Szampony koloryzujące

Garnier Color Sensation, Color Retouch, Szampon koloryzujący (różne rodzaje)

Garnier Color Sensation koloryzujący szampon do włosów 6.0 Ciemny Blond
Garnier Color Sensation Szampon koloryzujący, 5.0 Light Brown

Nasi użytkownicy zostawili 270 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 maja 2025 o 23:19
    Raczej nie
    Szampon koloryzujący Color Retouch odświeża kolor włosów i jest łagodniejszy dla włosów niż tradycyjne farby. Tyle z opisu ;) Szampon ten powinien delikatnie działać, przyciemnić włosy i odświeżyć kolor, tymczasem po użyciu koloru 7.0 blond miałam na głowie całkiem ciemny brąz. Co ciekawe wcale się zbyt szybko nie zmywał i po miesiącu zwyczajnie nałożyłam na włosy farbę, która przywróciła mi wcześniejszy kolor. Być może mniej niszczy pukle niż farba ale raczej nie wrócę do produktu.
  • 8 kwietnia 2025 o 11:09
    bierze z zaskoczenia
    Saszetkę szamponu kolor Blond kupiłam na szybko w Rosso, gdyż potrzebowałam ukryć odrosty. Jest to ciekawy i wygodny produkt. Choć 1 saszetka koloryzująca nie całkiem wystarczyła na odrosty 2 cm. Zrobiłam tylko sam czubek, a na spody nie wystarczyło. Farbuję włosy od 30 lat przeważnie na jasne kolory, choć były incydenty rude. Zawsze, gdy stosuję farbę od Garniera kolor moich włosów jest o 1 lub 2 tony ciemniejszy. Ale tutaj nie spodziewałam się, że aż tak. Na siwych odrostach wyszedł średni brąz , a na jasnych farbowanych pasemka rude??? Na początku byłam trochę wściekła, ale później jakoś przyzwyczaiłam się wizualnie do swojej twarzy. Kolejne zaskoczenie mocny pigment, który w ciągu 15 minut dał takie efekty??? Ja czasami farbę do włosów trzymam 30/40 minut i nie daje ona takiego rezultatu. Poza tym u mnie bardzo dobrze pokrył siwe włosy. No i oczywiście nie zmywa się prawie wcale. Prawie 1/5 miesiąca czekałam aby zbladły moje pasemka myjąc włosy co 2-gi dzień. Z odrostów się nie zmyła, tylko pojawiły się nowe. A i jeszcze jedno!! Zapach jest nawet miły?? Nie drażni , nie dusi i nie zatyka jak w każdej farbie do koloryzacji czy jest z amoniakiem, czy też nie !! Myślę, że kupię kolejną saszetkę i użyję ponownie. Lepiej daje kolor niż niejedna farba. A podobno to szampon koloryzujący??? Jeszcze jedna moja uwaga: Włosy po użyciu szamponetki od Garniera miałam miękkie, lśniące i bardzo lejące. Żadnego przesuszenia. Może uda mi się kupić jasny blond , więc będą w bardziej mojej tonacji. Ale i ten kolor jest nawet OK.
    Zalety:
    • dobrze kryje siwe włosy;
    • nie zmywa się szybko;
    • mocny pigment;
    • wygodne nieduże opakowanie (dobre na wakacje);
    • niska cena;
    Wady:
    • niestety kolor który uzyskujemy jest 1 lub 2 tony ciemniejszy
  • 21 lutego 2025 o 15:22
    Niemiłe zaskoczenie
    Włosy farbuje bardzo rzadko bo max 2 razy w roku. Chciałam na własną rękę odświeżyć kolor i w oko wpadła mi właśnie ta saszetka. Niestety przed kupnem nie poczytałam opinii, dodatkowo skusiła mnie duża promocja. Naturalnie włosy mam w odcieniu ciemnego blondu i miałam jeszcze z 10 cm rozjaśnionych pół roku wcześniej końcówek. Mam bardzo cienkie włosy i nie za dużo (do ramion), więc saszetka mi starczyła „tak akurat”. Niestety jak pisało kilka innych osób, włosy wyszły bardzo ciemne, prawie czarne, połyskujące na rudo-brązowo. Kupiony przeze mnie kolor to ciemny blond, a wyszedł taki jak na saszetce z ciemnym brązem. Trzymałam na włosach 8 minut. Liczę bardzo na to, że się chociaż w połowie zmyje ten kolor bo mam bardzo jasną karnację i nie wygląda to dobrze :( Niech nie kusi was niska cena jeśli nie chcecie być brunetką.
    Zalety:
    • Cena, zapach
    Wady:
    • Bardzo ciemny odcień, zupełnie inny niż w opisie
  • 20 grudnia 2024 o 15:12
    Produkt jest fenomenalny jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego
    Produkt działa jak szampon do włosów tyle że on farbuje, opakowanie zawiera krem koloryzujący, krem utleniający, rękawiczki i instrukcję użycia. Produkt dostępny w trzech odcieniach blondu. Konsystencja jest w sam raz jest idealna, zapach nie jest najlepszy lekko śmierdzi, ale opakowanie jest cudowne na nim znajduje się kobieta, pod spodem jest róża. Mój typ włosów to średnioporowate, proste, lekko szorstkie. Ogólnie produkt bardzo polecam.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 15 października 2024 o 20:51
    Garnier color sanstation
    Używa od:próbka
    Garnier Color Sensation Braun - Recenzja Garnier Color Sensation Braun to produkt, który spełnił moje oczekiwania pod względem uzyskania intensywnego, ciepłego brązu. Farba charakteryzuje się łatwą aplikacją, dzięki czemu proces koloryzacji przebiegał sprawnie i bezproblemowo. Zapach farby nie był zbyt intensywny, a jej działanie nie spowodowało wysuszenia włosów, wręcz przeciwnie - zauważyłam poprawę ich kondycji, co przejawia się w gładkości i zwiększonym połysku. Produkt ten jest godny polecenia osobom poszukującym trwałego i naturalnego koloru.
    Zalety:
    • Garnier Color Sensation Braun - Zalety i Wady
    • Zalety:
    • Intensywny, ciepły brąz: Kolor odpowiada oczekiwaniom i jest zgodny z opisem na opakowaniu.
    • Łatwa aplikacja: Farba rozprowadza się bezproblemowo, co ułatwia samodzielne koloryzowanie.
    • Przyjemny zapach: Zapach farby nie jest zbyt intensywny i nie drażni.
    • Nie wysusza włosów: Włosy po koloryzacji są gładkie i lśniące, bez uczucia przesuszenia.
    • Trwały kolor: Kolor utrzymuje się przez długi czas, nie blaknąc zbyt szybko.
    Wady:
    • Produk nie ma wad.Jedyna wadą jest ciemniejszy Kolor niż mówi producent.