Mam świadomość, że to ni mniej, ni więcej tylko rozjaśniacz i w działaniu i zapewne w szkodliwości. Niemniej dla mnie to cudo jest odkryciem, uważam go za mniej inwazyjny sposób na rozjaśnienie włosów, na nadanie im ładnych refleksów, wedle naszego uznania, bo w tym przypadku łatwo kontrolować efekt. Od paru miesięcy przestałam regularnie hennować włosy, wcześniej także rozjaśniane, ale w klasyczny sposób, więc kiedy zaczęłam używać tego sprayu dół miałam bardzo jasny rudo blond, a reszta to już mój odrost bardzo ciemny brąz. Przeczytałam gdzieś o tym produkcie i stwierdziłam, że spróbuję, bo w lato i tak zawsze jaśnieją mi włosy od słońca, tutaj przyspieszyłam proces. Byłam bardzo zaskoczona, bo faktycznie już po paru użyciach, po których wychodziłam bezpośrednio na słońce efekt był bardzo widoczny. Góra nawet jaśniejsza, więc musiałam dopsikać środek włosów, bo w pewnym momencie miałam ten jasny dół i już mnóstwo refleksów na samej górze, a środek ciemny, ale nie stanowiło to większego problemu, bo nawet, jeśli wydawało mi się, że nie jestem w stanie precyzyjnie nałożyć ten płyn, to najwyraźniej dobrze osiadał i teraz mam mam włosy w zasadzie jasno brąz z rudymi refleksami i wygląda to bardzo naturalnie. Jeśli stosowałabym go regularnie to może doszłabym i do mocniejszych efektów. Na pewno działa o parę tonów, ale nie wiem czy zrobiłby drastyczne przejście do blondu. Ja jestem zadowolona, atomizer na plus, wygoda użycia, cena, warto spróbować. Jedyna dla mnie wada to zapach, ale to nieuniknione, jest duszący, silnie chemiczny, dlatego tym lepiej wyjść na słońce po jego nałożeniu i trochę to wywietrzyć. Przesuszenia włosów nie zauważyłam, ale stosowałam go co parę dni, żeby właśnie nie przesadzić i nie uszkodzić.
Zalety:
- Widoczne efekty po kilku użyciach
- Łatwość aplikacji
- Wygodny atomizer
- Niska cena
- Kontrola nad efektem, możliwość pogłębiania stopnia rozjaśnienia