Szczotki do włosów

Michel Mercier Classic, Szczotka do włosów (różne rodzaje)

Michel Mercier Włosy Grube Classic Thick Szczotka Do Włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 6 stycznia 2021 o 17:36
    Szczotkę dostałam w prezencie i to najlepszy prezent jaki dostałam w tym roku! Moje odkrycie roku 2020 i akcesorium bez którego nie wyobrażam sobie czesania włosów. Nie miałam jeszcze żadnego produktu marki Michel Mercier. Marka w swojej ofercie ma naprawdę szeroki wybór produktów do włosów. Mam włosy cienkie, długie i dość problematyczne a osoba obdarowująca jednak idealnie trafiła. Sam wygląd szczotki jest intrygujący i nowoczesny, zachęca do wypróbowania. Producent opisuje ją jako nieciągnącą, przyjazną dla włosów zarówno suchych jak i mokrych. Jaka jest i czy się u mnie sprawdziła? Poczytajcie. OPAKOWANIE Szczotkę otrzymujemy w plastikowym pudełeczku. Na przedniej stronie znajduje się logo marki, grafika z modelką, a na odwrocie dokładny opis produktu. W przedniej części mamy wycięcie, dzięki czemu widzimy kolor szczotki jaki kupujemy oraz ułożenie wraz kształtem igiełek. Opakowanie jest trwałe może nam posłużyć do przechowywania szczotki. SZCZOTKA Moja szczotka ma kolor różowy i jest przeznaczona do włosów cienkich. Ma opływowy kształt i bardzo dobrze leży w dłoni. Na odwrocie widnieje logo marki. Wizualnie prezentuje się na prawdę ładnie. Po oglądnięciu jej można zauważyć, że igiełki mają różne długości, są rozłożone równomiernie na powierzchni szczotki. Takie rozłożenie jest chronione patentem, a igiełki mają ponad 20 różnych długości! To robi wrażenie. Po dotknięciu igiełki są twarde, ale dosyć giętkie. Mimo dość dużego rozmiaru szczotka jest niezwykle lekka i nie męczy dłoni nawet podczas dłuższego czesania. Szczotka idealnie sprawdza się na moich włosach – nie szarpie ich i nie ciągnie, z czym zawsze mam spore problemy, mało która szczotka mi to zapewnia (no oprócz tej z włosia dzika, którą kocham wręcz). Stosowałam ją zarówno na sucho jak i na mokro. Moje włosy po myciu niestety są problematyczne – mają tendencję do kołtunienia, plątania się i ciężko jest je rozczesać. Ratuję się z reguły grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, jednak nie jest to idealne rozwiązanie, bo również wiąże się często z niezaplanowanym szarpnięciem i koniecznością dzielenia włosów na małe sekcje, co zajmuje sporo czasu. Rewelacją była dla mnie ta szczotka - świetnie zastępuje mi moje dotąd ulubione akcesorium. Nie szarpie włosów nawet jeśli są mocno splątane, nie ciągnie i nie powoduje dyskomfortu podczas czesania. Na włosach suchych również zdaje egzamin – sunie po nich gładko nie ciągnąc za pasma. Nadaje się idealnie np. do rozprowadzania serum, olejków czy odżywek. Producent zapewnia, że szczotka zapobiega łamaniu się włosów i ich wypadaniu spowodowanemu mechanicznymi uszkodzeniami. Używam jej już prawie miesiąc i nie zauważyłam żadnego negatywnego wpływu na kosmyki. Polubiłam ją od pierwszego użycia i nie wyobrażam sobie już czesania bez niej. Uwaga! Podczas jej stosowania należy trzymać ją z dala od źródeł ciepła – nie nadaje się więc do używania z suszarką i szuszenia w ten sposób włosów. PLUSY: + nadaje się do czesania na sucho i mokro + nie ciągnie i nie szarpie włosów + ładna kolorystyka + dobrze leży w dłoni + praktyczne opakowanie
    EwkaMa
    9 kwietnia 2020 o 14:06
    U mnie świetnie się sprawdza
    Szczotka, którą posiadam to wersja różowa do włosów cienkich. Wcześniej używałam szczotki Tangle Teezer i postanowiłam zmienić ją na tą ze względu na to, że tamta nie miała rączki przez co ciągle wypadała mi z ręki. Szczotka Michel Mercier w moim przypadku sprawdza się świetnie. Super rozczesuje, bardzo dokładnie zarówno włosy suche jak i mokre. Szczotkę wygodnie się trzyma, przyjemnie masuje głowę, rozczesuje bez szarpania.
    Zalety:
    • dobrze leży w dłoni
    • dobrze rozczesuje
    • solidnie wykonana
  • 23 marca 2020 o 15:33
    Moje cienkie i słabe włosy polubiły zieloną wersję szczotki :)
    To już moja druga przygoda z marką Michel Mercier,dzięki paczce od Wizaż z tytułu recenzentki miesiąca :) Otrzymałam wersję zieloną do włosów normalnych. Przez dłuższy czas czekała na swoją kolej, gdyż walczyłam z ogromnym wypadaniem włosów i ich łamliwością. Bałam się ją stosować do tak skrajnie osłabionych włosów i korzystałam w tym czasie z innych produktów. W momencie gdy minął najgorszy kryzys, dałam jej szansę! Szczotkę możemy zakupić w popularnych drogeriach w cenie regularnej około 50zł, co uważam za dość spory wydatek. Myślę,że cena jest tu nieco wygórowana i warto czekać na jakąś korzystną promocję. Szczotkę otrzymałam opakowaną w przezroczyste, plastikowe pudełko. Możemy dzięki temu w sklepie dokładnie ją obejrzeć, a przy tym zachowana jest higiena. Mamy pewność,że nikt przed nami jej nie dotykał i co najważniejsze nie próbował :) Szczotka wykonana jest z dobrej jakości plastiku, który po wielu miesiącach używania wygląda wręcz jak nowy. Intensywnie zielony kolor zachowuje swoją barwę w całości i prezentuje się ładnie przez cały czas użytkowania. Szczotka jest naprawdę dość spora, co dla niektórych może być wadą. Ja jednak założyłam,że stosuję ją w domu, więc totalnie mi to nie przeszkadza. Do torebki posiadam małe, kompaktowe wersje. Mimo swoich dużych gabarytów jest ona lekka i przyjemnie się ją stosuję. Dobrze leży w dłoni i jej stosowanie przebiega bezproblemowo. Struktura igieł jest nierównomierna i tworzy owalne kształty o różnych grubościach i wielkościach. Na zewnątrz znajdziemy cienkie igiełki a czym bliżej środka są one grubsze. Dzięki temu możemy szybko i skutecznie rozczesać włosy. Nadmienię tutaj,że jej czyszczenie jest dla mnie dość problematyczne. Jeżeli chcemy usunąć włosy dłonią to natrafimy na problem. Musimy użyć grzebienia lub szczotki z cienkimi, gęstymi igiełkami. Ja do tego używam innej szczotki i wówczas dzieje się to szybko. Aby usunąć kurz i inne zabrudzenia musimy umyć ją pod wodą. Ogromną jej zaletą jest to,że po kilku miesiącach stosowania igiełki są nadal w takim samym, dobrym stanie. Nie odkształcają się, nie łamią się, a ich struktura jest gładka i delikatna dla włosa. Moje cienkie i raczej zniszczone włosy bardzo się polubiły z zieloną wersją szczotki Mercier :) Przede wszystkim nie szarpie i nie łamie włosów na długości. Podczas jej stosowania nie znajduje urwanych i wyrwanych włosów. Doskonale sprawdza się również przy rozczesywaniu włosów po kąpieli. Gładko sunie po pasmach i nie powoduje ich zniszczeń. Śmiem twierdzić,że ta zielona wersja nadaje się nawet do cienkich i wymagających włosów. Co ważne nie elektryzuje naszych kosmyków, a ładnie je wygładza. Jestem w pełni zadowolona z jej stosowania i z całego serca polecam! Jest doskonała do codziennego stosowania, gdyż nie niszczy włosów i sprawia ,że ładnie się prezentują.
