Wody perfumowane damskie

La Perla La Perla EDP

Ola-zz
    22 grudnia 2016 o 13:24
    Kwindesencja elegancji ukryta w szyprach
    W sklepie dostałam próbkę ale na drugi dzień od razu poleciałam po ten zapach. Pierwsze użycie? O Boże ale piękny szyprowy zapach. To są perfumy, które czułam chyba jak byłam małą dziewczynką, taki ideał. Czując je widzę, elegancką, z klasą kobietę, w skromnej sukience garsonce jak zmysłowej bieliźnie pończochach. Mam wrażenie, że ten zapach chodził po mojej głowie przez lata, jakbym tego szukała :) Perfumy te są ukryte w skromnym flakonie z czarną zatyczką. Taka klasyczna elegancja. Zapach jest niebywale trwały, wiele godzin ba 2 dni spokojnie utrzymuje się na ubraniach a na ciele dzień i pewnie gdyby nie kąpiel i dłużej. Na samym początku w nucie głowy czuć wspaniałą bergamotkę, frezje, goździki, mandarynkę i cytrynę. W nucie serca odnajduję intrygujący: pieprz, kardamon…….. a w bazie ukochane drzewo sandałowe, piżmo, paczule, ambrę i wetywerie. Wszystko to razem tworzy piękny niezapomniany, niebywale elegancki, taki intymny zapach. Niewątpliwie perfumy te są stworzone dla mnie i jestem pewna, że na jednym flakoniku się nie skończy. W La Perla nie odnajduję minusów, po prostu zapach ideał: DLA KOBIETY Z KLASĄ PRAGNĄCEJ BYĆ SEKSOWNĄ. A tak szczerze, jestem tym zapachem tak zachwycona, że nie potrafię czego więcej napisać. Jak dla mnie jest to czysta miłość, którą darzę ten perfum jak i Chanel 5 czy Opium.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 22 sierpnia 2013 o 19:23
    Elegancki i łatwy w noszeniu, milusi szypr.
    Jeśli ktoś boi się szyprów, a lubi cieplejsze klimaty, może zacząć od La Perli. Takich zapachów już się nie robi, warto się pospieszyć, by powąchać, tym bardziej, że wchodzi już nowa wersja, pewnie będzie odmieniona na niekorzyść, jak to zawsze bywa. Ciepły, miodowy zapach, w tle zioła, odrobina goryczki, czegoś wytrawnego. Nie ma mowy o utonięciu w słodkości. Gęsty, bardzo elegancki, a przy tym szalenie łatwy w noszeniu, dopasowuje się do ciała i okazji jak jakaś magiczna tkanina, zaprogramowana na idealne otulenie ciała. Zapach jednocześnie spokojny, odrobinę intymny, rozgrzewający, przemiły, a przy tym bardzo wyjściowy. Nie jest ani trochę sztywny! Najlepiej sprawdzi się na uroczyste okazje, ale nie biznesowe, a np. spotkania rodzinne, pierwszą wizytę u rodziców chłopaka, imieniny u cioci, wesele... Pasuje też do pończoch ;) Trwałość w porządku, cena też nie wygórowana (a w niektórych perfumeriach super tania), warto próbować. To jest zapach z klasą, prawdziwa perła, choć nie jest może arcydziełem perfumiarstwa, ale bardzo dobry na pewno, a na tle dzisiejszych nowości to dzieło. Zapach przypomina Palomę Picasso EDT oraz Soir de Lune (jeśli lubisz Soir de Lune, ale jest dla Ciebie za drogie, spróbuj La Perli!) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 15 stycznia 2012 o 12:25
    klasa
    Mam wersję wody perfumowanej, jest troszkę inna niż łatwiejsza do zdobycia wersja wody toaletowej, a mianowicie ta druga wydaje mi się być ciut \'rozwodniona\', co jednak nie znaczy gorsza, jest po prostu \'lżejsza\'. Co do zapachu to jest to aktualnie mój nr 1, istne cudo zamknięte w wyjątkowo nieatrakcyjnej butelczynie. Pierwsze uderzenie i od razu przed oczami staje mi Magie Noir Lancome\'a, ten sprzed zmiany formuły zapachu. Wspaniałe mocne uderzenie szypru, czuję drzewne nuty, które delikatnie z minuty na minutę coraz głośniej dochodzą do głosu. I w tej chwili podobieństwo do wspomnianego Magie Noir znika, który pozostaje zapachem drzewnym, suchym i zdecydowanie niesłodkim. W La Perli nieśmiało pojawia się po parunastu minutach od rozpylenia zaskakująca słodycz. Nie jest to jednak słodka wanilia, a esencjonalny, gęsty złoty miód...mi przypomina miód z lipy, choć nie ma jej w składzie. Mieszanka esencjonalnej, bogatej słodyczy i suchych, aromatycznych nut drzewnych trwa nieustannie przez wiele godzin. Sam zapach nie jest męczący dla otoczenia, ciągnie się subtelnym ogonem za właścicielką wzbudzając spore zainteresowanie. Jest niesłychanie kobiecy, na tle dzisiejszych psikadełek to prawdziwa perełka. Warto więc choć przetestować. Używam tego produktu od: paru miesięcy Ilość zużytych opakowań: pierwsza setka
  • 13 kwietnia 2011 o 23:13
    Mile zaskoczona ;)
    Szczerze przyznam się że nie lubię zapachów starszych niż ja mam obecnie 20 lat i przyznam szczerze że wątpiłam że to własnie klasyk przypadnie mi bardzo do gustu jestem raczej przeciwniczką dusznych i drzewnych zapachów ale w nim jest coś słodkiego coś na co zwraca się uwagę .... ta Słodycz i wybijająca się nuta drzewna z początku trochę drażni ale zmienia się z gorzkiego męsko podobnego smroda w coś pięknego i z każdą chwilą jest coraz ciekawszy :slina: ubolewam nad tym że jest da mnie za dorosły ale podejrzewam że nie jedna osoba zwróci uwagę na ten charakterystyczny i nie przeciętny zapach ;) Używam tego produktu od: ?? Ilość zużytych opakowań: w trakcie tyko próbki :(
  • 22 października 2010 o 0:42
    bardzo ładny
    dziś byłam w drogerii i przypadkiem trafiłam na te perfumki, kupiłam bo była polowa ceny, promocja za 8 euro. zapach bardzo mile mnie zaskoczył, całą drogę do domu czułam zapach a w sklepie raz psiknęłam na rękę, więc stwierdziłam, że pewnie jest trwały. w domu wylałam go troszkę więcej na siebie i czułam cały dzień. Mam mnóstwo perfum i lubię nowości, a ten zapach bardzo mi się spodobał. jest bardzo charakterystyczny, wyjątkowy. polecam osobom, które lubią pachnieć cały dzień. Używam tego produktu od: 2 dni Ilość zużytych opakowań:1