Wody perfumowane damskie

Roberto Cavalli Florence EDP

• 27 maja 2024 o 8:49
    Mocny zawodnik
    Dostałam ten zapach w prezencie i zdecydowanie jest mocny. Flakon piękny, cięższy, efektowny jak kryształowy. Sam zapach jest intensywny, słodki, rozwijający się, ciepły wieczorowo zimowy jak dla mnie. Wyczuwalna, czarna porzeczka i paczula oraz bursztyn utrzymują się bardzo długo. Myślę, że idealny dla osób lubiących cięższe zapachy. Jest piekielnie wydajny.
  • 22 lipca 2021 o 20:14
    Piękny ale dla mnie zbyt mocny
    W tych perfumach zakochałam się szybko, jednak po czasie zaczęłam się nimi dusić. Nawet delikatne użycie sprawiało, że ten zapach mnie przytłaczał. Zawsze lubiłam mocne perfumy, ale z nimi czułam się jak stara wiedźma. Polecam jeżeli ktoś lubi zdecydowane zapachy. Zdecydowanie na wieczór, a nawet też na zimę lub jesień.
    Zalety:
    Wady:
    • Za mocny zapach
  • 12 lipca 2021 o 14:22
    Uwielbiam!
    Perfumy Florence Roberto Cavalli powąchałam gdzieś przypadkiem i wpadłam. W otwarciu przypominają mi nieco Scandal JPG, są bujne i pełne przepychu, słodkie i upojne, z pewnością nie dla każdego, otwarcie to cięższy kaliber i trzeba to lubić, by docenić, moim zdaniem bardzo zmysłowe. Projekcja początkowo jest spora, i trwa to przez około 1 do 1,5 godziny. Później zapach się nieco uspokaja, staje się mniej ekspansywny, jednak nadal urzekający, taki ciepły, pełen słońca, z lekką jeszcze nutą słodyczy - całkiem wyraźną, jednak już nie tak intensywną, jak na początku. Momentami wydaje mi się, że zapach już wygasa, ale wtedy powraca niespodziewanie i całkiem wyraźnie. Nie widzę problemu, aby te perfumy nosić o każdej porze roku, nie jest to killer dusiciel, pomijając początkowe nuty, które faktycznie w gorący dzień mogą być zbyt intensywne, ale już później zapach tych perfum towarzyszy swojej właścicielce w sposób zupełnie nieprzytłaczający. Trwałość całkiem dobra 7-8 godzin co najmniej i to w ciepły dzień, nie testowałam jeszcze przy chłodach, może wtedy utrzyma się dłużej. Buteleczka ciężka, solidna, z grubego szkła, z dobrze trzymającą zatyczką. Mnie te perfumy urzekły i po wykorzystaniu moich 30 ml, chętnie kupię je ponownie.
  • 9 grudnia 2020 o 16:11
    florence
    jestem wielka fanka lisci porzeczki i porzeczki w ogole w zapachach i jest to na prawde piekne polaczenie z owocami i bialymi kwiatami. pomarancz czy kwait pomaranczy plus tez paczula ktora jest ta baza.. co do trwalosci, projekcji i ceny? bardzo dobrze. wszystko się trzyma na skorze super ale tez i mysle ze dobra jest to opcja by kupic go sobie bo nie jest on w zlej cenie bo 30 ml to jest ok 70 złotych + kw. na jesien/zime czy wieczorowa pore jest idealny.
  • 9 grudnia 2020 o 13:21
    Ładny zapach
    Perfumy szyprowe. Bardzo intensywny, trwały, intrygujący zapach. Idealny na zimowe wieczory, gdyż jest słodko- otulający. Bardzo ładny, biżuteryjny flakon.
    Zalety:
    • flakon
    • intensywność

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie