Kremy pod oczy

Korres Wild Rose, Eye Cream SPF 15 Krem pod oczy z wyciągiem z dzikiej róży

• 8 maja 2020 o 12:33
    dzika róża w greckiej pielęgnacji
    Opakowanie to klasyczna tubka, prosta szata graficzna z kolorystyką odzwierciedlającą skład w tym przypadku na białym tle pojawia się ciemny róż, aplikator z długim noskiem; wszystko zakręcane białą nakrętką. Pojemność to 15ml, ważne by użyć produkt do 6 miesięcy po otwarciu, wszystkie niezbędne informację możemy znaleźć na tubce, w kilku językach. Aplikator wydobywa odpowiednią ilość kremu pod oczy, czyli maleńką kropelkę, bo więcej nie potrzebujemy. Konsystencja jest lekka a zarazem bardzo treściwa, co sprzyja wydajności tej małej tubki. Krem posiada również bardzo delikatny, charakterystyczny zapach różany. Korres Wild Rose Eye Cream ma dobry ale nie znakomity skład naturalny możemy tu znaleźć olejek z dzikiej róży również wyciąg z drożdży, który ma za zadanie poprawić mikrokrążenie, dodać skórze energii i zmniejszyć sińce pod oczami. Krem pod oczy z wyciągiem z dzikiej róży nadał miękkości i gładkości, mojej skórze pod oczami, też nawilżenie, a spf15 chroni przed promieniami słonecznymi czyli przed powstawianiu nowych zmarszczek. Co do wygładzenia zmarszczek nie zauważyłam efektu "wow" ale za to efekt rozświetlenia po 2 tygodniach zaczął się pojawiać. Kosmetyk jest przyjemny w użyciu, świetnie sprawdziły się w kwestii nawilżenia, jak i rozświetlenia, zapobiega powstawianiu nowych zmarszczek, lecz nie spłaszcza linii już powstałych.
    Zalety:
    • filtr SPF15
    • roświetlenie
    • nawilżenie
  • 17 grudnia 2017 o 17:02
    dobry
    Dostałam w zestawie z kremem do twarzy. Wcześniej podczas pobytu w GR kupiłam mamie ten krem, była zadowolona, więc chętnie przystąpiłam do testów, gdy dostałam swój egzemplarz. Na pewno ten krem pod oczy jest dużo lepszy niż krem do twarzy z tej samej serii.
    Zalety:
    • świetnie nawilża;
    • estetyczne, metalowe opakowanie;
    • przy systematycznym stosowaniu niweluje opuchnięcia pod oczami;
    • fajny skład;
    Wady:
    • zapach (choć mniej intensywny niż wersja do twarzy);
    • cena (przegięcie, są dużo lepsze kremy w tej cenie);
    • fakt, że może być stosowany tylko pod oczy, jako produkt naturalny powinien nadawać się także na powieki;
    • dostępność w Polsce;
  • 25 lipca 2017 o 18:50
    Delikatny zawód !
    Od kremu pod oczy powyżej 100 zł zdecydowanie powinniśmy oczekiwać rewelacji. Pierwsze moje zdziwienie nastąpiło w momencie przeczytania ulotki iż krem nakładamy tylko pod oczy i nie wolno go stosować na powieki. Zdecydowanie krem pod oczy jest pod oczy jednak ja zwykle tego typu produkty nakładam również na powiekę.
    Zalety:
    • Higieniczne opakowanie, delikatny zapach i efekt rozjaśniający to zdecydowane plusy, jest bardzo wydajny, delikatnie nawilża.
    Wady:
    • Spektakularnych efektów nie ma, dość drogi, chociaż wydajny.

Zobacz także inne Kremy pod oczy