Mydła

Linda Kremowe mydło w płynie (różne rodzaje)

Ann_ek
    31 marca 2025 o 19:56
    Poniżej przeciętnej
    Zużyłam już dwa rodzaje tego mydła: wersję o zapachu róży i piwonii oraz miodowe. Niestety oba mocno mnie rozczarowały. Kupiłam je w opakowaniu uzupełniającym, czyli tzw. refil o pojemności 1l. To świetne rozwiązanie, na pewno bardziej ekologiczne niż co chwilę kupować butelki z pompką. Jest wygodne, z zakrętką, łatwo je przechowywać. Co do samego mydła, to naprawdę jest poniżej przeciętnej. Bardzo rzadkie, lejące, przecieka mi przez palce. Zapachy są jakieś takie nijakie, szybko się ulatniają. Niestety te formuły bardzo skąpo się pienią, ja jednak jestem zwolenniczką obitej ilości piany. Mam wrażenie, że ich moc oczyszczania jest nienajlepsza. Silniejszych czy tłustych zabrudzeń na pewno nie usuwa, trzeba ponawiać aplikację. Co za tym idzie, wydajność też kuleje. Najgorsze jest jednak to, że obie wersje naprawdę mocno przesuszyły mi dłonie. Co dobrego mogę wymienić oprócz formy opakowania? Na pewno cenę. No i to, że obecnie jest to najlepsza opcja do mojej łazienki- nie wiadomo dlaczego, ale mój 4-latek uważa, że do mycia potrzebuje więcej mydła niż wody. Nie jest mi więc szkoda tego produktu do jego eksperymentów. Ale raczej już nie ponowię zakupu.
  • 29 stycznia 2025 o 18:37
    Dobre mydło dostępne w niskiej cenie.
    Kremowe mydło w płynie Linda dostępne jest w jednym z marketów, więc co jakiś czas do niego wracam. Czasem decyduję się na opakowanie z pompką, ale najczęściej kupuję to mydło w opakowaniu uzupełniającym. Takie opakowanie zawiera 1 litr mydła (z pompką 500 ml). Wygodnie się z niego wydobywa produkt poprzez odkręcany wlot. W mniejszym opakowaniu pompka też działa bez zarzutu. Konsystencja ani za rzadka ani za gęsta, taka w sam raz. Zapach jest różny w zależności od wybranej wersji, ładny i delikatny. Wolę bardziej wyczuwalne aromaty, a tutaj nie jest intensywny i nie pozostaje długo na skórze. Mydło dobrze oczyszcza skórę z zanieczyszczeń, odpowiednio się pieni i komfortowo się go używa. Czasem trochę wysusza dłonie, ale to też zależy od tego w jakiej akurat są kondycji. W składzie można znaleźć takie składniki jak np. gliceryna, panthenol, kompleks witamin, ale mamy też mocny detergent SLS. Na opakowaniu znalazłam informację, że mydło ma działanie pielęgnujące i że ma nawilżać. No z tym nawilżeniem to różnie bywa, nie jest za bardzo wyczuwalne, ale jak już wspomniałam, to też zależy od tego w jakiej kondycji jest nasza skóra. Regularnie używam kremów do rąk i nie mam większych problemów ze skórą. Czasem jest trochę sucha, ale to mydło rzadko przesusza moje dłonie. Czasami się zdarzyło, ale też nie jakoś bardzo. Plusem jest to, że nie podrażnia. Dostępne jest w kilku różnych wersjach, które różnią się między sobą zapachem, kolorem i niektórymi składnikami. Miałam okazję wypróbować takie oto wersje: * Bawełna - ma biały kolor i delikatny, świeży zapach kojarzący się z czystością. Dodatkowo w składzie ma mleczko bawełniane. * Oliwka - ma jasnozielony kolor i ładny, odświeżający, choć subtelny zapach. Dodatkowo w składzie ma mleczko oliwkowe. Na pewno wypróbuję również inne wersje tego mydła, bo sprawdza mi się na co dzień. Nie kosztuje dużo i nie ma problemu z dostępnością, a co jakiś czas pojawiają się kolejne, ciekawe zapachy.
    Zalety:
    • Ładne zapachy, choć delikatne.
    • Dobrze oczyszcza skórę.
    • Odpowiednio się pieni.
    • Nie podrażnia.
    • Niska cena.
    • Dostępność.
    • Różne zapachy do wyboru.
    Wady:
    • Czasem troszkę wysusza, ale to też zależy od kondycji skóry.
    Iga152
    6 czerwca 2024 o 17:32
    dobry produkt w niskiej cenie
    To mydło bardzo często gosci w mojej kuchni i łazience. Bardzo dobrze się pieni, jest mega wydajne, można je zakupić w butelce z pompką lub z wiekszym formacie, aby potem dolać do butelki. Dostępne są rózne zapachy.
  • 30 kwietnia 2024 o 10:15
    Dobre, ale nieco wysusza
    Dobre mydełko w niskiej cenie i ogromnej wydajności. Jest w kilku wersjach zapachowych, te, które stosowałam bardzo mi się podobają. Produkt jest wydajny, starcza na długo. Dobrze się pieni, odpowiednio domywa. Minusem jest to, że niestety trochę wysusza ręce. Muszę każdorazowo użyć kremu po umyciu tym mydłem, inaczej suchość rąk nie daje mi spokoju.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • nieco wysusza
  • 23 kwietnia 2024 o 11:00
    Zwyczajne i dobre mydło
    Szału nie ma, ale jest to po prostu poprawny i dobry produkt, ale nic nadzwyczajnego mnie w nim nie urzekło. Jest ok , dobrze się pieni, w porządku zmywa i myje. Produkt jest kremowy, subtelny, przyjemnie pachnie, niezbyt intensywnie, poprawnie. Wizualnie ok, kolorystyka również w porządku. Cena adekwatna do jakości.