Bazy pod makijaż

Gosh Primer Plus+, Skin Adaptor Chameleon Anti-pollution Baza ujednolicająca po makijaż

Gosh Primer Plus+ Skin Adapter 005 Chameleon Baza adaptująca się do koloru skóry z ochroną anti-pollution 30 ml
notino.pl
GOSH Baza pod makijaż PRIMER PLUS+ 005 CHAMELEON
Gosh Copenhagen Primer Plus+

• 21 marca 2025 o 18:21
    Dziwna baza ma swoje plusy, ale to nie to
    Baza jest specyficzna, może nie być odpowiednia dla wszystkich, szczególnie dla osób z jasną cerą. Warto jednak zaznaczyć, że jej lekko grudkowa, biała konsystencja jest niezwykle wydajna – wystarczy zaledwie jedna pompka, aby pokryć całą twarz. Kluczem do uzyskania najlepszego efektu jest staranne rozprowadzenie, ponieważ produkt może zostawiać ciemniejsze miejsca, jeśli nie zostanie dokładnie wmasowany. Jednym z największych atutów tej bazy jest to, że znacznie przedłuża trwałość makijażu – podkład doskonale przylega do skóry, nie waży się i zachowuje świeżość przez dłuższy czas. Wyrównanie kolorytu może być szczególnie zauważalne u osób z opaloną cerą, co czyni ją interesującą opcją dla wielu. Moja ocena jest średnia, ze względu na potrzeba staranności przy aplikacji oraz fakt, że ciemnieje. Przedłuża makijaż, wyrównuje koloryt, ale tylko u opalonych osób. Droższy średniak.
  • 30 września 2022 o 12:05
    To nie dla mnie
    Kosmetyk kupiłam z polecenia od koleżanki. Niestety podkład się u mnie nie sprawdził. Podkład z GOSH Chameleon Fundation to kosmetyk, który dopasowuje się do koloru skóry. Nie mogę powiedzieć, że tego nie robi, bo robi to super. Kolor jest u mnie idealny, kupiłam 002 Light. Niestety po kilku godzinach bardzo źle wygląda na skórze, jest bardzo nie trwały, mimo utrwalenia go pudrem i fixerem. Wysuszał mi także skórę. Po zmyciu makijażu musiałam nawilżać cerę. Po kilku u życiach oddałam go koleżance, która mi go poleciła. Na szczęście używa tego samego odcienia, więc kosmetyk się nie zmarnował. To był mój pierwszy kosmetyk z tej firmy. Plus jest taki, że firma GOSH stworzyła opakowanie ekologiczne.
    Zalety:
    • Ekologiczne opakowanie
    • Allergy Certified
    Wady:
    • Małe opakowanie
  • 24 marca 2021 o 18:24
    Bardzo fajna, ale nie dla bladziochów
    Kosmetyki Gosha od bardzo dawno goszczą w mojej kosmetyczce, więc gdy miałam okazję sprawdzić tę bazę, bardzo się ucieszyłam. Baza jest w formie pompki, czyli bardzo wygodna w użyciu. Wypompowaniu na rękę ma kolor biały, w kontakcie ze skórą zmienia barwę. O ile w momencie, kiedy moja skóra była opalona, wyglądała bardzo ładnie; pięknie wyrównywała, przedłużała trwałość make-upu i wystarczyła, gdy nie potrzebowałam pełnego makijażu, o tyle, w momencie, gdy zbledłam, wygląda na twarzy pomarańczowo. Więc jeśli z natury jesteś bladziochem - lepiej sobie daruj. :)
    Zalety:
    • hipoalergiczna
    • ładnie nawilża
    • przyjemnie się rozprowadza
    • pięknie wyrównuje koloryt
    • wydajna - wystarczy pompka, żeby zakryć całą twarz
    • opakowanie wyciskane
    Wady:
    • może być za ciemna dla niektórych typów skóry
    • nie daje mocnego efektu matu
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    autorma
    14 grudnia 2020 o 12:47
    Średniaczek
    Widząc tyle pozytywnych opinii zakupiłam primer. Niestety już przy pierwszych zastosowaniach nie byłam zadowolona. Baza zbiera się w kącikach, zaznacza wszystkie skórki..... Na plus: łatwo się rozprowadza
  • 21 listopada 2020 o 19:43
    Coś pomiędzy kremem BB a bazą
    Bazę zakupiłam za około 50 zł w drogerii Hebe. Mimo, iż nie ma zbyt wielu opinii na jej temat w internecie postanowiłam, że zaryzykuję i zakupię ją, gdyż ogólnie bardzo lubię markę Gosh. Produkt posiada eleganckie czarne opakowanie z pompką dzięki czemu jego użycie jest proste i higieniczne. Pojemność 30ml to sporo więc produkt jest naprawdę wydajny. Niestety opakowanie nie pozwala na ocenienie ile produktu pozostało. Baza jest biała lecz po nałożeniu na skórę zmienia kolor i dopasowuje się do karnacji. Czasem gdy chcę uzyskać bardzo delikatny makijaż nakładam wyłącznie bazę i korektor. Tyle wystarczy aby wyrównać koloryt skóry i nadać jej ładny wygląd. Baza bardzo dobrze współpracuje z podkładami a zwłaszcza z mineralnymi. Sprawia ze cera jest nawilżona dzięki czemu podkłady mineralne dobrze się z nią stapiają. Pory są mniej widoczne, cera wygląda świeżo i promiennie i jest bardzo delikatna w dotyku. Dodatkowo baza przedłuża trwałość makijażu. Należy zauważyć, że produkt nie matowi skóry, wręcz przeciwnie lekko ją rozświetla lecz bez problemu można uzyskać mat za pomocą pudru. Posiadam cerę mieszaną, mocno przetłuszczającą się w strefie T i suchą wokół oczu i nosa i baza działa korzystnie zarówno na suche jak i tluste partie mojej skóry. Co ważne, produkt nie uczula, nie podrażnia i nie zapycha. Uważam, że produkt jest zdecydowanie godny polecenia. Cena regularna troszkę odstrasza ale wiem, że bazę można złapać na promocji za 30-40 zł. Ja napewno z takiej promocji skorzystam i zakupię kolejne opakowanie.