Issa mini to całkowicie inny sposób na mycie zębów. Przyznaję, że jest to naprawdę nowoczesny produkt, odróżniający się od tych, które można znaleźć w sklepach. Ani to elektryczna szczoteczka z obracającą się główką, ani to też zwykła szczoteczka z syntetycznym włosiem. Więc trzeba być chyba przygotowanym na przyzwyczajenie się do mycia zębów wibrującą szczoteczką.
Zaczynając od desginu, wykonana jest z naprawdę mięciusiękiego w dotyku silikonu. Ma też z tylnej strony część do czyszczenia języka. Ma wymienną główkę, a co do metalowej głowicy, nie mam żadnych problemów z jej wykonaniem, wszystko działa jak należy (używam szczoteczki już ponad 2 lata).
Jest ładowalna na specjalny kabelek usb, ale bateria jest naprawdę wyjątkowo długotrwała. Po jednym ładowaniu działa około 1,5 miesiąca. Niezłym bajerem są świecące buźki :D To raczej coś przydatnego dla dzieci (chociaż dorosłym też może przypominać jak długo trzeba myć zęby ;) ), bo uśmiechnięta świeci się, kiedy myło się zęby przez 2 minuty, a obydwie, razem ze smutną, wtedy, kiedy krócej. Smutna świeci wtedy, kiedy od ostatniego mycia minęło więcej jak 12 h. Szczoteczka wibruje mocno, ale na tyle mocno, że jest w stanie i wyczyścić zęby i wymasować dziąsła. Tu zaznaczam, aby naprawdę umyć zęby nie można tylko przykładać szczoteczki. Trzeba z takim samym naciskiem jak normalną szczoteczką myć i wymiatać.
Co do użytkowania i tego, jak myje taka soniczna szczoteczka. Producent chyba nie bez przyczyny polecał do czyszczenia silikonu specjalny żel i chyba dobrze, że go dokupiłam, bo samą wodą nie jest tak łatwo wyczyścić główkę (włosie jest gęsto rozmieszczone). Więc ten problem da się rozwiązać. A jeśli chodzi o sięganie do zębów... Nie wiem, nie mam z tym żadnych problemów, szczoteczka ma normalne wymiary. Właściwie to wersja mini, ale ma normalny, regularny rozmiar. Wersja Issa musi być w takim razie jeszcze większa... Ale przyznaję, że fajnie czyści język.
Podoba mi się ta technologia, lubię nowinki techniczne, a i fajnie też zdobi łazienkę ;) Myślę, że może nie każdemu przypadnie do gusty coś innego, niestandardowego, ale z czasem każdy się przywyczaja, a potem nie chce tego zmieniać :)
Zalety:
- Wibracje to fajny pomysł na dopełnienie mycia zębów, bo jeszcze lepiej się je myje.
- Bateria jest trwała, ładowanie nie zabiera dużo czasu i energii, główki są wymienne, a do tego szczoteczka jest naprawdę lekka i poręczna.
- Wielki plus za 2letnią i 10letnią gwarancję, nie muszę się bać, jeśli coś się stanie, bo produkt się rejestruje.
- Szczoteczka i dla dorosłych i dla dzieci (świecące buźki pomogą wyrobić nawyk mycia u dzieciaków)
Wady:
- Jedyna wada to chyba czyszczenie szczoteczki, tzn. warto jednak dokupić do niej żel do silikonu, bo łatwiej ją nim domyć niż samą wodą.
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu
- Łatwość obsługi