Bazy pod makijaż

Paul Sagane Wygładzająca baza pod makijaż

• 15 września 2010 o 16:50
    Bardzo dobra
    Dostałam próbkę tej bazy przy okazji zakupu pudru na stronie firmowej PS. Wcześniej, wydawała mi się zbędnym wydatkiem a wręcz fanaberią ale szybko zmieniłam zdanie. Baza ma postać silikonowego żelu, świetnie się rozprowadza i natychmiast optycznie wygładza cerę. Podkład trzyma się na niej cały dzień w niezmienionym stanie. Kropelka wystarczy na pokrycie całej twarzy. Buzia po użyciu bazy cera staje się niemal idealna, rozświetlona, aksamitna. Można nałożyć na nią tylko puder sypki bez podkładu (i tu polecam prasowańca Paul Sagane) i mamy twarz jak z okładki. I może nadal bym tego nie doceniła gdyby nie to, że już pierwszego dnia kiedy jej użyłam usłyszałam komplement że "mam śliczną, porcelanową cerę" :) Jak widać, najbardziej konstruktywnie potrafią nas ocenić inni ;) Poważnym minusem jest zerowa dostępność produktów PS poza sprzedażą internetową. W każdym razie, przymierzam się do zakupu całego opakowania. Oczywiście baza nadal pozostaje kosmetykiem okazjonalnym, ponieważ wole nie nadużywać na co dzień silikonów. Jednak gdy ta okazja już nadejdzie, po jej użyciu mamy pewność perfekcyjnego wyglądu i tego, że przed większym wyjściem nas nie zawiedzie :) To moja tajna broń ;) Polecam! Używam tego produktu od: kilka razy Ilość zużytych opakowań: próbka
    esafira
    27 września 2009 o 21:14
    Ulubiony
    Moja pierwsza baza pod podkład. Używałam ją w latach 2006-2008. Używałabym do dziś, ale nie mogę jej nigdzie dostać. Byłam bardzo zadowolona i polecałam moim koleżankom, które też ją chwaliły. Pozwalała na świetnie rozprowadzanie podkładu, który naprawdę trzymał się cały dzień. Ten kosmetyk był nieznędny na wielkie wyjście. Później już żaden inny mi nie podpasował jak Paula Sagane. Używam tego produktu od:2006-2008 Ilość zużytych opakowań:4
  • 30 lipca 2009 o 14:30
    Zbędna
    Twarz wygląda tak samo z nią i bez niej,nie widzę różnicy na skórze przy jej stosowaniu, dodatkowo cena wysoka. Mam skórę problematyczną, tłustą z przebarwieniami, wypryskami. Ta baza nie jest przeznaczona do tego typu skóry. Używam tego produktu od:kilku msc Ilość zużytych opakowań:Kilka aplikacji
    0306
    25 lipca 2008 o 10:36
    dobra, ale zbędna
    Mam suchą cerę, której jedynym problemem estetycznym były do niedawna rozszerzone pory. Baza PS lekko je tuszowała, ale nie oszukujmy się, całkowicie ich nie likwidowała. Ma postać gęstego, tłustego żelu, jej konsystencję mogłabym przyrównać do kisielu. Nie jest to baza matująca i niestety, nawet moja sucha skóra bez skłonnosci do przetłuszczania, po kilku godzinach wyamagała matujących poprawek. Fenomenalnie za to rozświetla twarz. Dzięki różowemu kolorowi i sporej ilości rozświetlających drobinek nadaje zdrowy promienny wygląd nawet mocno zmęczonej i poszarzałej cerze. Dodatkowo wygładza cerę i tuszuje drobne zmarszczki. Zapewnia doskonały poślizg, idealnie nadaje się zarówno pod podkład jaki pod sam puder. Nie powoduje uczucia ściągania, nie uczula, nie podrażnia, mimo wysokiej zawartości silikonów nie zapycha. Z pewnością nie sprawdzi się przy tłustych i problematycznych cerach. Mimo, iż daje ładny efekt, przy cerze bez problemów stanowi jedynie zbędne obciążenie, bo mimo wszystko jest wyczuwalna. Dla mnie koło ratunkowe po nieprzespanej nocy.Używam tego produktu od: sześciu miesięcy Ilość zużytych opakowań: próbka plus zaczęte pełnowymiarowe opakowanie
    atabe_s
    29 stycznia 2008 o 7:25
    bardzo dobra przy problemach
    Bardzo fajna baza pod makijaż. Najpierw dostałam próbkę i tak mi się spodobało działanie tej bazy, że kupiłam całe opakowanie. Ja mam skórę problematyczną, z rozszerzonymi porami, tłustą i do tego jeszcze wiele podkładów nie chce się na mojej buzi ładnie rozprowadzić. Po zastosowaniu tej bazy praktycznie nawet najgorszy podkład dobrze się nakłada, nie podkreśla suchych skórek, pory są faktycznie mniej widoczne. Moim zdaniem nie matuje zbytnio, ale ja do matowania używam w ciągu dnia bibułek Shiseido Pureness. Zresztą jest wersja matująca tej bazy i może ma lepsze działanie matujące. Jest to forma żelu, podobna do bazy matującej Inglot. Bardzo ładne i estetyczne opakowanie, dozownik z pompką pozwala na odpowiednie dozowanie. Baza nie ma zapachu, ma lekko różowy kolor. Jak dla mnie to bardzo dobry kosmetyk dla osób które mają problemy z nałożeniem podkładu bo zdecydowanie to ułatwia. No i troszkę przedłuża trwałość makijażu. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: