Lakiery do włosów

Kallos KJMN, Hair Straightener Spray Spray prostujący włosy

• 3 maja 2023 o 11:32
    Średniaczek
    Kupiłam w sklepie internetowym. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju spray, mgiełki do włosów. Opakowanie bardzo wygodne - atomizer. Produkt bardzo wydajny + niska cena. Spełnia swoje zadanie - radzi sobie z moimi puszącymi się i kręconymi włosami i chroni przed działaniem temperatury. Niestety, jak dla mnie, ma bardzo chemiczny zapach.
  • 17 stycznia 2019 o 6:41
    Idealna ochrona za niską cenę
    Mgiełkę termoochronną i prostującą marki Kallos zakupiłam pod wpływem chwili, ale faktycznie produkt sprawdza się u mnie świetnie. Miałam już czerwony spray tej marki, jednak ten sprawdza się u mnie o wiele lepiej. Pomaga wygładzić włosy, chroni, nadaje się do stosowania z suszarką i prostownicą, choć osobiście rzadko sięgam po stylizację na gorąco, jedynie w sezonie zimowym susze włosy suszarką. Z pewnością jest to produkt wart uwagi. OPAKOWANIE Opakowanie jest proste i praktyczne – mamy tutaj klasyczną butelkę typu spray wykonaną z białego plastiku z wzorzystą naklejką w kolorze błękitu, na której znajduje się nazwa produktu oraz logo marki. Całość wygląda całkiem ładnie schludnie. Spray dozuje odpowiednią ilość kosmetyku, nie pluje i nie zacina się podczas aplikacji. Dobrze się z nim pracuje od początku do samego końca. Opakowanie dobrze leży w dłoni, nie jest też zbyt ciężkie. SPRAY Spraye termoochronne to od dłuższego czasu must have w mojej pielęgnacji, choć po stylizację na gorąco sięgam niezwykle rzadko. Kiedy jednak już się zdecyduję na użycie prostownicy czy lokówki, zawsze nakładam produkt termoochornny, gdyż moje włosy są bardzo delikatne a tym samym podatne na zniszczenia. Mgiełka ma formę lekkiego, bezbarwnego płynu, w żadnym wypadku i nie obciąża włosów. Optymalna ilość to kilka pompek na całą długość włosów. Zapach produktu jest delikatny, chwilę po aplikacji praktycznie niewyczuwalny, ale jest całkiem przyjemny dla nosa. Zauważyłam, że przy suszeniu z użyciem tego produktu włosy dodatkowo mniej się puszą i są bardziej podatne na stylizację, co w okresie zimowym mało któremu produktowi się udaje na moich włosach. Spray może sam w sobie nie wyprostuje nam włosów jednak przy włosach z natury prostych jak moje pomaga je zdyscyplinować. Co do ochrony, bo to główna funkcja tego produktu – mam go od kilku miesięcy i uważam, że swoją funkcję spełnia świetnie, nie odbiega jakością od prawie 8 razy droższego kosmetyku profesjonalnego, którego używałam całkiem niedawno. Włosy mimo obróbki termicznej są w dobrym stanie, nie widzę zniszczeń przy dłuższym stosowaniu suszarki czy prostownicy. Minusem na pewno jest obecność Alcohol Denat. w składzie, przez co produkt może wysuszać dodatkowo kosmyki, więc trzeba go stosować z głową. Spray jest produktem wydajnym, dostępnym w wielu drogeriach w korzystnej cenie. Warto po niego sięgnąć PLUSY: + dobrze chroni + wygładza i pomaga zdyscyplinować puszące włosy + jest wydajny + ma praktyczne opakowanie + cena +dostępność MINUSY - alcohol denat. wysoko w składzie
  • 16 stycznia 2019 o 19:55
    Zdecydowanie nie
    Produkt w ogóle nie chroni włosów przed wysoką temperaturą. Staram się jak najbardziej zadbać o moje włosy, niestety ten produkt je zniszczył. Wcześniej używałam serum termoochronnego innej marki i zdecydowanie był on lepszym i bardziej wydajniejszym produktem niż ten. Spray zniszczył moje końcówki zamiast je chronić. Po użyciu włosy są sztywne, trzeba je ponownie czesać przed użyciem prostownicy. Poprzedni produkt którego używałam był w tej samej cenie a jednak był o niebo lepszy.
    Wady:
    • spray nie spełnia swojej roli, wręcz niszczy włosy
    • po użyciu włosy są sztywne
    95DS95
    19 września 2017 o 14:29
    Jestem na nie
    Niestety po aplikacji produktu włosy w żadnym stopniu nie były wyprostowane ani nawet wygładzone(spryskanie włosów przed suszeniem szczotką i suszarką). Nie zaobserwowałam też abym dzięki niemu używała prostownicy w mniejszym stopniu. Czy chroni przed temperaturą? Na pewno w jakimś stopniu, ale bardziej postawiłabym na inne produkty do ochrony włosów. Plusem jest zapach. Starcza na długo, jest wydajny i tani.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak efektów na moich włosach