Wkładki higieniczne

Carefree FlexiForm Fresh, Wkładki higieniczne

Adanca
    14 marca 2022 o 17:20
    Ulubione wkładki.
    To uniwersalne wkładki, które dopasowują się do każdego rodzaju bielizny, czyli klasycznej oraz typu stringi. Zgadzam się z sugestią producenta, że są rozmiaru S/M (normal size). Są przyjemne w dotyku i stosunkowo grube, co sprawia, że czuję się komfortowo i sucho przez cały dzień. Nie przesuwają się, a do tego podczas stosowania ze stringami skrzydełka nie sklejają się w sposób niemożliwy do rozklejenia, jak niestety bywa w innych markach. Ja uwielbiam wersję fresh scent, czyli tą o świeżym zapachu. Nie wywołują u mnie podrażnień ani zaczerwienień.
    Zalety:
    • grubość
    • rozmiar
    • uniwersalność
    Drogeria Super-Pharm
    Gogoz
    31 grudnia 2020 o 21:08
    Fajne, ale odparzają
    Zapakowane w tekturowym pudełku koloru różowego. Łatwo się zatyka i otwiera, wygodne. Wkładki są koloru białego z różowymi przebłyskami. Wkładki są wytłaczane, z formą na stringi. Bezzapachowe, choć jakaś nuta chemiczna jest.. Są chłonne, dobre na ostatnie dni okresu. Niestety odparzają, piecze mnie wulwa.
  • 24 sierpnia 2019 o 1:51
    Nie dla mnie
    Posiadam wersję bezzapachową. Bardzo polubiłam firmę niedawno kiedy dzięki koleżance kupiłam od razu wersje large. Na wkładki zdecydowałam się dopiero kilka tygodni temu, gdyż zaczęła mnie denerwować bezustannie zabrudzona bielizna zwłaszcza w niektórych momentach. Wypróbowałam wersję oryginalną od koleżanki, bardzo spodobał mi się intensywny przepiękny ich zapach za to działanie już nie do końca. Zwijały się, odklejały, ogólnie porażka. Dlatego kupując własne wkładki wybrałam te o dużych rozmiarach, na szczęście nadal z zachwycającym mnie zapachem. Po wersji large zaciekawiła mnie ta, ze względu na swoją formę dopasowująca się do bielizny. Niestety był to zły wybór. Po prostu te wkładki mają cholernie słaby klej, odklejają się (zdarzyło mi się nawet że przykleiły się podczas załatwiania, w efekcie była cała pokryta za przeproszeniem moczem).Na szczęście mam małe opakowanie, zużyje kiedy będę sporadycznie zakładać stringi, to tyle. Oprócz tego nie podoba mi się brak tego ,,fresh scent" w mojej wersji. Wchnialność jest raczej dobra. Wkładki te są dość grube chyba w każdej wersji, mi to nie przeszkadza wręcz przeciwnie.
    Zalety:
    • Są grube
    • Można je założyć na każdy rodzaj bielizny
    • Wchłania wydzielinę (unikamy brudnej, śmierdzącej bielizny)
    • Wybór, możemy kupić małe opakowanie a jeśli wolimy duże
    • Fajne papierowe opakowanie, które można zapiąć. Przy okazji nie zawiera plastiku :)
    Wady:
    • Zwijają się
    • Są bardzo małe
    • Przyklejają się do intymnego miejsca, zamiast się trzymać na bieliźnie
    • Słaby klej
    • Bezzapachowa wersja (moja)
    • Często trzeba zmieniać gdyż bardzo się zwijają, przesuwają
  • 16 listopada 2018 o 14:46
    nieee
    Bardzo lubię wkładki typu flexi, które można dopasować do bielizny. Te już chyba kiedyś miałam, ale teraz coś mi nie pasują. Kupiłam duze opakowanie 56 szt. za 1,99 euro, także cena bardzo przystępna. Wkładki mają, ładny świeży zapach. Niestety dla mnie są trochę za grube i mają za słaby klej, więc przy intensywnym dniu wkładka sie roluje, co nie jest komfortowe. Nie mają dużo wypełnienia, jednak powłoczka jest dosyć gruba. Zdecydowanie wolę wkładki z Lidla, które mają tylko 1 mm.
  • 3 listopada 2018 o 13:34
    Moje ulubione wkładki
    Są to moje ulubione wkładki: 1. Mięciutkie, 2. Nie są mega grube ale też nie za cienkie (np. Discreet są dla mnie za cienkie), 3. Dobrze chłoną, 4. Ładnie pachną, 5. Trzymają się bielizny, 6. Są elastyczne, można je nosić do pełnej bielizny jak i do stringów.
    Zalety:
    • Plusy wymienione powyżej :)
    Wady:

Zobacz także inne Wkładki higieniczne