Wody perfumowane męskie

Tesori d'Oriente Mirra, Profumo Aromatico EDP

Tesori D Oriente Mirra Woda perfumowana 100 ml

• 1 października 2017 o 23:14
    Słodko-gorzki smak
    Na wstępie chciałabym zaznaczyć rozkochałam się w tej marce. Na początku zamówiłam Biznacjum i Lotos, a w kolejnym zamówieniu dokupiłam 3 kolejne zapachy. Oczywiście musiałam się sugerować opisami w internecie, ale tutaj nie ma takiego wielkiego problemu, gdyż buteleczka kosztuje 20 zł. Zapach opisywany był jako słodki, nawet bardzo słodki. Nie lubię duszącej, lukrowej słodyczy, ale pomyślałam "co mi tam, sprawdzę". I nie mogę powiedzieć, ze to ot, kolejny, typowy słodziak. W moim odczuciu jest to słodko-gorzki zapach. Musze przyznać, że pierwsze psiknięcie trochę mnie rozczarowały. Na samym początku na pierwszy plan wychodzą właśnie te gorzkie nuty. Nawet nie umiem ich opisać, jakaś taka gorzkość, gorycz, coś pikantnego, bardzo mocnego, duszącego - trochę kojarzy mi się to z jakimiś kościelnymi nutami (może w sumie tak skoro mirra ;p). Na całe szczęście, po kilku mi nutach te nuty bledną i są zdecydowanie bardziej przygaszone. Wtedy pojawia się słodycz i ona już do końca jest na pierwszym planie. Ale nie jest to właśnie solowy występ i ta słodycz nie jest płaska, ponieważ przez cały czas, nieśmiało towarzyszy jej ta gorzkawość i ciężkość. Taki towarzysz, który ma zabijać nudę. I zdecydowanie tak jest bo zapachu tego z pewnością nie można zaliczyć do nudnych, nie pachnie tak co drugi flakon w drogerii - jest w nim coś intrygującego, tajemniczego i nieprzeciętnego, właśnie dzięki podszyciu tymi cięższymi nutami. Trudno przejść obok niego obojętnie. Trzeba jednak pamiętać, że kiedy spryskamy się nimi w czyimś towarzystwie, mogą "przydusić" towarzysza - taki to jest właśnie zapach, więc nie podchodziłabym do niego w taki sposób, że spryskam się w autobusie, bo mam ochotę odświeżyć swój zapach. Mirra w pierwszym kontakcie jest dusząca i może wydać się wręcz "śmierdząca i gorzka". To zapach tego typu, któremu trzeba dać kilka minut w zaciszu a dopiero potem pokaże się z najlepszej strony. Mam jeszcze kilka refleksji co do tego zapachu: - zapach nie jest dla każdego, to nie jest pozycja uniwersalna, trzeba kupić na własne ryzyko, bo zapach ten albo sie pokocha, albo znienawidzi - moim zdaniem nie jest to zapach dla nastolatek czy bardzo młodych dziewczyn - no chyba, że ktoś takie lubi, to ok. Jednak osobiście nie poznałam żadnej nastolatki, która lubi ciężkie zapachy (zazwyczaj bardzo słodki, kwiatowe, cytrusowe, płaskie, bo to nie jest wiek, gdzie jest dojrzałość do pewnych zapachów i kosmetyków) - zapach zdecydowanie na okres jesień/zima. Co do pory to ja używam go normalnie do pracy. Myślę, że sprawdzi się na dzień i na wieczór. Pozycja bardzo ciekawa, kilka dni na spokojnie musiałam się do niej przekonywać. Aktualnie jestem w takim momencie, gdzie lubię zapachy nieco inne, niestandardowe, niebanalne. Czasy lukrowanej, płaskiej słodyczy, mało wyrazistych zapachów mam już za sobą. Perfumy są bardzo trwałe. Wiele droższych ulatniało się dużo szybciej. Może nie trzyma się na skórze cały dzień, czasami spryskam się jeszcze raz albo dwa, ale miałam takie zapachy (droższe), których nie czuć po godzinie, dwóch. Na ubraniach, szalikach trzyma się nawet przez kilka dni. Polecam ;)
    Zalety:
    • zapach, który jest niebanalny, trwałość, cena, prostota opakowania - na pewno nam się nie zbije
    Wady:
    • zapach mógłby trzymać się jeszcze dłużej, ale i tak nie narzekam
    W perfumerii
  • 12 marca 2015 o 12:03
    ciezki pudrowo mydlany buduar aury indyjskiej
    Skuszona reklama Youtuberki Katosu oraz nazwa zapach pizma zakupilam butelka z metalu z plastikowa zatyczka calkiem calkiem ok jak dezodorent z lat 80 a spodziewalam sie badziewia psika duza doza dosc duzych kropel malo spirytusowego czystego zapachu sam zapach jest bardzo ciezki i przytlaczajacy, jak juz gdzies czytalam jest on matowy, pudrowy, ciezki, typowo mydlany, buduarowy, tak sie sama zastanawiam czy jest to zapach aby wyjsc w nim na ulicy czy tylko pachniec w domu z swiezoscia to on nie ma nic wspolnego, chyba ze ktos ma na mysli zapach mydla, pudru, zasypek dla malych dzieci itp przypominaja mi sie sklepy indyjskie i kadzidelka wszystkie na raz w jednej buteleczce zapach jest u mnie mega mocny, raz psiknelam i czulam go w calym domu i caly dzien, caly czas zastanawiam sie czy jest on na pograniczu dobrego czy juz zlego zapachu dlatego odejmuje jedna gwiazdke cena jest rewelacyjnie niska, dostepnosc to chyba tylko internet ew. wycieczka do wloch niewatpliwie mieszanka zapachowa jest odmienna od tych dostepnych na nszych polkach co czynia ten zapach atrakcyjniejszym mozna z nim skojazyc starsza pania, starsze czasy takze, dla mlodych dziewczat bedzie to zbyt mocny zapach, przytlaczajacy i lekko duszacy no ale co kto lubi wlasnie pomimo tego ze sama nie boje sie ciezkich zapachow ten jest zbyt nazbyt ciezki, duszny, mocny wiec chcialo by sie psiknac tylko polowe z tego co leci na 1 raz i by wystarczylo jestem bardzo ciekawa jak pachna inne odmiany z tej ze serii Używam tego produktu od: miesiaca Ilość zużytych opakowań: ciut z flakonika 30 ml
  • 21 marca 2014 o 9:39
    Pachnie bardzo ładnie, ale ta trwałość..
    Po przeczytaniu wielu opisów w Internecie i porównaniu z innymi zdecydowałam się na ten. Cóż, ciężko kupować kosmetyki, a już zwłaszca zapachy, w ciemno. No, ale mnie się udało. Ten zapach jest świetny - taki orientalny, nieco kadzidlany, nieco świeży (ciężko mi go opisać...) Mnie i mojemu chłopakowi bardzo przypadł do gustu. Inni też go chwalą;) Niestety, jest coś co sprawia, że już więcej u mnie nie zagości. Trwałość! No, beznadziejna po prostu - od 30 min. do 1 godziny. Ja wiem, że za taką cenę nie powinnam zbyt wiele oczekiwać, ale no, bez przesady... Zresztą chyba nie wszystkie zapachy tej firmy są tak nietrwałe, bo kiedyś udało mi się trafić stacjonarnie na piżmo i długo je jeszcze czułam. Jednak tu trwałość to porażka! Z innych rzeczy to jeszcze wydajność - jak ma być wydajny, skoro jest tak nie trwały (ciągle muszę się nim dopsikiwać). Podsumowując ma piękny zapach - doskonały na jesień-zimę, ale przez tę nietrwałość więcej na niego się nie zdecyduję. Używam tego produktu od: 4 miesiące (z przerwami) Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie (końcówka)
  • 14 kwietnia 2013 o 17:37
    nie dla mnie
    Dostałam 1 buteleczkę tych perfum od mojej teściowej z Włoch.Jak dla mnie są zbyt intensywne i duszące.Bardziej przypominają perfumy unisex niż dla kobiet.Początkowo jak się je wącha są mega subtelne i kobiece.Jednak zapach jaki pozostaje w nosie jest nie do zniesienia,po ich użyciu (wystarczą dosłownie 2psiknięcia) i całe gardło mnie drapie przez cały dzień. Widocznie to nie mój zapach. Dostrzegam też parę plusów: +są mega wydajne (wystarczą 2 psiknięcia) żeby było czuć zapach + bardzo trwałe- spokojnie się utrzymują przez cały dzień, a ubrania które zostały nimi po psikane na drugi dzień też pachną więc nie wietrzeją tak szybko +duży wybór jeżeli chodzi o zapachy Nie wiem jak jest z ceną i z dostępnością - bo dostałam je w prezencie :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w połowie pierwszego opakowania
  • 6 kwietnia 2013 o 15:06
    prawdziwy orient
    nie jestem wielbicielka zapchow ciezkich czy slodkich. lubie orient, ale nie na mojej skorze. bedac niebieskooka blondynka nie wczuwam sie raczej w klimat orientu, pozostawiam go dla brunetek, ale zimowa pora zatesknilam za czyms cieplym. nawet nie wiem, jak to sie stalo, ze kupilam Mirre na aukcji internetowej. kupilam i sie zakochalam. perfumy maja jak dla mnie same plusy. Mirra to ciepla kolderka w zimowe, mrozne wieczory (na lato sie nie nadaje, za ciezka). bardzo trwala, mocna, ale nie drapiaca nosa. zapach mimo, ze dosc ciezki jest zarazem lekki i nieprzytlaczajacy. trudny do opisania. kiedy uzywam mirry czuje sie troszke jak hinduska tancerka, wykonujaca taniec brzucha. upal nieznosny, kropelki potu widac na jej skorni, wlosy przyklejaja sie do twarzy, ona wije sie w rytm muzyki, a mezczyzni nie moga oderwac wzroku od tej idealnie pieknej kobiety, seksownej, pociagajacej, ale zuplenie niedostepnej. tym zapachu jest jakas magia, opowiada historie o czyms dalekim, nieodgadnionym, intrygujacym. bajka, jak z 1001 nocy, ktory chcialoby sie raz w zyciu przezyc. moj TZ uwielbia ten zapach. tylko, kiedy uzywam mirry pyta co to. jesli chodzi o inne perfumy z mojej niemalej kolekcji, wykazuje sie zupelna ignorancja, ale mirra zawsze go intryguje. Jak napisala Vega, dla facetow bardzo \'erotyczny\' zapach. zreszta wedlug mnie tez. Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: jedno 100ml

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie