Wody perfumowane damskie

Satellite Padparadscha EDP

Twitter
    29 sierpnia 2015 o 17:52
    Kadzidlany, piękny
    Miłość do zapachów ewoluuje. Na początku perfumeryjnej przygody bałabym się podejść do testów globalnych Padpy, no bo jak to tak pachnieć kadzidłem i kościołem? Teraz muszę przyznać, że pachnieć Padpą jest dobrze. Zapach jest suchy i ciepły, dla mnie kadzidlany i drzewny. Nie rozpoznaję w nim pieprzu. Być może gdzieś czuję żywicę. Wszystko pachnie spójnie, sucho, elegancko, z charakterem. Mimo, że zapach bardzo mi się podoba, to nie mam ochoty pachnieć nim na co dzień. Z przyjemnością zużyłam odlewkę, ale na flakon (teraz) nie zdecyduję się. Trwałość jest słabiutka, zapach mocno bliskoskórny. Idę poznawać nowe aromaty, ciekawa jestem gdzie mnie poniesie :) Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: 10 ml
    Aulnay
    2 listopada 2013 o 14:25
    jubilerski rarytas
    Zamówiłam w ciemno odlewkę i tylko się zastanawiam - dlaczego tak mało? Zwłaszcza że trwałość jest rozpaczliwie krótka i bez poprawek w ciągu dnia nie będzie można się porządnie nacieszyć tym zapachem. Po dwóch godzinach nie ma po nim praktycznie śladu. Za brak trwałości odejmuję jedną gwiazdkę już na wstępie, aby dalej móc skupić się na samej istocie tego zapachu. A jest on piękny, intrygujący, oszałamiający i uzależniający. I odrobinę męski, ale to tylko dodaje mu smaku. Pierwsze sekundy to przerażająca mieszanka przyprawowej, ostrej i drzewnej słodyczy (nie mającej w sobie nic a nic ze słodyczy cukierkowo-owocowej!). Skojarzenie, które narzuciło mi się bez znajomości nut to rum i piołun, jednak po chwili ta lekko alkoholowo-farmaceutyczna woń znika bez śladu, a pozostaje coś, czego nie umiem dobrze opisać. Na pewno jest tu dużo jałowca, który jest ostry i oczyszczający nozdrza, kojarzy mi się z dzikimi, niedostępnymi i kolczastymi zaroślami gdzieś wysoko w górach. Zaraz po nich wyczuwalny jest pieprz, który potrafi albo wybuchnąć z całą mocą (tak że zbyt mocne zaciąganie się może spowodować kichnięcie), albo przyczaić się gdzieś pod tym jałowcem. Nie wyczuwam papryki (może nie potrafię jej odróżnić od świdrującego pieprzu), ani tym bardziej jaśminu. Jest tu za to szorstka, drzewna słodycz, ciepła, nienachalna, jakby zakopana pod tą wierzchnią warstwą ostrych przypraw. To nie są drzewa z wilgotnego lasu, ale takie wysuszone górskim wiatrem. Od pierwszego powąchania uwielbiam te perfumy i już mi smutno na myśl, że to 5ml tak szybko się skończy. Nie jest to zapach, którym chciałabym się komukolwiek przypodobać. Wydaje mi się zbyt niezwykły, by mógł być łatwo akceptowany przez wszystkich dookoła (dlatego dobrze, że projekcja jest raczej niska). Mam ochotę zatrzymać go tylko dla siebie, nosić dla własnej przyjemności i nie pytać nikogo o pozwolenie i akceptację ;) Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: 5ml
  • 28 kwietnia 2013 o 15:33
    kadzidlo, dym i palone drzewo
    Kojarzy mi się z pewnym smrodliwym zapachem do wnętrz, który mial pachnieć palonym drewnem...Męczy mnie, dręczy, przyprawia o ból głowy. Kadziło szybko znika (a szkoda). Zostaje potworny smród. Poza tym taki męski bardziej niż kobiecy. Nie przekonał mnie w ogóle . Używam tego produktu od: 2013 Ilość zużytych opakowań: testy
    nowy48
    23 października 2012 o 19:23
    drzewniak dla obu płci
    Dlaczego ujałem pół gwiazdki??-za to ze to cudo trwa za krótko..max 3 godziny :-/ Flakonik piekny prostota, elegancja, szyk i ten orient-chociaz orientalny wygląd nie pasuje mi zbytnio do zawartosci. Zapach jest przyprawowym drewniakiem ;P czyli cos co mnie kreci w zapachach. Czujemy troszke pieprzu szczypte chili dosc duzo cedru, sandałowego drzewka no i na wstępie miłe jagody jałowca. Podoba mi sie taka mieszanka chociaz wolałbym coś bardziej intesywnego i trwalszego. Nie jest to moze Tumulte Lacroixa chociaz wyczuwa sie nieco podobieństw, ale jest bardzo przyjemnie ciekawie i raczej sklasywfikowałbym zapach jako uniseks a nie damski. Ogolnei bardzo POLECAm. No i jak na nisze 100ml w przystępnej cenie. Używam tego produktu od: 3 tyg Ilość zużytych opakowań: w trakcie 100ml
  • 27 grudnia 2011 o 18:17
    Padpa jest wielka a ja malutka....
    Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się, żeby zapach mnie...usadził. Mam to szczęście, że zawsze wybieram zapachy po nutach, a nie po próbach. Jeśli są nuty, które lubię, nie zastanawiam się. Zapachy są trwalsze, słabsze, ciekawsze lub nie, ale pudła jeszcze nie było. No chyba, że po prostu chciałam poznać jakiś zapach, bez względu na skład. Ale jeszcze nigdy, ale to absolutnie nigdy nie było tak, żeby zapach ....powiedział do mnie (sic!)....SIADAJ! JA TU RZĄDZĘ!! Pierwsze "niuch"... I spotulniałam..... Pieprz, ale taki, że się chce wrzasnąć "WIĘCEJ!!", drewienko, które raz jest ostre, świeże, raz suche, ogrzane ciepłem słońca, na którym leżało. Jałowiec i mech magicznie teleportują mnie do lasu, tak gęstego, że nie wiem jak się z niego wydostanę, ale tak naprawdę wcale nie chcę. Pod bosymi stopami czuję lekko wilgotną ziemię, ciepłą, niemal pulsującą. A drewno otacza mnie z każdej strony, zmienne, inne z każdym oddechem, aromatyczne, kuszące, wciągające, odurzające, uzależniające. Podświadomie szukam dziupli w drzewie, żeby się do niej wgramolić, siedzieć w niej, patrzeć ze środka na to delikatne słońce migające na liściach i oddychać już tylko zapachem drewna. Zawsze...już na zawsze.... Pierwszy raz dałam się zapachowi zdobyć, zdominować. Poczułam się wobec niego mała, niekompletna, niedoskonała. Padpa to jakiś perfumiarski absolut, dzieło skończone, niedoścignione, idealne. I pomimo, że Padpa wcale mnie nie wyprzedza, nie łapie każdej osoby za nos, nie obwieszcza triumfalnie mojego przybycia, to jednak ubrana w nią, czuję się kompletna, pewniejsza, cała:) Trwałość: do czterech godzin.....;( Flakon: doskonały Używam tego produktu od: długo Ilość zużytych opakowań: sporo odlewek

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie