Dezodoranty i antyperspiranty

Equilibra Aloe, Deo-Roll on Antiodorant Antyperspirant w kulce

• 9 czerwca 2023 o 16:11
    Fajny dezodorant
    Kupiłam go zachęcona składem i wcześniejszym testowaniem innych kosmetyków tej marki. Ma delikatny, raczej neutralny zapach. Sprawia, że na co dzień czuję się świeżo. To dezodorant, nie antyperspirant, więc na poważniejsze wyjścia czy uprawiając sport używam czegoś innego. Opakowanie z kulką jest wygodne w użyciu. Nie wymaga dużego nacisku przy aplikacji. Kosmetyk jest wydajny i starcza na długo. Nie klei się i nie pozostawia plam na ubraniach. Dla mnie naprawdę ok.
    • Skład
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Nie znalazłam
  • 10 września 2018 o 15:11
    Raczej NIE polecam!
    Antyperspirant dostajemy w poręcznej, plastikowej buteleczce o pojemności 50 ml. Szata graficzna przyjemna dla oka. Zapach bardzo ładny, przyjemny. Antyperspirant ma delikatnie rzadką konsystencję o lekko żółtym zabawieniu. Sama kuleczka się nie zacina, ale za to wylewa dość sporą ilość antyperspirantu, co jest dość męczące. Drugi minusik który znalazłam to czas wysychania, można czekać i czekać...Nie lepi się, ale przez dłuższy czas czuć wilgotną taflę. Jeżeli chodzi o ochronę -nie mam problemów z nadmiernym poceniem się i antyperspiranty zazwyczaj pełnią swoją rolę. Z tym jest tak samo -skuteczność nie jest wybitnie dobra, ale też nie jest taka zła. Na fitness czy siłownie raczej bym nie poleciła, ale na co dzień, można spróbować. Nie wysusza, ani nie podrażnia delikatnej skóry pod pachami, nawet po depilacji. Cena 18,99 zł i tu kolejny minusik -jak dla mnie cena za wysoka.
  • 15 lipca 2018 o 17:53
    Taki sobie
    Nie chroni za dobrze. U osób potliwych się nie sprawdzi. Ma dziwny plastikowy zapach. Szybko się wchłania i nie zostawia żółtych plam. Dość wodnisty, trzeba uważać bo się leje z kulki.
    Zalety:
    • Skład
    • Aloes
    Wady:
    • Słaba ochrona
  • 22 maja 2018 o 14:03
    Fajny
    Szukałam czegoś bez soli aluminium, i parabenów, bardziej naturalnego. Jak na tego typu produkt, roll sprawdza się bardzo dobrze. Wiadomo, duży wysiłek fizyczny i mocny stres dadzą mu radę, ale na co dzień - jak najbardziej się sprawdza, nie ma ani plam, ani zapachu. Nie oczekiwałam po tym produkcie super działania w "trudnych warunkach" (bieganie, stres przed egzaminem), na codzień -super
  • 21 lutego 2018 o 11:30
    Nie sprawdził się
    Od jakiegoś czasu poszukuję skuteczne dezodorantu/antyperspirantu o bardziej przyjaznym składzie niż oferują typowo drogeryjne marki. Z antyperspirantem Equilibry wiązałam spore nadzieje, ale nie potrafię się z nim polubić. Pierwsze co mi przeszkadza i irytuje to dozowanie przez kulkę zbyt dużej ilości płynu. Choćbym nie wiem jak się starała, to potrafię nawet poczuć jak mi gdzieś spada kropla. Mimo to schnie szybko, bez uczucia klejenia się. Zapach jest słodkawy, roślinno-słodkawy, dla mnie neutralny. Najważniejsza jest jednak skuteczność, z którą nie jest najlepiej. W gorące, letnie dni zapach potu (fakt faktem stłumiony, ale nie czułam się komfortowo) i wilgotne plamy pojawiały się dosyć szybko. Nawet w chłodne dni, gdy ubierałam się cieplej, także w t e bez zbytniego wysiłku nie daje uczucia świeżości i odpowiedniej ochrony
    Zalety:
    • szybko schnie
    • nie klei się
    • nie brudzi
    • nie wysusza skóry ani jej nie podrażnia
    Wady:
    • nie chroni
    • kulka dozuje zbyt dużą ilości płynu