Tampony

Facelle Comfort Mini, Tampony

• 18 kwietnia 2025 o 10:25
    najlepszy stosunek cena/jakość
    Bardzo dobre tampony jak na tę półkę cenową. Są dość chłonne jak na rozmiar mini - nadadzą się na miesiączkę o małej i średniej obfitości. Wygodne w aplikacji, dobrze zabezpieczone w folię ochronną.
    Zalety:
    • mały rozmiar
    • dość chłonne
    • tanie
  • 24 kwietnia 2024 o 19:33
    Jakość w przystępnej cenie
    Tampony comfort mini marki Facelle to bardzo dobry produkt w przystępnej cenie. Produkt wykonany jest z miękkiej włókniny zapewniającej dobrą chłonność. Tampony mini zapewniają dobrą ochronę i komfort pod koniec menstruacji. Produkt jest dostępny w przystępnej cenie, która wynosi 0,25zł za sztukę. Opakowanie zawiera 32 tampony.
    Zalety:
    • chłonność
    • przystępna cena
  • 5 stycznia 2023 o 16:34
    Jedne z najlepszych na rynku!
    Od pierwszej miesiączki starałam się przetestować wszystkie dostępne na polskim rynku tampony, głównie celując w najmniejsze rozmiary i szczerze mówiąc, trudno mi było znaleźć coś w pełni komfortowego. Facelle okazało się tutaj wybawieniem - chłonne, delikatne i w dobrej cenie. Nie podrażniają (do czego często miewałam przy innych markach skłonność), są bardzo chłonne jak na swój rozmiar i mają solidny sznureczek. Są również mocno zapakowane - folia nie dziurawi się i nie zrywa w kosmetyczce. Przypadły mi do gustu bardziej, niż niektóre dwa razy droższe odpowiedniki.
    Zalety:
    • chłonne w stosunku do rozmiaru
    • delikatna, niepodrażniająca powłoka
    • mocny sznureczek, trudno go przerwać
    • opakowanie z grubej folii: łatwe do otworzenia, a trudne do zniszczenia
    • dobrze chłoną zapach
    • bardzo przyjazna portfelowi cena
    Wady:
    • W samym produkcie nie widzę żadnych konkretnych wad, natomiast z moich obserwacji wynika, że niestety często trudno go dostać w sklepach
  • 17 września 2020 o 21:10
    Naprawdę fajne
    Odkąd wycofali ze sprzedaży moje ukochane tampony z Naturelli, staram się znaleźć coś innego, równie dobrego i czuję się trochę jak błądzące dziecko. Właściwie nie dorównują poprzednikom, ale nadal jest naprawdę nieźle :) Tampony są dostępne w każdym Rossmannie, więc zakup nie stanowi żadnego problemu. Do zakupu przede wszystkim, nie ukrywajmy, zachęciła mnie cena. Jak za 32 sztuki niecałe 7.50, naprawdę śmieszna stawka. Lubię też fakt, że tamponów w jednym opakowaniu jest aż tak dużo, starcza na długo. Każdy tampon jest sterylnie zapakowany. Trochę topornie zafoliowane, trudno je rozpakować.Nie mają satynowej otoczki, ale nadal są zwarte i gładkie. Nie sprawią problemów przy aplikacji. Nie wywołuje żadnych podrażnień. Wyciąganie też nie sprawia większych kłopotów. Mimo że ma naprawdę niezłą chłonność, nie zmienia aż tak kształtu- nie zostaje niebotycznie wielkim czymś. Właściwie jestem zadowolona. Naturella nie miała według mnie wad, tutaj pojawia się jedna mała, ale raczej nie zraża mnie to aż tak i zapewne kupię jeszcze raz.
    Zalety:
    • Dostępność w każdym Rossmannie.
    • Niska cena.
    • Ilość tamponów w opakowaniu.
    • Brak problemów przy aplikacji i wyciąganiu.
    • Dobra chłonność.
    • Utrzymują kształt.
    Wady:
    • Problemy przy rozfoliowaniu.
    piccess
    18 kwietnia 2020 o 21:46
    Bardzo dobre, wg mnie lepsze od O.B.
    Kiedyś kupowałam tampony OB, ale powoli zaczęła odstraszać mnie ich cena, zatem szukałam tańszych i dobrych odpowiedników, aż w końcu trafiłam na Rossmanowskie tampony. Byłam trochę sceptycznie nastawiona, bo często (ale na szczęście szybko się to zmienia!) produkty pod markami własnymi lub pod liniami dla danych marek nie są tak dobrej jakości jakbyśmy chcieli. Dałam im szansę i od tej pory tylko je kupuję :) Są rzeczywiście mini i używam je na końcówce okresu. Bardzo dobrze się sprawdzają - nie wystają z nich włókna, są zwarte i gładkie, pomimo, że nie mają na sobie satynowej otoczki. Podczas aplikacji nie sprawiają kłopotu, nie podrażniają. Z usuwaniem ich też nie ma żadnego problemu. Sam sznurek też klasycznej długości i jakości, tak jak w przypadku tych droższych tamponów. Co do działania i chłonności to również nie mam zastrzeżeń - są w wersji mini, więc ciężko tu wypowiadać się w tej kwestii. Wg mnie, co do zasady, powinny być używane przy bardzo skąpym okresie, czyli albo na samym początku albo na końcu. Niczym nie odbiegają od droższych odpowiedników. Jedyne co mnie wkurza, to że ciężko je odpakować z folii. Z jednej strony to dobrze - gdy się walają po torebce siłą rzeczy się nie odfoliują (zdarzyło mi się tak z tamponami OB, których folia jest bardzo słaba), z drugiej zaś strony jest to irytujące, że folia tak mocno trzyma. No ale jak się mocno pokręci w lewo i prawo to w końcu schodzi :)

Zobacz także inne Tampony