Szczotki do włosów

Tangle Teezer The Original Thick & Curly Szczotka do włosów grubych i kręconych

E-Glamour.pl
Tangle Teezer Tangle Teezer Thick & Curly Hair Brush - Szczotka do rozczesywania włosów
Bodyland.pl
hairstore.pl
Tangle Teezer Original Thick & Curly Szczotka Salsa Red

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 7 czerwca 2024 o 22:19
    Igiełki są o wiele za krótkie, oj to na pewno nie jest szczotka do grubych włosów
    Kupiłam tę szczotkę już lata temu, kosztowała całkiem sporo bo około 40 zł. Oczywiście pokusiłam się na nią przez szał, jaki wówczas pasował na tangle teezery. Mam grube włosy, jest ich cała masa, czesanie to udręka. Robiąc to trochę bezmyślnie zawsze powyrywam włosy i spowoduję sobie trochę bólu. Z tą szczotką boli trochę mniej, ale czesanie kończy się gdzieś w połowie długości. Igiełki są o wiele za krótkie i nie potrafią się przebić przez dużą ilość włosów - tym samym po prostu nie czeszą dobrze. Wykonanie Szczotka jest bardzo solidna, przez cały czas, kiedy ją posiadam - nie odnotowałam żadnej awarii plastiku ani igiełek. Ma ładny, bordowy kolor. Prezentuje się naprawdę ciekawie. Pod kątem trwałości w zasadzie nie znalazłam żadnych wad. Jest też matowa, wygodnie trzyma się ją w ręce, nie wyślizguje się. Ma obły kształt, wpasowuje się w dłoń. Lubię też w niej fakt, że całkiem wygodnie się ją myje. Przez to, że jest plastikowa - nie wymaga długiego suszenia. Daję pełne 5/5 Czesanie Tak jak już napisałam na początku - ta szczotka ma o wiele za krótkie igły, nie sądzę, żeby sprawdziła się włosom kręconym. O ile mnie nie ciągnie aż tak bardzo (tzn. nie boli jakoś wybitnie), tak w połowie długości odczuwam, że bardziej te włosy szarpię niż czeszę. O wiele bardziej wolę normalne szczotki, zakończone kuleczkami na końcu. Wierzę, że może łamać włosy, po prostu nie nadaje się do grubej fryzury i to jest fakt. I tak sobie leży u mnie na półce w łazience dobre 3 lata i kurzy się. Na pewno do niej nie wrócę, nie wyobrażam sobie zamienić moje sprawdzone szczotki na ten egzemplarz z niesamowicie krótkimi igłami... oj niee.
    Zalety:
    • bardzo solidnie wykonana, igły nie odpadają, nie łamią się. Szczotka nie ma żadnych ubytków w plastiku
    • wygodnie trzyma się ją w ręce przez nietypowy kształt
    • ładny kolor, dostępna w wielu wersjach
    Wady:
    • droga jak na plastik
    • nie radzi sobie z grubymi włosami, nie wyobrażam sobie czesać nią kręcone włosy
    • ząbki bez kulek na końcach -mocno się wyginają i nie radzą sobie z długimi włosami - prędzej włosy ułamią niż przeczeszą
  • 28 maja 2024 o 17:43
    Przereklamowane
    Posiadam cienkie, długie, kręcone włosy. + Szczoteczka dobrze radzi sobie z elektryzacją włosów i nie łamie ich. - Elastyczne ząbki rzeczywiście nie wyrywają włosów, ale też uginają się w warstwie górnej i nie są w stanie zagłębić się wystarczająco, żeby sięgnąć skóry głowy. Do szczotkowania trzeba będzie dokupić coś jeszcze (np. drewniany grzebień z długimi ząbkami)
    Zalety:
    • dobrze radzi sobie z elektryzacją włosów
    • nie łamie włosów
    Wady:
    • ząbki uginają się i nie sięgają skóry głowy
    • do szczotkowania trzeba dokupić jeszcze grzebień z długimi ząbkami
  • 25 stycznia 2023 o 18:19
    Jedna wielka pomyłka
    To plastikowe urządzenie, zgodnie z informacją od producenta, przeznaczone jest do włosów gęstych i kręconych. Jako posiadaczka właśnie włosów kręconych, wiem że takich się po prostu nie rozczesuje. Ewentualnie przed myciem. U mnie najlepiej sprawdziły się grzebienie z szeroko rozstawionymi zębami. Kupiłam ją dawno temu, jak było o niej głośno, a sama jeszcze nie zdawałam sobie sprawy z wielu aspektów dotyczących pielęgnacji. Niestety były to pieniądze wyrzucone w błoto. Jedynym plusem posiadania tej szczotki był jej miętowy kolor. Jednak wygląd nie uratuje tego jak okropna była w stosunku do włosów. Puszenie, łamanie, niszczenie i wyszarpywanie. Jedna wielka masakra. Próbowałam ją później wykorzystać w jakiś inny sposób, bo szkoda mi było ją wyrzucać, ale nawet nie nadawała się do sztucznych peruk czy dywanów.
    Wady:
    • puszenie
    • niszczenie
    • łamanie
    • wyszarpywanie
  • 24 stycznia 2023 o 22:55
    Od 7 lat jak nowa
    Szczotkę zakupiłam 7 lat temu, po dziś dzień nie wyrwał jej się żaden ząbek ani nic się z nią nie stało. Zakupiłam ją ponieważ mam włosy kręcone bardzo gęste i do tej pory miałam problem wszelkiego rodzaju szczotkami oraz grzebieniami. Szczotka ta rewelacyjnie rozczesuje moje niesforne włosy, nie wyrywa ich, nie kołtuni. Włosy po niej się nie elektryzują, są gładkie i lśniące.
  • 18 listopada 2021 o 13:08
    Świetna szczotka do włosów
    Wyjątkowo dobra szczotka , radzi sobie świetnie z moimi kręconymi włosami. Serdecznie mogę ją polecić - osobiście dostałam jako prezent ale jest warta zakupu.
    Zalety:
    • wykonanie oraz to jak ładnie rozczesuje nie ciągnie
    Wady:
    • brak.