Farby do włosów

L'Oreal Paris Casting Natural Gloss, Conditioning Color Gloss Farba do włosów z odżywką

Loreal Casting Natural Gloss Farba do włosów 123 Czerń Ganache
notino.pl
Loreal Casting Natural Gloss Farba do włosów 123 Czerń Ganache
Loreal Casting Natural Gloss Farba do Włosów 423 Kasztanowy Brąz
Casting Natural Gloss Farba do włosów, 423 Kasztanowy Brąz

Nasi użytkownicy zostawili 113 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 maja 2025 o 8:55
    Kryje siwe włosy
    Mam ciemne włosy na których od pewnego czasu świeci coraz więcej pojedynczych siwych. Póki co unikam jak ognia trwałej koloryzacji, bo nie chce się borykać z odciętym linią odrostem. Kupiłam odcień 323 i jestem mega zadowolona. Nie przyciemniał moich włosów, bo już były ciemne, nadał im natomiast ładny czekoladowy odcień i pięknie pokrył siwe włosy. Dokładnie o to mi chodziło. Z tych pojedynczych siwych zmywa się znacznie wolniej niż toner. Kolor 323 Czekoladowy ciemny brąz - dużo ładniejszy nic ciemne brązy z linii Casting Creme Gloss.
    Zalety:
    • kryje siwe włosy
    • 323 ładny kolor bez rudych refleksów
    • jak na farbę ładnie pachnie
    • nadaje włosom połysk
    Dariax_
    20 lutego 2025 o 12:39
    Nie sprawdziła się
    Jako pierwszego używałam odcienia jasny orzechowy brąz, a efekt na początku był ładny, ale nie taki jak obiecywał producent – u mnie wyszedł ciemnobrązowy, prawie jak czarny. Niestety, kolor bardzo szybko się wypłukał, a moje włosy stały się rude. Chcąc temu zapobiec, sięgnęłam po ciemniejszy odcień, tym razem ciemmy czekoladowy brąz. Niestety, efekt był podobny. Na początku kolor był praktycznie czarny, ale z czasem zmywał się i przechodził w bordo. Nie wypłukiwał się do końca, bo nawet po pół roku na moich włosach widać jeszcze ślady farby, która pozostawiła rudawy odcień. Nie jestem zadowolona z trwałości tej farby i nie planuję do niej wracać. Jedyne, co mi się spodobało, to odżywka dołączona do zestawu – była bardzo dobra. Niestety, sama farba nie sprawdziła się u mnie i nie zamierzam jej ponownie kupić. Warto dodać, że naturalnie mam włosy w odcieniu jasnego brązu.
    Zalety:
    • Dobra odżywka w zestawie (a to tylko produkt dodatkowy)
    Wady:
    • Kolor bardzo szybko się wypłukuje
    • Wypłukiwanie nie jest równomierne – przechodzi w rude lub bordowe tony
    • Ciemniejsze odcienie początkowo są prawie czarne
    • Farba zostaje na włosach przez długi czas w niechcianych odcieniach
    • Niska trwałość docelowego odcieniu
  • 1 października 2024 o 20:07
    Bardzo fajny, naturalny kolor
    Używa od:próbka
    Jestem bardzo zadowolona z farbowania odcieniem 923. Jestem naturalną blondynką, wcześniej nieco przesadziłam z rozjaśnianiem i z "białego" blondu chciałam wrócić do swojego pierwotnego, nieco ciemniejszego odcienia. Efekt po tej farbie jest świetny, niemal identyczny jak mój naturalny kolor, a włosy są lśniące i zdrowe.
  • 5 sierpnia 2024 o 4:55
    To najgorsza farba jakiej używałam do tej pory
    Rzadko zdarza mi się ocenić kosmetyk jedną gwiazdką, ale w przypadku tej farby nie mam innego wyjścia. Zwykle używałam farby do 28 myć L'Oreal w starym opakowaniu. Już jakiś czas temu coś mnie podkusiło, by zakupić nieco nowszą wersję Casting Natural Gloss. Wybrałam odcień 'jasny orzechowy brąz'. Na opakowaniu wyglądał świetnie. Zdawałam sobie sprawę, że może wyjść nieco ciemniej, ale nie wiedziałam, że aż w takim stopniu. Kolor wyszedł po prostu czarny. Farbę trzymałam dokładnie 20 minut. Po około 10-15 myciach kolor nieco zjaśniał. Właściwy kolor, taki jak jest na opakowaniu, osiągnęłam po około 28 myciach. Innym problemem okazało się, że to jednorazowe farbowanie bardzo zniszczyło moje włosy. Stały się one szorstkie, matowe i długo kruszyły się. Niestety wypada ich też więcej. Przed użyciem tej farby miałam odżywione włosy, długo nie były niczym farbowane, miałam już sporo 'baby hair'. Chciałam tylko odświeżyć odcień i nie zdawałam sobie sprawy, że zrobię moim włosom tyle krzywdy. Bardzo długo po użyciu tej farby (około 3 miesiące) walczyłam o poprawienie kondycji włosów. Stosowałam maski, wcierki, ziołowe szampony. Teraz zamiast podkreślać odcień włosów za pomocą farby, robię to za pomocą tonera. Jednak też nie za często. Lepiej zastanowić się kilka razy przed użyciem tej farby. Na pewno odradzam farbowanie przed ważnym wyjściem, bo nie zmyjemy koloru od tak. Jedyny plus to wygodne opakowanie i łatwe rozprowadzanie farby na włosach.
    Drogeria Natura
  • 19 maja 2024 o 17:26
    Kolor tragedia
    Kolor który kupiłam to migdalowy blond nr 723, kolor który nie ma nic wspólnego ani z blondem ani migdałem. Wyjściowy kolor miałam miodowy blond kolor po castingu to szaro-fioletowo-bury ciemny brąz.. ohydny kolor szary, zimny ciemny. Nie ma nic wspólnego z obrazkiem. Plus tylko taki ze nie śmierdzi. Myślałam że kolor wyjdzie ciepły bardziej rudy, karmelowy. A kolor to taki szary wylenialy borsuk. Mam nadzieję że się spłucze, nigdy więcej castinga po tym efekcie.
    Zalety:
    • Nie śmierdzi.
    Wady:
    • Kolor porażka

Zobacz także inne Farby do włosów