Szczotki do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 9 grudnia 2022 o 17:58
    Są plusy i minusy
    Klasyk. Posiadam kilka szczotek TT. Kiedyś byłam nią zachwycona. Niestety mam wrażenie, że pogorszyła stan moich włosów. Szczotka jest trwała, lekka. Szybko i bezproblemowo można ją wyczyścić. Atutem jest korzystna cena oraz dostępność w drogeriach.
  • 9 grudnia 2022 o 10:03
    Najlepsza!
    To moja druga szczotka od TT, odkąd użyłam jej pierwszy raz, nie tknęłam już żadnej innej:D Moje włosy są grube, gęste i dość długie. Rozczesywanie ich jest więc nie taką prostą sprawą. Szczotka idealna musi rozczesać kosmyki, jednocześnie nie niszcząc ich. I taka też jest ta szczotka. Ma bardzo ładny design, dostępna w wielu wariantach kolorystycznych, ja tym razem postawiłam na klasyczną czerń, poprzednio używałam różowej i fioletowej. Ładnie zapakowana, idealnie nadaje się na prezent. Szczotka doskonale leży w dłoni, idealna zarówno do szybkiego przeczesania włosów, jak i gruntownego przed snem. Nie niszczy włosów, szybko rozprawia się z pasmami. Dodatkowo, cudownie masuje i pobudza skórę głowy. Jak dla mnie najlepsza! Poza tym, jest bardzo wytrzymała, mimo że to zwykły plastik. Przeżyła nie jeden upadek na podłogę. Bardzo łatwa w utrzymaniu czystości, a plastikowe włoski/ząbki nie odpadają i nie wyginają się. Nie planuję zamienić jej na żadną inną, chyba, że inny kolor ;)
  • 19 stycznia 2021 o 17:08
    Rozczesywanie bez elektryzowania
    Szczotka Tangle Teezer Salon Elite służy mi już niezmiennie od kilku lat. Kupiłam ją, jak pewnie większość kobiet, po przeczytaniu w internecie rzeszy pozytywnych opinii. Skoro tyle instagramowych influencerek wychwala tę szczotkę, to nie może być ona przecież zła. I faktycznie, nie rozczarowała mnie, choć jej cena jest według mnie zbyt wysoka- w końcu to tylko kawałek plastiku, za który musimy zapłacić ok. 30 zł. Posiadam szczotkę w niebieskiej wersji kolorystycznej, z różowymi ząbkami. Sama kolorystyka jest ciekawa, a kształt innowacyjny- były to pierwsze szczotki do włosów na rynku o takim właśnie kształcie, choć obecnie wiele firm wzoruje swoje produkty do rozczesywania włosów właśnie na tym modelu Tangle Teezer. Cała szczotka wykonana jest z plastiku- zarówno korpus, jak i ząbki do rozczesywania. Są one ułożone z odstępami, więc sprostają zarówno gęstym i grubym, jak i nieco cieńszym włosom. Wykonana jest solidnie, po kilku latach użytkowania nic się z nią nie stało. Łatwo ją też utrzymywać w czystości i myć, więc tym bardziej może długo służyć swojej właścicielce. Tworzywo, z którego wykonana jest szczotka Tangle Teezer jest dobrej jakości, kilka razy spadła mi na płytki w łazience i wyszła z tego bez szwanku. Moje włosy są cienkie i lubią się plątać. Muszę przyznać, że do tego typu czupryny Tangle Teezer się nadaje. Nie zauważyłam negatywnego działania produktu na moje włosy. Jedynym mankamentem jest to, że rozczesując mokre włosy, dużo ich wychodzi, ale mam wrażenie, że dzieje się tak niezależnie od szczotki, jakiej używam. I bardzo ważna kwestia- szczotka nie elektryzuje włosów. Polecam, bo jest to zakup na lata, posłuży długo i ogólnie jestem zadowolona. Prawda jest taka, że żadna szczotka, której używałam przez życie, nie była tak długowieczna i łatwa w czyszczeniu.
    Haftung
    15 sierpnia 2020 o 7:30
    Jak ja mogłam bez niej żyć? :)
    Tangle teezer ma moja siostra i kiedyś wypróbowałam u niej. Kupiłam swoją szczotkę tego samego dnia, siostra ma wersje original ja salon elite :). Szczotka jest świetna, rozczesuje, nie łamie i nie plącze, sunie gładko po moich rozjaśnionych włosach. Po użyciu włosy są gładkie, lśniące i wygladaja bardzo dobrze. Zostaje ze mną już na zawsze.
    Zalety:
    • Działanie!
    • Cena i wyglad
    Wady:
    • Jest dość spora i ciężka w przewożeniu ale to taki minus na siłę znaleziony :)
  • 7 maja 2020 o 12:24
    Nie dla mnie
    Sama szczotka jest dobra, ale ma bardzo elastyczne ząbki, które niestety nie rozczesują oich grubych, kręconych i piaszczystych włosów. Jednak wolę tradycyjną szczotkę z dłuższym ząbkami.
    Zalety:
    Wady:
    • Efekt
    • Ząbki