Żele pod prysznic

Soraya Family Fresh, Kremowe żele pod prysznic (nowa wersja)

Soraya Family Fresh Nawilżający kremowy żel pod prysznic Bogactwo Miodu 500ml

• 25 stycznia 2025 o 21:31
    Soraya Family Fresh Żel pod prysznic o zapachu Słoneczne Mango.
    W ostatnim czasie przy porannym braniu szybkiego prysznica towarzyszy mi fantastyczny żel pod prysznic marki Soraya Family Fresh o zapachu energetyzującego słonecznego mango. Produkt zawiera ekstrakt ze świeżego owocu mango i ma lekką żelową konsystencję. Podczas mycia delikatnie się pieni i łatwo się go spłukuje z ciała. Ma on piękny słodki zapach manga, która przenosi mnie do krainy ciepła oraz słońca, a przy tym doskonale odświeża, pielęgnuje skórę oraz dodaje energii. Otulająca pianka pozostawia na skórze uczucie gładkości oraz miękkości. Żel jest wydajny, bo jest jego aż litr! Myślę, że przypadnie on do gustu raczej kobietom ze względu na swój słodki zapach. Dostępny był w Kauflandzie, ale dostałam go w prezencie od taty. Polecam!
    Zalety:
    • przyjemna lekka konsystencja
    • łatwo się go spłukuje z ciała
    • odświeża, pielęgnuje skórę i dodaje energii
    • pozostawia gładką i miękką skórę
    • ma słodki zapach
    • jest wydajny i wystarczy na kilka miesięcy
    Wady:
    • zapach może nie przypaść do gustu mężczyznom, ponieważ jest on dość słodki
    Evilson
    26 lutego 2024 o 17:13
    Miłe zaskoczenie ????
    Familly Fresh która z tego co wiem należy do marki Soraya ???? i która ma w swojej ofercie trzy rodzaje żeli pod prysznic. Zdecydowałam się na wersję z odżywczym wyciągiem z jedwabiu ???? Oczywiście pierwsze co przykuło moją uwagę to pojemność bo mamy tutaj butelkę z pompką i aż 1L żelu w cenie ok 12zł. Przyznaję, że nie wiązałam zbyt dużej nadziei jeśli o wydajność, ale naprawdę bardzo miło się zaskoczyłam. Żel ma kremowa konsystencję i naprawdę potrzeba niewiele by umyć nim ciało dlatego podejrzewam że starczy mi na dość dlugo. Przyjemnie się rozprowadza i tworzy delikatną piankę, którą z łatwością można szybko spłukać. Ciało po nim jest przyjemne w dotyku i fajnie nawilżone. Kolejnym zaskoczeniem jest dla mnie zapach bo jakoś miałam wyobrażenie, że będzie pachniał bardziej kwiatowo a tymczasem wyczuwam w nim bardziej zielone nuty czyli roślinne i co najważniejsze nie jest to męczący zapach ???? Ogólnie bardzo mocno polecam
    • wygładza
  • 7 sierpnia 2023 o 16:49
    Bardziej jako mydło do rąk niż jako żel po prysznic
    Ten żel zdarzyło mi się zakupić już dwa razy, dlaczego? Chyba ze względu na niską cenę i bardzo duże bo aż litrowe opakowanie. Dwa razy zakupiłam tą samą wersję czyli Bogactwo miodu. Najbardziej interesowała mnie wersja zapachowa z truskawką i kiwi, niestety na półce sklepowej nigdy go nie spotkałam oprócz właśnie tego i jakiegoś kwiatowego, który zupełnie mi nie podpasował. Wersja butelki z pompką jest super, aczkolwiek inaczej sobie jakoś tego nie wyobrażam by mogło jej nie być, no ale producenci przecież lubią zaskakiwać! Żel zakupiłam dwa razy w przystępnej cenie i w sumie zużyłam go do mycia rąk. Napełniam zawsze dwie butelki z dozownikiem no i jakoś to leci. Dlaczego do rąk? Bo jak zwykle żel ma cechy których nie lubię a mianowicie wytwarzanie słabej piany, oraz rzadka konsystencja która spływa po ciele. Dlatego wydajność żelu w zasadzie leży i kwiczy, bo gdzieś tam ucieka, zlatuje, no i trzeba więcej nabierać porcji. Jeśli chodzi o wydajność jako mydło jakoś tego nie zauważam, po prostu napełniam butelki, kończy się, dopełniam i tyle w temacie. Osobiście zawsze wolałam mydło w formie kostki, ale posiadam zawsze dwie wersje do wyboru. Na przestrzeni lat obserwuję że żel zmienił się, kiedyś był bardziej kremowy, teraz leisty, wodnisty, może nie przezroczysty- jednak coś mu brak. Wiadomo też że od ogromnej butli w niskiej cenie nie można oczekiwać fajerwerków, no ale skoro to żel to powinien jakoś myć i dobrze oczyszczać. Na początku używałam go do mycia, ale jakoś słabo tutaj wychodzi, mam wrażenie że nie myje, źle oczyszcza skórę. Podczas stosowania nie zauważyłam żadnej poprawy w nawilżeniu mojej suchej skóry. Zauważyłam natomiast, że idealnie przesuszał mi skórę na łydkach i udach zostawiając w tych miejscach suche plamy. Jeśli chodzi o dłonie jest neutralny, niby nie przesusza ale i tak stosuję zawsze kremy do rąk bo inaczej się nie da. Tutaj także słabo się pieni pomimo iż podczas mycia rąk energicznie się je pociera, więc coś jest nie tak. Żel nie podrażnił ani nie uczulił. Jeśli chodzi o zapach to sam w sobie jest ok, wyczuwalna nuta miodu w wersji kremowej i nie przytłaczającej podczas mycia więc jest ok. Zapachu nie wyczuwam tuż po umyciu ale w sumie nie wiem czy to zaleta czy wada, chyba nie jest mi potrzebny na skórze ten zapach. Jak na razie będzie to moja druga i ostatnia butelka jeśli chodzi o tą wersję zapachową. Wciąż jednak szukam zapachu z truskawką i kiwi, ale tylko i wyłącznie dla samego zapachu a nie działania bo jako żel jest słaby. ZALETY: dobra cena wygodne opakowanie z pompką ładny delikatny miodowy zapach nie podrażnia i nie uczula neutralny dla skóry dłoni jako mydło do mycia WADY: rzadka konsystencja żel spływa po ciele bardzo słaba wydajność słabo oczyszcza skórę nie wygładza i nie nawilża skóry słabo pieni się nie nawilża skóry, raczej ją przesusza
  • 28 kwietnia 2023 o 8:41
    Prawie same plusy, jedynym minusem jest skład
    Podczas zakupów w drogeriach zawsze staram się wybierać najbardziej ekonomiczną opcję jeśli chodzi o wybór żelu pod prysznic lub płynu do kąpieli. Tym razem mój wybór padł na Family Fresh (jestem zaskoczona, że to Soraya gdyż stare opakowanie tego nie sugeruje) w wielkiej litrowej butli z pompeczką. Lubię takie rozwiązania gdyż posiadając dużą wannę i preferując bardziej kąpiele niż prysznice (też mam taką opcję) lubię kiedy płynu jest sporo a do tego jest uniwersalny- można się nim umyć ale także wlać do wanny. Tym razem trafiłam na typowy produkt pod prysznic. Żel ten nie pieni się za bardzo w wannie jednak nie przeszkadza mi to absolutnie gdyż kupowałam produkt pod prysznic który nie musi mieć takich właściwości. Jedyną kontrowersją jaka zaprząta moją głowę jest fakt, że w składzie znajdziemy dużo niepokojących substancji np. detergent oraz konserwanty mogące pochodzić od ropy naftowej. Robi się mocno ciepło kiedy nad tym rozmyślam jednak staram się zapomnieć o ten informacji i zużyć płyn do końca. Szczerze przyznam, że zakupiłam go w ciemno bez analizy składu w sklepie więc pretensje mogę mieć do siebie. W dzisiejszych czasach kosmetyk nie powinien mieć takiego składu. To sprawia, że nie kupię go ponownie mimo reszty zalet. Jeśli udamy, że nie widzimy składu to kosmetyk staje się prysznicowym ideałem. Zupełnie nie zgadzam się z twierdzeniem, że nie "domywa". Ja zawsze czuje się odświeżona i czysta. Konsystencja jest wręcz bajeczna- kremowa jak obiecuje producent. Produkt ładnie się rozprowadza na ciele, nie pieni za bardzo, nawilża i koi. Nadaje się ładnie jako podkład do golenia nóg czy pach. Pozostawia bardzo przyjemny zapach utrzymujący się dość długo. Po wytarciu ręcznikiem skóra nie jest przesuszona a gładka i delikatna. Podsumowując: byłby to idealny i wydajny kosmetyk dla całej rodziny gdyby tylko Soraya popracowała nad składem (a to przecież nie takie trudne, prawda?)
