Już po pierwszym użyciu zauważyłam, jak bogata jest jego konsystencja. Masło jest gęste, treściwe i naprawdę skuteczne w walce z suchą skórą. Ma przyjemny, naturalny zapach, który jest subtelny, lekko ziołowy i odrobinę ziemisty. Dla mnie to duża zaleta, ponieważ zapach nie jest przytłaczający i doskonale współgra z innymi produktami, nie przytłaczając zmysłów. Dzięki temu nie trzeba martwić się, że będzie konkurować z perfumami czy innymi zapachami, które nakładamy na skórę.
Co do samego nawilżenia, masło naprawdę robi wrażenie. Formuła jest wyjątkowo mocna, a efekty utrzymują się przez wiele godzin. Skóra po aplikacji staje się gładka, elastyczna, a suche miejsca, takie jak łokcie czy kolana, odzyskują odpowiednią miękkość i nawilżenie. Chociaż jest dość treściwe, nie zostawia tłustego filmu, a po kilku minutach wchłania się w skórę, nie pozostawiając uczucia lepkości. To sprawia, że jest to świetny wybór na zimę, gdy nasza skóra wymaga intensywnej ochrony przed zimnym powietrzem i wiatrem.
Opakowanie Masła do Ciała to szklany słoiczek, który jest bardzo funkcjonalny i pozwala na łatwe aplikowanie produktu na skórę. Choć jest to estetyczne rozwiązanie, to i praktyczne, można zużyć produkt do samego końca. Sprawdzi się nie tylko w domu ale i w podróży.
Dla mnie Weleda Skin Food Masło do Ciała to zdecydowany faworyt, szczególnie w okresie chłodniejszych dni. Jego naturalne składniki, intensywne nawilżenie oraz przyjemny, nieprzytłaczający zapach sprawiają, że chętnie sięgam po nie codziennie. To produkt, który spełnia swoje obietnice, oferując nie tylko nawilżenie, ale i poczucie komfortu przez długi czas. Jeśli ktoś szuka kosmetyku do suchej skóry, który nie zawiedzie, to z pewnością jest to doskonały wybór.
Zdecydowanie pozostanie ze mną na dłużej, a poznając jak bogate składniki są w produktach Weleda, chętnie powiększę swoją rodzinkę produktową.
Zalety:
- Konsystencja gęstego masła
- Nie bieli skóry
- Szybko się wchłania
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl