Szczotki do włosów

For Your Beauty Szczotka do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 29 maja 2025 o 11:30
    Oddałam po 3 miesiącach
    Szczotka do włosów For Your Beauty niestety zupełnie się u mnie nie sprawdziła. Przy moich długich włosach była niewygodna w użyciu trudno się nią czesało, a rozplątywanie zajmowało więcej czasu niż zwykle. Dodatkowo bardzo ciężko się ją myło, a po każdym czyszczeniu długo schła. Po trzech miesiącach stwierdziłam, że nie ma sensu się z nią męczyć i oddałam ją dalej. Choć cena była przystępna, jakość i wygoda użytkowania pozostawiły wiele do życzenia. Zdecydowanie nie polecam do długich, wymagających włosów.
  • 21 marca 2025 o 19:49
    mi pasuje
    Jestem posiadaczka włosów mocno puszących się i średniogęstych. Planowałam od dłuższego czasu kupić sobie szczotkę bez czarnych plecków, bo wydają mi się prostsze w utrzymaniu ale niestety wszystkie tego typu szczotki mają bardzo delikatnie igiełki. Mam wrażenie, że połamię je już przy pierwszym czesaniu. Podczas zakupów w Rossmannie bardzo długo zastanawiałam się, którą szczotkę wybrać ale ostatecznie wybór padł na ten model. Wydawała mi się solidna no i jest przeznaczona do gęstych włosów. Szczotka jest duża ale poręczna, dobrze leży w dłoni. Jeśli chodzi o materiał z jakiego została wykonania, to jest on średniej jakości. Miałam już podobne szczotki i wierzchnia warstwa bardzo łatwo się niszczy, co niestety wpływa na walory estetyczne. Szczotka ma całkiem wytrzymałe igły (póki co nie wyrwałam żadnej) , dobrze rozczesuje włosy, radzi sobie nawet z mocno splątanymi kołtunami. Nie drapie skóry głowy, nie powoduje podrażnień. Cena i dostępność również na plus. Nie widzę na razie w niej większych wad.
  • 30 sierpnia 2024 o 16:14
    Może być
    Mam tą szczotkę od kilku lat. W tym czasie się nie rozpadła, nie popsuła, cały czas czesze bardzo dobrze. Nie szarpie, nie łamie i nie wyrywa włosów. Jest dość zgrabna, wygodnie trzyma się w dłoni, łatwo nią manewrować. Podoba mi się jej czerwony kolor. Kosztuje niedużo w porównaniu z innymi szczotkami tego typu. Uważam, że dla włosów długich, które mają tendencję do puszenia się i potrzebują wygładzenia, taki rodzaj szczotki to must-have. Ta szczotka z For Your Beauty jest wykonana naprawdę porządnie i godna polecenia. Jednak mimo wszystko oceniam ją bez entuzjazmu, bo szczotka, której używałam poprzednio, z innej firmy, ale w tym samym kształcie, była przyjemniejsza - może troszkę lżejsza, może mniej toporna.
    Zalety:
    • idealny kształt do włosów długich, puszących się, falowanych, potrzebujących wygładzenia i ujarzmienia
    • ładny, czerwony kolor
    • dość solidne wykonanie
    • nie szarpie, nie łamie włosów
    • dość niska cena
    Wady:
    • trochę ciężka
    • trochę toporna
  • 27 maja 2024 o 19:49
    Bardzo fajna
    Mialam już dwie takie szczotki, do żadnej nie miałam zastrzeżeń. Poręczna w różnych kolorach, nie szarpie włosów, równocześnie je wygładza. Napewno starczy na długo, nie niszczy się. Mam już jedna ok 5 lat i wszystko z nią w porządku
    Keleno
    23 lutego 2024 o 14:38
    Niby dobra, ale...
    Za cenę niecałych 20 zł całkiem przyzwoita szczotka. Ładnie wygląda, dobrze leży w dłoni, co prawda trzeba trochę uważać przy czesaniu, żeby włosy nie wkręcały się w igiełki, ale szybko można się przyzwyczaić. Natomiast szczotka ma dla mnie jeden wielki minus - po kiego dali do niej CZARNY środek? Trzeba się przez to naślepiać przy wyciąganiu włosów, które wypadły i wkręciły się w szczotkę (ewentualnie wyrwały) przy czesaniu. Po prostu ich nie widać! Do tego nie ma pełnej kontroli nad tym, czy szczotka wymaga już mycia czy nie - poprzednią (z jasnym środkiem) czyściłam raz na tydzień, ale wiadomo - czasami kurz wpadnie albo na igłach osadzą się resztki olejku, wtedy widać że trzeba to zrobić wcześniej. Tej jeszcze nie myłam, bo to świeży nabytek ale już widzę że będzie z tym kłopot, o którym nie pomyślałam w chwili zakupu.
    Zalety:
    • stosunek jakości do ceny
    • dobrze czesze
    Wady:
    • czarny, niepraktyczny środek