Olejki do ciała

Your Natural Side Olej z pestek truskawek nierafinowany

• 30 lipca 2022 o 7:30
    Jest w porządku
    Nawilża, uelastycznia skórę. Nie jest za bardzo tłusty. Pozostawia filtr na skórze, który zawsze można odsączyć przykładając np. papier. Nie zapycha. Zapach nie drażniący. Wygodny sposób aplikacji.
  • 23 marca 2020 o 20:11
    Dobry
    Używałam olejku do olejowania włosów, w tej roli dobrze się sprawdził. Włosy były miękkie i nablyszczone . Minusem jest jego słabą wydajność. Kilka razy użyłam go również na twarz, na drugi dzień była promienniejsza , nawilzona i co ważne nie zapchal
  • 27 września 2019 o 22:12
    Słodycz
    Opakowanie #buteleczki 10ml z ciemnego szkła (ochrania cenne składniki )z pipeta do odmierzania oleju #kolor lekko żółtawy #zapach - nie przypomina świeżych truskawek raczej słodki sok truskawkowy taki do rozrabiania z woda ???? #cena-ja za małe opakowanie dałam 14zl na Allegro #konsystencja-wiadomo jest to olej ale nie ten mega tłusty tzn ma lekko formułę i w miarę szybko się wchłania #działania- nakladalam tylko na noc w celu wyrównania koloru i likwidacji przebarwień- zawiera dużo vit C.ładnie rozpromienia skórę,nie zapycha,nie jest komedogenny,delikatnie wygładza i poprawia koloryt skóry, #Z przebarwieniami sam sobie nie poradził i podejrzewam że dla lepszych efektów trzeba by co stosować dłużej. Ja korzystałam z jego dobrodziejstw 2mc Możliwe że wrócę do niego ale mam teraz dużo innych olejów do przetestowania
    Zalety:
    • Skarbnica witamin
    • Rozpromienia skore
    Wady:
    • Dostępność
    ana168
    11 września 2019 o 14:15
    Godny uwagi
    Olejek z pestek truskawek zamkniety jest w szklanej, ciemnej buteleczce. Posiada bardzo wygodna pipete, dzięki której łatwo możemy aplikowac potrzebna ilość olejku. Stosuję go wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy, na kwas hialuronowy, zktórym świetnie sie sprawdza. Często też mieszam go z olejkiem z winogron lub jojoba. Olejek świetnie sprawdza sie przy skórze mieszanej.
    Zalety:
    • nie zapycha,
    • odzywia skórę,
    • nawilża,
    • łagodzi stany zapalne.
  • 30 marca 2019 o 9:39
    Na nie (przynajmniej do kąpieli).
    Używa od:próbka
    Olejek dostałam jako gratis do zakupów w jednej drogerii. Butelka typowa dla olejków, nieduża, szklana, z ciemnym szkłem. Postanowiłam wykorzystać olejek do kąpieli. Na początek dałam tyle ile zaleca producent, niestety kompletnie nie czułam nic w kąpieli (ani zapachu ani bardziej "oleistej" wody), tak jakbym w ogóle nic nie dodała. Mam nieco większą wannę niż standardowa, więc postanowiłam dorzucić jeszcze więcej i znowu nic. Wlałam w końcu całą buteleczkę. Nic. Nie czuć w wodzie zapachu. Po wyjściu z wanny nie zauważyłam też żadnej różnicy w stanie skóry, równie dobrze mogłam nic nie dodawać. Plusem jest to, że nie osadza się tłustą warstwą na wannie i nie podrażnia skóry. Nie wrócę, cieszę się, że to był tylko gratis więc nie wyrzuciłam pieniędzy w błoto. Może w innej pielęgnacji (np. na skórę ) się sprawdza.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    Wady:
    • w kąpieli "nic nie robi" - ani nie pielęgnuje ani nie nadaje przyjemnego zapachu