Żele pod prysznic

Nivea Silk Mousse, Jedwabisty mus do mycia ciała o zapachu wanilii i karmelu

Agafii
    1 maja 2024 o 20:57
    Niesamowity zapach i nawilżenie
    Oto mój ulubieniec ostatnich czasów. Tym produktem możemy sobie je umilić każdą kąpiel. Jest to mus/ pianka do kąpieli. Pachnie przecudownie wanilią i karmelem , do których lubię wracać ciągle. Zapach jest intensywny, ale nie przesadzony, bardzo przyjemny dla nosa. Przed użyciem musu należy wstrząsnąć i wyciska nam się pianka, która super się pieni i myje nasze ciało. Do tego ma właściwości nawilzajace. Pierwszy raz stosuje produkt do mycia w takiej formule i jestem jak najbardziej na tak. Ciężko aktualnie dostać ten produkt,ponieważ to edycja limitowana. A szkoda, bo byłby to mój ulubiony produkt do kąpieli.
    • Konsystencja
    • Dawkowanie
    • Nawilżenie
    • Dostępność
  • 20 maja 2021 o 14:28
    To produkt, na który trzeba uważać...
    Ten produkt tak mnie zachwycił, że muszę uważać aby go mniej dozować. :D Tak mi się spodobał, że mam ochotę nakładać i zmywać go bez przerwy. Nie dość, że pięknie pachnie to jeszcze wspaniale się go aplikuje. Jest to bardzo wygodne i nowoczesne, czym zostałam zaskoczona stosując ową aplikację po raz pierwszy. Poza ty nie wysusza, ładnie oczyszcza i pozostawia na skórze ten piękny zapach. Obłęd! Niestety nie starczył mi na długo, bo jak wcześniej pisałam, maniakalnie wręcz go używałam. Może z następnym opakowaniem, trochę bardziej się opanuję. :)
    Zalety:
    • Piękny zapach.
    • Fajna aplikacja.
    • Ładna szata graficzna.
    • Wygodny w użyciu.
    • Nie wysusza.
    • Dobrze oczyszcza.
    Wady:
    • Nie starczył mi na zbyt długo
  • 2 maja 2021 o 9:19
    Fajny zapach
    Ten mus jest tak cudowny jeśli chodzi o zapach że można było by go zjeść. Mus jest wydajny , pięknie pachnie , dobrze myje , nawilża skórę pozostawiając skórę miękką w dotyku , taką aksamitną z cudownym zapachem . Jestem zadowolona z tego musu. Ma fajny skład i cudowny zapach :) Polecam !!
  • 9 listopada 2020 o 19:12
    Bardzo przyjemny kosmetyk
    Nie będę ukrywać, że do zakupu skusiła mnie obietnica zapachu. Jest bardzo ładny, choć wypadł słabiej, niż oczekiwałam, ponieważ ja nie wyczuwam tu zapachu karmelu, za to wanilię delikatnie czuć. Opakowanie jest ładne i estetyczne. Bardzo podoba mi się forma, w jakiej dostarcza nam producent ten kosmetyk, bo jest to pianka. Prysznic z użyciem tego kosmetyku to czysta przyjemność. Pianka jest gęsta, nie spływa i sprawdza się też awaryjnie jako pianka do golenia nóg. Obawiałam się, że będzie to produkt mało wydajny, ale pozytywnie się zaskoczyłam. Kosmetyk starcza na naprawdę długo. Na koniec dodam, że produkt mnie nie uczulił, nie podrażnił i nie wysuszył skóry. Polecam!
  • 1 października 2020 o 22:14
    Uprzyjemnia prysznic, a przy tym obłędnie pachnie!
    Zazwyczaj do mycia ciała używam żeli. Są wydajne, tanie, mocno się pienią. Ale, że do mycia twarzy zaczęłam używać pianek i bardzo mi się spodobały, to stwierdziłam, że mogę spróbować do ciała musu (który tworzy piankę). Pierwsze opakowanie recenzowanego produktu zakupiłam już kilka miesięcy temu (a może nawet jakiś rok temu...?). Tak czy inaczej chętnie do tego kosmetyku wracałam. Dlatego też martwi mnie, że to edycja limitowana, ciężko go znaleźć stacjonarnie, a i online na większości stron jest teraz niedostępny. Opakowanie jest poręczne, Dzięki wgłębieniu w górnej części bardzo dobrze trzyma się je w dłoni. Jest matowe, więc nie wyślizguje się. Ładnie wygląda. Pompka działa bez zarzutu od początku użytkowania aż do końca. Zapach jest genialny! <3 Połączenie wanilii z karmelem. Przez niektórych może być uznane za zbyt mdłe (co widać w poprzednich recenzjach) natomiast dla mnie ten aromat jest cudowny, po prostu uczta dla nosa. Szkoda, że dość szybko ginie na ciele. Jedwabisty mus jest w rzeczywistości pianką. Po naciśnięciu pompki otrzymujemy chmurkę, która wręcz otula nasze ciało. Jest to zbita pianka, która nie spływa, nie rozwala się. Rozprowadza się ją łatwo i przyjemnie. Po użyciu musu skóra jest oczyszczona, miękka, jakby aksamitna. To bardzo przyjemne uczucie, którego nie doświadczyłam podczas stosowania żeli czy mydeł. Nie wystąpiły u mnie żadne negatywne reakcje skóry - nie była przesuszona, nie swędziała, nie pojawiły się krostki. Nie zauważyłam, aby pianka miała działanie nawilżające, ale akurat tego nie oczekiwałam. Miałam obawy co do wydajności, ale okazały się nieuzasadnione. Nie mogę co prawda określić dokładnie, ile czasu zajmuje mi zużycie jednego opakowania, ale nie jest to jakoś mega szybko. Podsumowując, mus jest dla mnie fajną odmianą od żeli. Spełnia wszystkie moje oczekiwania. Zużyłam kilka opakowań, chętnie kupiłabym kolejne, ale nie wiem, czy gdziekolwiek znajdę... Szkoda, że ciekawe produkty są edycjami limitowanymi :(.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • łatwa aplikacja
    • skóra po użyciu jest miękka
    • przepiękny zapach
    • poręczne opakowanie
    • nie pojawiły się negatywne reakcje skóry
    Wady:
    • edycja limitowana