Peelingi do ust

Sylveco Miętowa Pomadka z Peelingiem
Sylveco Miętowa pomadka z peelingiem 4,6g marki SYL0045

• 14 sierpnia 2024 o 17:22
    Może być
    W porządku, ale nie zachwyca niczym szczególnym. Co najważniejsze - nie wysusza ust i pozostawia fajną, lekko tłustą warstwę, która pełni funkcję ochronną. Drobinki peelingujące mogłyby być trochę mocniejsze, ale nie jest źle. Najbardziej przeszkadzał mi zapach, a konkretniej "smak" tego produktu, który przypominał mi takie stare, miętowe cukierki, znalezione po dłuższym czasie w szufladzie babci. Szkoda, że nuta zapachowa tego produktu nie przypomina bardziej Tic Taców lub Mentosów. Sama pomadka jest bardzo wydajna i używałam jej przez wiele miesięcy.
  • 1 lipca 2024 o 8:46
    Średnia w tej kategorii produktów
    Miałam kiedyś inną pomadkę peelingujaca tej marki i była zdecydowanie bardziej tłusta i mocniejsza, jeśli chodzi o złuszczanie. Ta jest delikatna i dość sucha. Ma dobry skład i ładny, miętowy zapach oraz słodki smak. Drobinki ścierajace są wyczuwalne, lecz drobne i delikatne, dlatego efekt peelingu nie jest jakiś spektakularny, ale jest. Przy systematycznym stosowaniu usta są uwolnione od suchych skórek i wygładzone. Pomadka jest wydajna, a opakowanie poręczne i funkcjonalne, z ładną szatą graficzną.
  • 10 grudnia 2023 o 23:48
    Poczujesz mięte? Hmm... nie za bardzo....
    Opakowanie: Biało-zielona szata graficzna w plastikowym opakowaniu o pojemności 4,6 g to estetyczny kawałek kosmetyki, który z pewnością przykuje wzrok na półce. Kompaktowe, poręczne, idealne do podróży. Cena: Do zakupu zachęciła mnie atrakcyjna cena (5 zł). Natomiast bez promocji jest to 14 zł. Dostępność: Szeroka m.in. Hebe, Kontigo, Notino czy apteki, co sprawia, że produkt jest dostępny dla każdego. Zapach i Posmak: Lekki miętowy zapach przypomina o świeżości, a bardziej wyrazisty posmak na ustach nadaje całości przyjemny akcent. Konsystencja: Chociaż producent zapewnia, że produkt jest dla wysuszonych i spiechrzniętych ust, to ja nie jestem przekonana. Konsystencja jest sztywna i zbita z dużymi drobinkami peelingującymi (z ksylitolu) co mnie zaskoczyło. W praktyce drobinki są zbyt duże i mogą sprawić, że peelingowanie stanie się niekomfortowe, a nawet irytujące, zwłaszcza gdy zaznacza się tendencja do wchodzenia w zęby. Wydajność: Tu niestety pomadka Sylveco prezentuje się nie najlepiej. Wydajność jest odczuwalnie niższa w porównaniu np. do pomadki czerwonej z Vianka (ten sam producent). Konieczność większej ilości produktu, by uzyskać zamierzony efekt, wpływa negatywnie na opłacalność. Skład: Mamy do czynienia z prostym składem, co z pewnością przyciągnie uwagę zwolenników naturalnych kosmetyków. Olejki roślinne (olej słonecznikowy i oliwa z oliwek), woski, witamina E, i mentolowa nuta mięty to podstawy tego produktu. Działanie: Niestety, Mint Bliss nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Nawilżenie jest tylko przeciętne, a peelingowanie pozostawia wiele do życzenia. Duże drobinki peelingujące sprawiają, że skóra ust może być bardziej podrażniona niż odświeżona, co jest jednym z głównych mankamentów tego produktu
    Zalety:
    • cena w promocji 5 zł
    • skład
    • zapach i posmak
    Wady:
    • niska wydajność
    • duże drobinki peelingujące
    • brak satysfakcjonującego działania
    • cena regularna nieadekwatna do jakości
  • 22 listopada 2023 o 13:59
    Miętusek
    Pomadka jest bardzo przyjemnie miętowa, jednak jej konsystencja jest zbyt miękka i niestety złamała mi się przy nasadzie, pewnie to też wina upałów, poczekam z jej używaniem na chłodniejsze dni.
    elennna
    5 września 2023 o 10:47
    Hit pielęgnacyjny
    Absolutnie najlepszy produkt pielęgnacyjny do ust, jaki kiedykolwiek miałam! Natychmiast wygładza, odżywia i nawilża. Można zapomnieć o suchych, spękanych ustach w zimie! Super przygotowuje usta pod pomadkę.Nareszcie znalazłam to, czego tak długo szukałam. Kupiłam kilka sztuk i obdarowałam koleżanki!Polecam!

Zobacz także inne Peelingi do ust