    • Pojemność
    • Kremowość i efekt wygładzenia skóry
    Wady:
    • Skład
  • 28 sierpnia 2022 o 15:21
    Pięknie pachnący żel, jednak nie oferuje nam wystarczającego poczucia czystości i świeżości.
    Ten żel pod prysznic mam okazję stosować, będąc u mojej Mamy na dłuższych odwiedzinach. Mama upolowała go w drogerii Rossmann w promocyjnej cenie około 15 złotych, W mojej opinii zupełnie korzystna kwota - zwłaszcza, że otrzymujemy pojemność aż 1 litra! :) Zakupiony przez nią żel w wersji "Delikatność" zapakowany jest w dużą, solidnie wykonaną butlę z pompką o ładnej szacie graficznej w kolorze różu. W podobnym odcieniu jest sam żel, a jego konsystencja kremowa i przyjemna. Oczarował mnie również zapach - kwiatowy, świeży i bardzo, bardzo przyjemny, co czyniło kąpiel niezwykle miłym doznaniem. Produkt całkiem dobrze się pieni i czuć, jak płyn otula skórę nawilżeniem - po umyciu ciało jest miękkie i wygładzone, a więc kosmetyk spełnia pod tym kątem obietnice producenta. Trochę gorzej jest zaś z walorami myjącymi, zdecydowanie szybciej niż po zastosowaniu innych żeli pod prysznic czułam się nieświeżo (tak jakby żel nie do końca domywał pot mimo podwójnego mycia newralgicznych miejsc). Jeśli mowa o wydajności ze względu na dużą pojemność starcza na dość długi okres czasu, jednak stosunek pojemność:długość użytkowania już nie wypada tak korzystnie, gdyż kosmetyku trzeba użyć sporo, by czuć się umytym. Co do składu: na szczycie mamy mocny detergent, jednak jego ewentualne, wysuszające działanie jest zneutralizowane przez substancje pielęgnacyjne, tj.: nawilżającą glicerynę, czy hydrolizowany jedwab. Mamy tutaj jednak i kontrowersyjne substancje, jak: DMDM Hydantoin będący konserwantem mogącym być zanieczyszczonym formaldehydem czy glikol propylenowy otrzymywany z ropy naftowej. Reasumując: żel jest w mojej opinii produktem ze sporą ilością plusów (zapach, walory pielęgnacyjne, cena, dostępność stacjonarnie w popularnych drogeriach), jednak ma i minusy, jak brak wystarczającego dla mnie odświeżenia skóry. Dlatego nie sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • nie podrażnia ani nie wysusza skóry, a wręcz ją nawilża i wygładza
    • śliczny zapach
    • kremowa konsystencja
    • wygodne i ładne opakowanie z dozownikiem w postaci pompki
    • niska cena, zwłaszcza na promocji
    • duża pojemność
    • dostępność stacjonarnie w drogerii Rossmann, Hebe
    Wady:
    • słabe właściwości odświeżające, przez co brak odpowiedniego dla mnie poczucia czystości
    • wydajność słaba jak na tę pojemność
    • mocny detergent na szczycie składu i kilka innych, kontrowersyjnych substancji w INCI
    • zapach nie pozostaje na skórze dłużej

Zobacz także inne Żele pod prysznic