    Zalety:
    • lekka, mimo dużych gabarytów
    • dobrze leży w dłoni
    • nie szarpie i nie łamie włosów
    • dokładnie i delikatnie rozczesuje włosy
    • nie powoduje elektryzowania się kosmyków
    • sprawdza się przy cienkich, łamliwych włosach
    • igiełki nie odkształcają się po wielu miesiącach stosowania
    Wady:
    • ciężko się ją czyści, konieczne jest użycie grzebienia lub innej szczotki
    • dość wysoka cena regularna
  • 28 października 2019 o 23:20
    Nie skradła mojego serca
    Szczotkę Michel Mercier znalazłam w pudełku dla Recenzentki maja. Bardzo się cieszę, że zostałam wyróżniona. Na pierwszy ogień testów poszła właśnie klasyczna propozycja tej marki. Miałam okazję wypróbować model dedykowany dla włosów grubych. Jestem posiadaczką cienkich, długich kosmyków, lecz postanowiłam dać jej szansę. Produkt jest estetycznie wykonany, ma ładny design. Szczotka Michel Mercier ma jednak spory rozmiar, co sprawia, że nie nadaje się do torebki, ani wyjazdowego bagażu. Manewrowanie nią podczas czesania bywa przez to również kłopotliwe. Szczotka jest wykonana z twardego plastiku, przez co hałasuje podczas rozczesywania włosów. Myślę, że jest również podatna na uszkodzenia mechaniczne np. po upadku. Produkt Michel Mercier leży dobrze w dłoni. Niestety szczotka nie jest wyprofilowana. Brakuje mi jej dopasowania do kształtu głowy i wygodniejszego uchwytu. Igiełki nie posiadają ostrych elementów, chociaż nie są zbyt elastyczne. Szczotka przyjemnie masuje skórę głowy, lecz nie jest zbyt delikatna przy rozczesywaniu. Prawdopodobnie wynika to z tego, że dedykowana jest dla włosów grubych. W porównaniu do innych produktów, czynność zajmuje mi sporo czasu, a cały proces nie odbywa się bezboleśnie. Szczotka Michel Mercier lepiej radzi sobie z suchymi włosami. Rozczesywanie mokrych, tuż po myciu bywa często problematyczne. Nie mam zbyt wielkich oczekiwań co do szczotek. Po prostu muszą być skuteczne i delikatne. Niestety tego mi tutaj zabrakło i nie sądzę, żeby wynikało to wyłącznie z tego, że szczotka jest dedykowana dla włosów grubych. Moim zdaniem taka jest jej specyfika. Po szczotkę sięgam teraz od czasu do czasu, jednak nie stała się moim hitem . Nie czuję się skuszona na tyle, żeby kupić wersję dedykowaną dla moich włosów. Moim zdaniem jakość rozczesywania nie jest proporcjonalna do ceny. Czekałam na pozytywne zaskoczenie, a szczotka Michel Mercier jest bardzo przeciętna.
    Zalety:
    • estetyczne wykonanie,
    • ładna, miły dla oka kolor,
    • starannie wykończone igiełki,
    • przyjemnie masuje skórę głowy,
    • dobrze leży w dłoni,
    Wady:
    • średnio radzi sobie z rozczesywaniem mokrych włosów,
    • rozczesywanie zajmuje więcej czasu,
    • brak dopasowania do kształtu głowy, nie ma profilowanego uchwytu,
    • niepraktyczny, duży rozmiar- nie sprawdzi się np. w podróży,
    • cena regularna,
    • wykonana z twardego plastiku- hałasuje podczas rozczesywania, podatna na uszkodzenia,
    • Design produktu
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 1 września 2019 o 0:01
    Sama nie wiem...
    Szczotkę kupiłam po tym, jak stwierdziłam po kilku latach, że mam dość szarpiącego TT i chyba coś jest w tym, że podobno kruszy włosy... Ta miała być mniej inwazyjną wersją TT. Rzeczywiście, na moich cienkich i słabych włosach sprawdza się w kwestii rozczesania dość dobrze. Mam co prawda wersję zieloną (do normalnych), ale nie widziałam dużej różnicy pomiędzy nimi. Akurat ta opcja była przeceniona. Szczotka mniej szarpie, nie słyszę tak intensywnego dźwięku łamania włosów jak przy TT. Nadal jednak widzę, że urywa pojedyncze włoski w połowie... Niestety jest również strasznie nieporęczna. Główka jest jakoś dziwnie wyprofilowana, obejmuje małą przestrzeń. Szczota jest wielka, nie pracuje się nią z przyjemnością. Masaż głowy też nie jest najlepszy - mam wrażenie, że wypustki uderzają o moją głowę i sprawiają ból... Wciąż jednak jest to bardziej komfortowe uczucie niż w przypadku TT. Szczotkę oceniam w połowie drogi do ideału, bo zrobiła mi mniejszą krzywdę niż TT, ale nadal sporo jej brakuje...
    Zalety:
    • Nieźle rozczesuje
    • Kruszy włosy w mniejszym stopniu niż TT
    • Kilka opcji do wyboru
    Wady:
    • Dziwnie wyprofilowana głowa szczotki
    • Jest nieporęczna, wielka i koślawa
    • Masaż to bardziej uderzanie wypustkami w głowę
    Drogeria Super-Pharm