Balsamy do ust

Enilome Healthy Beauty Dermohydrativum, Pomadka nawilżająca do ust

• 12 kwietnia 2023 o 23:09
    Jest całkiem, całkiem, ale na dłuższą metę nawilżenie jest bardziej powierzchowne . Pomadka nie daje efektu głębokiego nawilżenia.
    W aptece DOZ jestem praktycznie codziennie i zaczęłam zwracać uwagę na ich marki. Ku mojemu zaskoczeniu znalazłam kilka perełek, do których lubię wracać. Pomadkę enilome dostałam akurat w prezencie, fajnie bo uwielbiam testować, a to była dla mnie okazja do poznania czegoś nowego. Opakowanie zewnętrzne ma postać kartonika ze skromną szatą graficzną. Jeśli chodzi o opakowanie bezpośrednie to jest to forma prostego sztyftu, nic zaskakującego. Nie mam zastrzeżeń do opakowania, jest proste, praktyczne i nie sprawiało mi problemu przez cały okres użytkowania. Kosmetyk ma bezzapachową formułę, co będzie świetnym rozwiązaniem dla alergików. W mojej ocenie ogólnej pomadka jest całkiem całkiem, ale na dłuższą metę czegoś mi brakuje ! Kosmetyk koi przesuszoną skórę ust i daje jej natychmiastowe ukojenie. Brakuje mi tutaj efektu długofalowego, nie widzę poprawy stanu skóry ust, kosmetyk działa raczej powierzchownie. Raczej nie zdecyduję się na zakup kolejnego opakowania.
    Zalety:
    • daje natychmiastowe ukojenie
    • niedroga
    Wady:
    • działa tylko powierzchownie
    • sztyft jest zdecydowanie za miękki, rozpuszcza się pod wpływem temperatury
  • 2 października 2022 o 22:34
    Bardzo lubię
    Pomadkę kupiłam w aptece, była w całkiem przystępnej cenie. Jest bezbarwna , ma delikatny zapach , fajnie nawilża usta i naturalnie je upiększa , jest wydajna, ma minimalistyczną szatę graficzną. Ma wszystko czego oczekuję od pomadki ochronnej mogę śmiało polecić:)
  • 27 stycznia 2022 o 13:52
    Jest ok
    Pomadke kupiłam w aptece za 5 złotych jest ona w sztyfcie który sprawnie chodzi jest ona kremowej konsystencji która pod wpływem ciepła niestety może się trochę roztopic dobrze nawilża usta jednak do bardzo suchych może być trochę za słaba jest do zadań nie specjalnych jednak warta uwagi
    Zalety:
    • Nawilża usta niska cena
    Wady:
    • Pomadka pod wpływem ciepła roztapia się za słaba do bardzo suchych ust
  • 22 grudnia 2021 o 22:32
    Średniak, ale przyjemny
    Pomadkę dostajemy w kartoniku z otwieranym okienkiem. Produkt ma postać klasycznego sztyftu. Jego końcówka nie jest płaska lub ścięta jak zazwyczaj ma to miejsce w balsamach ochronnych do ust, natomiast ma zaokrąglony kształt. Mechanizm wysuwania działa bez zarzutu - nie zacina się ani nie psuje. Sztyft nie jest chybotliwy. Jedynie nakładka jest dość luźna i istnieje możliwość, aby przez przypadek otworzyła się w torebce. Ja jednak zawsze ją wkładałam do małej kieszonki wraz z chusteczkami higienicznymi i nigdy nic złego się nie wydarzyło. Produkt jest niemal bezzapachowy. Jeśli już się uprzeć, da się wyczuć delikatny, kremowy zapach. Będzie to dobra opcja dla alergików oraz wrażliwców. Sztyft jest biały. Ma kremową konsystencję, ale jednocześnie dość lekką, nie jest nadmiernie tłusta. Jest to pomadka najłatwiejsza w aplikacji, jaką kiedykolwiek miałam. A trochę ich miałam, jako że mam wymagającą skórę warg i ciągle próbuję nowości z tej kategorii. Wystarczy dosłownie 2 razy przeciągnąć pomadką po ustach i już. Nie trzeba czekać nawet sekundy, aby produkt rozpuścił się pod wpływem ciepła warg - od razu zostawia odpowiednią ilość na skórze. Pomadka dobrze nawilża usta - mam wrażenie, że dzięki lekkiej konsystencji łatwo wnika w skórę, nawadniając ją, a nie tylko osiada na powierzchni naskórka. Wargi stają się miękkie, wyglądają na zadbane. Jeśli chodzi o właściwości natłuszczające, to w tym aspekcie radzi sobie już gorzej. Co prawda chroni, jest w stanie zabezpieczyć wargi przed wiatrem, ale na stosunkowo krótki czas. Utrzymuje się maksymalnie do godziny. Wątpię, czy produkt sprawdzi się w przypadku zniszczonych, popękanych ust. Może wówczas się okazać, że to za słaby kaliber na takie problemy. Sprawdzi się natomiast u osób, które mają wargi w dobrej kondycji i nie potrzebują wiele, aby były zdrowe. W moim przypadku jest to pomadka raczej do użytku domowego, gdzie mogę często ponawiać aplikację - szczególnie przy obecnej aurze. Po kilku dniach wyjęłam ją z torebki, ponieważ nie czułam się do końca pewnie, mając ją na wargach podczas chłodnych dni. Podsumowując, na co dzień jest w porządku, ale do zadań specjalnych się nie nadaje.
    Zalety:
    • dobrze nawilża,
    • zmiękcza wargi,
    • lekka, nieoblepiająca konsystencja,
    • niemal bezzapachowa,
    • niezły skład,
    • cena.
    Wady:
    • stosunkowo krótko się utrzymuje,
    • raczej nie poradzi sobie z regeneracją popękanych ust,
    • dostępność.
  • 23 lutego 2021 o 13:05
    Miłe zaskoczenie
    Dostałam ją od mamy i nigdy nie słyszałam o tej firmie. Bardzo się z nią polubiłam, ponieważ naprawdę nawilża i ten efekt utrzymuje się przez kilka godzin. Miałam z nią tylko jeden problem. W czasie upałów rozpuściła się i już nie zastygła do takiej formy jak wcześniej. Mimo to uważam, że to super produkt w niskiej cenie.
    Zalety:
    • nawilżenie