WIZAŻ logo

15 hitów!

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 3 lutego 2026 o 9:29
    Nasza rodzinna wybawicielka 😍 wierna jestem jej od 8 lat!
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Moja przygoda ze szczotką Wet Brush zaczęła się jakieś osiem lat temu i muszę przyznać, że była to miłość od pierwszego czesania. Pierwszy raz zobaczyłam ją u mojej fryzjerki, która użyła jej do rozczesania moich wiecznie poplątanych, rozjaśniony włosów po myciu. Byłam w szoku, że można to zrobić bez ani jednego szarpnięcia i bez łez. Na początku to właśnie ona sprowadzała mi te szczotki bezpośrednio do salonu, bo nie były tak łatwo dostępne jak teraz. Dzisiaj na szczęście można je bez problemu kupić np. w Hebe, co jest ogromnym ułatwieniem, bo to już moja kolejna sztuka i na pewno nie ostatnia. Opakowanie szczotki jest proste, plastikowe, ale sama szczotka to mistrzostwo świata. Ma charakterystyczny kształt, jest lekka, ma ergonomiczną rączkę, która świetnie leży w dłoni, nawet gdy mamy mokre ręce a jej ząbki (IntelliFlex) są niesamowicie elastyczne i zakończone miękkimi kuleczkami, które masują skórę głowy. Moje włosy są długie, cienkie i mają ogromną tendencję do plątania się w "kołtuny", szczególnie na karku. Wet Brush radzi sobie z nimi w mgnieniu oka. Używam jej zarówno na mokro, zaraz po wyjściu spod prysznica, jak i na sucho w ciągu dnia. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby wyrwała mi włosy. Dla mnie ta szczotka to przede wszystkim wybawicielka przy moich córkach. Każda mama wie, jak wygląda poranne rozczesywanie splątanych włosów u dzieci, kiedyś były to łzy i uciekanie przed grzebieniem, a odkąd mamy Wet Brush, problem zniknął. Czeszę nią dziewczynki zarówno na mokro jak i na sucho, a one nawet nie czują, że coś się dzieje. Szczotka dosłownie płynie po włosach, nie szarpie ich i nie wyrywa, co sprawia, że nasze włosy po prostu nie cierpią. Używam jej od lat i widzę, że końcówki są w znacznie lepszym stanie, bo nie są mechanicznie niszczone przy każdym czesaniu. Jestem jej wierna, bo żadna inna szczotka, nawet te najdroższe i najbardziej reklamowane, nie daje takiego komfortu. To produkt, który realnie zmienił naszą codzienną rutynę i sprawił, że pielęgnacja włosów stała się przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem. Jest niezwykle trwała; jedna szczotka służy mi przez bardzo długi czas, zanim kuleczki zaczną się ścierać. Po tych ośmiu latach mogę śmiało powiedzieć, że nie zamienię jej na żadną inną.
    Zalety:
    • jest lekka, ma ergonomiczną rączkę, która świetnie leży w dłoni, nawet gdy mamy mokre ręce, wybawienie dla dzieci, trwała
  • konto usunięte
    25 września 2025 o 11:24
    Must have dla cienkich, delikatnych włosów!
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Do rozczesywania mokrych, delikatnych, cienkich włosów idealna! Wróciłam do niej jakiś czas temu, poprzednią wyrzuciłam w trakcie przeprowadzki po tym, jak służyła kilka dobrych lat. Używam również Tangle Teezer, którą lubię, ale Wet Brush zdecydowanie lepiej i łagodniej radzi sobie z rozczesywaniem 💗 Polecam!
  • 4 października 2023 o 14:50
    Rozczesuje znakomicie, ale szybko się niszczy.
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Używam jej tylko na sucho, bo w rozczesywaniu na mokro lepiej mi się sprawdza TT. Ale jestem zadowolona. Rozczesuje włosy komfortowo, nie szarpiąc. Z tymi splątanymi, na karku, też sobie radzi. To zasługa elastycznych końcówek, które szybciej się ugną, niż szarpną włosy. Świetna sprawa. Poza tym dobrze leży w ręce. Minusem jest jednak jakość wykonania, bo w zasadzie od pierwszego mycia szczotki zaczęły wypadać szpilki. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że tak to będzie wyglądać. Powłoka łatwo się rysuje i odbarwia, więc jeśli chodzi o jakość wykonania to tu szału nie ma. No i ciężko ją domyć. Jak dla mnie trzy i pół gwiazdki.
    Zalety:
    • elastyczne końcówki
    • rozczesywanie suchych włosów bez szarpania
    • wygodna rączka
    Wady:
    • w rozczesywaniu na mokro przegrywa z Tangle Teezer
    • ciężko ją wyczyścić
    • słaba jakość wykonania
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    23 sierpnia 2023 o 9:17
    Ultra delikatna
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Hebe
    Jest to najlepsza szczotka jak do tej pory miałam. Jako posiadaczka bardzo cienkich i delikatnych włosów (na dodatek z tendencja do kręcenia się) w końcu trafiłam na idealna szczotkę. Przy niej nie biję się niepotrzebnego oskalpowania przy czesaniu, nawet jak robię to z mokrymi i wilgotnymi włosami. Szczotka ma cienki i bardzo giętkie i delikatne igiełki że nie szarpie włosów jak są bardziej splatane ale się po nich prześlizguje powoli i sukcesywnie je rozplątując.
    Zalety:
    • delikatna, idealna dla cienkich i bardzo delikatnych włosów
    • można czesać mokre włosy
    • nie szarpie i nie uszkadza włosów (dzieci nie uciekają jak się je czesze)
    • struktura materiału na rączce zapobiega wyślizgiwaniu się jej z mokrej dłoni
    Wady:
    • nie rozczesuje gęstych lub mocno splatanych włosów
  • 2 sierpnia 2022 o 10:51
    Świetna
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Po nieudanej przyjaźni z Tangle Teezer moje włosy były w bardzo kiepskim stanie. Szukałam więc zamiennika. Znalazłam tę szczotkę i zamówiłam w ciemno. Wygląda niepozornie, a jest naprawdę świetna. Bez problemu rozczesuje nawet mocno splątane włosy, nie wyrywa ich i nie kruszy. Przez kuleczki odrobinę ciężko się ja czyści, ale z czystym sumieniem polecam. Cena też przystępna, więc myślę, że wymienię na nową gdy mocno się zbrudzi.
    Zalety:
    • łatwe rozczesywanie

szukaj