nawilżenia, masło naprawdę robi wrażenie. Formuła jest wyjątkowo mocna, a efekty utrzymują się przez wiele godzin. Skóra po aplikacji staje się gładka, elastyczna, a suche miejsca, takie jak łokcie czy kolana, odzyskują odpowiednią miękkość i nawilżenie. Chociaż jest dość treściwe, nie zostawia tłustego filmu, a po kilku minutach wchłania się w skórę, nie pozostawiając uczucia lepkości. To sprawia, że jest to świetny wybór na zimę, gdy nasza skóra wymaga intensywnej ochrony przed zimnym powietrzem i wiatrem. Opakowanie Masła do Ciała to szklany słoiczek, który jest bardzo funkcjonalny i pozwala na łatwe aplikowanie produktu na skórę. Choć jest to estetyczne rozwiązanie, to i praktyczne, można zużyć produkt do samego końca. Sprawdzi się nie tylko w domu ale i w podróży. Dla mnie Weleda Skin Food Masło do Ciała to zdecydowany faworyt, szczególnie w okresie chłodniejszych dni. Jego naturalne składniki, intensywne nawilżenie oraz przyjemny, nieprzytłaczający zapach sprawiają, że chętnie sięgam po nie codziennie. To produkt, który spełnia swoje obietnice, oferując nie tylko nawilżenie, ale i poczucie komfortu przez długi czas. Jeśli ktoś szuka kosmetyku do suchej skóry, który nie zawiedzie, to z pewnością jest to doskonały wybór. Zdecydowanie pozostanie ze mną na dłużej, a poznając jak bogate składniki są w produktach Weleda, chętnie powiększę swoją rodzinkę produktową.
    • Konsystencja gęstego masła
    • Nie bieli skóry
    • Szybko się wchłania
  • 17 marca 2025 o 16:47
    Odżywcze bogactwo dla suchej skóry
    Masło do ciała od marki Weleda to kosmetyk zamknięty uprzednio w papierowy kartonik, natomiast samo masło zostało zamknięte w szklany słoiczek z plastikową nakrętką o pojemności 150 ml. Dodatkowym zabezpieczeniem masła jest srebrna folia, która znajduje się pod wspomnianą nakrętką. Szata graficzna jest bardzo prosta bo w iście wiosennym zielonym kolorze z wyraźnymi białymi napisami. Masło posiada przyjemną, kremową barwę. Zapach jest bardzo przyjemny, subtelny łączący w sobie nuty pomarańczy i lawendy, która działa kojąco na zmysły. Konsystencja jest bardzo treściwa, zbita, ale bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, szczególnie po kąpieli. Masło ma bogaty skład, wśród składników znajdziemy wyciągi roślinne z fiołka, nagietka lekarskiego i rumianku, dodatkowo znajdziemy w nim organiczne masło shea i olejek kokosowy. Jeśli chodzi o działanie masła do ciała to muszę przyznać, że moja skóra codziennie zanurza się w luksusie. Masło posiada niezwykłą konsystencję, która bardzo łatwo się rozprowadza na skórze i równie szybko się wchłania, dzięki czemu zaraz po aplikacji można się ubrać. Jest to produkt, który potrafi sprostać potrzebom suchej skóry. Nakładając je na skórę odczuwamy głębokie nawilżenie i odżywienie, to natychmiastowa ulga. Skóra jest odpowiednio ukojona, miękka w dotyku, skutecznie ratuje nawet ekstremalnie przesuszona skórę. Na dodatkowy plus warto zapisać, że masło jest bardzo wydajne, nie pozostawia na skórze tłustej ani lepkiej warstwy. Moja skóra bardzo polubiła ten produkt.
    • odżywia
    • przeznaczony dla całego ciała
  • 17 marca 2025 o 15:36
    Idealne masło odżywcze do bardzo przesuszonej skóry
    Moja skóra szczególnie zimą jest bardzo wymagająca i przesuszona . Sucha , swędząca z uczuciem dyskomfortu. Większość maseł i balsamów nie daje rady odżywić mojej skóry i przynieść jej ukojenie. Masło Weleda to mój must have od kiedy je poznałam. Najlepszy kosmetyk do nawilżania bardzo przesuszonej skóry. Ma bardzo gęstą konsystencję która świetnie odżywia .Zapach jest delikatny i mi kojarzy się z orzeźwiającą pomarańczą. Masło daje długotrwałe uczucie komfortu i ukojenia. Właśnie takiego produktu szukałam od dłuższego czasu . Polecam !!!
  • 17 marca 2025 o 13:53
    Aksamitna konsystencja i ziołowy zapach!
    Weleda to międzynarodowa firma założona w 1921 roku w Szwajcarii, specjalizująca się w produkcji kosmetyków naturalnych. Masło do ciała Skin Food ma cudowny, ziołowy, naturalny, aromatyczny zapach. Jego konsystencja jest dosłownie maślana, aksamitna i zbita. Gładko sunie po skórze, nie oblepia jej. Skóra jest po nim długotrwale nawilżona i odżywiona. Oprócz ekstraktów z fiołka, nagietka lekarskiego i rumianku, zawiera również organiczne masło shea i olejek kokosowy. Cenię dobrą jakość, naturalny skład i jestem nim zachwycona!
    Zalety:
    • naturalny skład
    • ziołowy zapach, naturalna kompozycja zapachowa
    • dobra jakość
    • skuteczność
    xBunny
    17 marca 2025 o 9:25
    Świetny produkt!
    Jestem bardzo wdzięczna, że mogłam zostać Top Recenzentką tego produktu. Powiem szczerze, że jestem mile zaskoczona tym masłem. Produkt jest zamknięty w szklanym solidnym słoiku, ma dużą pojemność a przez to że jest gęsty i ma bogatą konsystencję potrzeba go naprawdę niewiele - moim zdaniem wystarczy mi na wiele długich miesięcy. Mimo swojej konsystencji bardzo szybko się wchłania, pozostawia na skórze uczucie głębokiego nawilżenia, skóra jest gładka, nic się nie klei. Masło ma wiedzy cytrusowo - ziołowy zapach. Jest on bardzo delikatny i w żaden sposób mi nie przeszkadza. Jeżeli zastanawiasz się nad wyborem super nawilżającego masła do ciała które szybko się wchłania - polecam masło do ciała Weleda!
    Zalety:
    • Duża pojemność
    • Mega wydajny produkt, który wystarczy mi nie wiele długich miesięcy
    • Bogata i gęsta konsystencja która nie jest klejąca
    • Delikatny świeży zapach
    Wady:
    • Nie zauważyłam ;)