Żele pod prysznic

Organique Bath Therapy, Creamy Whip Pianka do mycia ciała (różne rodzaje)

• 24 marca 2025 o 15:04
    Piękny zpapach
    Piankę dostałam w prezencie na święta w zestawie i byłam bardzo ciekawa jej konsystencji. Pianka jest zapakowana w wygodny słoik, z którego łatwo ją wydobyć do samego końca. Pięknie pachnie i świetnie się pienia, dzięki czemu jest bardzo wydajna. Ma delikatny, naturalny skład. Skóra po jej użyciu jest gładka i nie wymaga nałożenia balsamu. Na pewno przetestuję pozostałe zapachy.
  • 28 grudnia 2024 o 14:04
    Fajny dodatek do przełamania rutyny
    Pianka to miłe urozmaicenie rytuału kąpieli. Prześlicznie pachnie (mam wersję winogronową) i przyjemnie otula skórę podczas mycia. Bardzo przyjemne i odprężające uczucie. Natomiast trochę przeszkadza mi zielony, intensywny kolor, który brudzi wannę i wszystko wokół. Wydajność jak na piankę całkiem niezła. Opakowanie to słoiczek, który zadziwia swoją lekkością. Myślę, że to idealna opcja na prezent, ale nie na co dzień.
  • 29 stycznia 2024 o 11:18
    wersja - kozie mleko i owoc liczi - przyjemna dla skóry
    Nie jest to produkt, po który sięgam przy każdym prysznicu, raczej od czasu do czasu by coś zmienić. Myślę, że przy regularnym, codziennym stosowaniu pianki wystarczyłoby na krótko. Wiele mi się w niej podoba, ale nie jest to też kosmetyk, za którym będę tęsknić. - OPAKOWANIE: plastikowy, przeźroczysty słoiczek przysłonięty białą naklejką z napisami i graficznym wizerunkiem soczystego owocu liczi, zamknięty za pomocą aluminiowej nakrętki z wytłoczonymi napisami. Forma słoiczka pozwala wydobyć kosmetyk do końca, nakrętka natomiast dobrze chroni wnętrze i nie pozwala dostać się do środka wodzie (trzymam swoje opakowanie pod prysznicem i jest bezpieczne) - KONSYSTENCJA: jest to faktycznie piankowa formuła, ale mocno zwarta, pod wpływem wilgoci nabiera lekkości, przyjemnie rozprowadza się po ciele i dobrze spłukuje - ZAPACH: miałam większe oczekiwania względem wersji mleczno-owocowej i faktycznie znajduję tu takie nuty, z dodatkiem kremowości ale zapach nie jest jakiś szczególnie wyjątkowy, zapadający w pamięć, wyjątkowy. Ładny i tyle, ale na tyle ładny, że żałuję, że nie utrzymuje się dłużejbo znika wraz z zakręceniem kurka pod prysznicem. - DZIAŁANIE: ta piankowość ma w sobie coś, co uprzyjemnia prysznic, przyznam szczerze. Odczucie na skórze jest na tyle miękkie, delikatne, jedwabiste, że mycie ciała sprawia przyjemność. Jednocześnie kosmetyk nie wysusza skóry, a wręcz przeciwnie, co jest dla mnie szczególnie ważne, gdyż moja skóra ma tendencje do przesuszeń. Tu skóra jest miękka w dotyku i nie wymaga szybkiej interwencji balsamu nawilżającego. Brak uczucia ściągnięcia i swędzenia, a jedynie komfort. W całej swej wyjątkowości, poprzez konsystencję i uczucie miękkości oraz brak właściwości wysuszających, a raczej efekt nawilżenia, nie jest to produkt, który mógłby wybić się spośród wielu innych.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • formuła zwartej pianki
    • jedwabista konsystencja
    • pozostawia skórę miękką i przyjemną w dotyku
    • nie wysusza
    • wręcz pozostawia uczucie nawilżenia
    • ładny zapach
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • stosunek ceny do wydajności
  • 30 listopada 2023 o 18:44
    Chmurka. Miałam opakowanie mlecznej. Nie robi nic. Na tydzień i po piance. ; ) No trochę dłużej.
    Wady: – cena – pojemność – wydajność – nie nawilża – nie natłuszcza – wysusza – nie robi nic Nie warto. Bubel. Wysusza jak mydło za 2 złote. Bardzo szybko się zużywa.
    Organa
    7 lipca 2023 o 18:30
    o piance do mycia ciała
    organique czasem potrafi zaskoczyć i tutaj zaskoczyło i zachwyciło :) pianka jest fantastyczna. ma konsystencje chmurki przez co jest super delikatna. mimo swojej formuły jest wydajna, co mnie zaskoczyła. pachnie obłędnie! zapach zostaje na skórze na całkiem długo. dla mnie totalny hit!