Póki co nie mam żadnych zastrzeżeń. Delikatnie rozczesuje włosy, nie szarpiąc ani nie łamiąc ich
Był taki moment w moim życiu, jakieś parę miesięcy temu, że włosy leciały mi garściami. W dodatku zauważyłam, że są mocno pokruszone i połamane na całej długości, za co obwiniam mojego niestety zbyt długo nie wymienionego Tangle Teezera. Mając na uwadze te problemy zaczęłam rozglądać się za odpowiednią szczotką. Trafiłam na grupy włosingowe i tam też szczotki tego typu były bardzo często polecane. Ja swoją znalazłam w Rossmannie. Moje włosy są proste, długie, cienkie, z tendencją do rozdwajania się. Za to przenigdy ich nie farbowałam, prostownicy i lokówki nie widziały już od lat, używam jedynie suszarki.
Do wyglądu szczotki nie mam absolutnie żadnych negatywnych uwag. Wygląda bardzo ładnie i elegancko. Moja jest w kolorze granatowym, matowym, ze srebrną oblamówką przy poduszce i srebrnymi elementami na rączce. Całość jest też bardzo porządna. Kolory nie bledną, nie zmazują się, plastik szczotki się nie rysuje. Igiełki zakończone są plastikowymi granatowymi kuleczkami, które są bardzo delikatne dla skóry głowy, no i nie odpadają. Poduszka jest czarna i dosyć miękka. Szczotka ma bardzo wygodny uchwyt, świetnie leży w dłoni. Na uchwycie mamy jeszcze otwór, który pozwala na zawieszenie jej, jeśli tyko będziemy chciały. Szczotka jest dość sporych rozmiarów, ale przy tym bardzo lekka.
Używam jej do rozczesywania zarówno wilgotnych, jak i suchych włosów. Najważniejsze, że delikatnie obchodzi się z włosami, nawet takiej słusznej długości, jak moje. Nie szarpie ich, nie plącze, nie wyrywa. Ma dużą powierzchnię czeszącą, co jest o tyle fajne, że naprawdę nie potrzeba wielu ruchów i dużo czasu, żeby się uczesać. Zajmuje mi to dosłownie chwilkę. Jak już mówiłam jest bardzo delikatna dla skóry głowy, nie podrażnia jej. Igiełki dodatkowo dają przyjemny masaż. Dość łatwo ją wyczyścić, mam długie włosy, ale mimo to nie mam problemów z wyjęciem ich ze szczotki. Mycie również przebiega bezproblemowo. Zobaczymy, jak będzie z jej żywotnością – póki co używam codziennie od 5 miesięcy i jest w stanie idealnym. Podsumowując póki co jestem z niej naprawdę zadowolona, wad nie widzę, używam z przyjemnością :)
Zalety:
- ładnie wygląda
- porządnie wykonana
- duża powierzchnia czesząca
- igiełki zakończone są plastikowymi kuleczkami
- dobrze rozczesuje włosy, nie szarpiąc ich
- nie łamie włosów
- łatwo ją doczyścić
- tania i łatwo dostępna
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu