Szczotki do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 6 stycznia 2023 o 10:56
    Świetna
    Naturalnie mam kręcone, puszące się włosy, ale z wydobyciem skrętu jest czasami za dużo zachodu, więc zdarza mi się nosić proste. Nie chcąc używać prostownicy, rozważałam zakup szczotki do modelowania podczas suszenia. Przeglądając wiele opinii pokusiłam się na szczotkę od Olivia Garden. Moja ma 82mm, włosy lekko za ramiona. Właściwości: -ułatwia nadanie włosom pożądanego kształtu - zmniejsza puszenie się włosów - nadaje włosom blasku - przyspiesza suszenie włosów - jest delikatna dla włosów i skóry głowy W szoku jestem co zrobiła z moimi włosami. Tak pięknie prostej tafli nigdy nie miałam. Całkowicie zgadzam się z obietnicą producenta. Włosy są proste, nie puszą się, cudownie błyszczą a praca z nią to czysta przyjemność. Jest wygodna i nie plącze włosów.
  • 24 września 2022 o 12:23
    najlepsza
    Mam największą szczotkę z tej serii - to najlepsza szczotka jaką kiedykolwiek miałam. Jest lekka, a zarazem bardzo solidna. Świetnie leży w dłoni, nie ślizga się. Druciki nie drapią, włosy suszy się szybko i łatwo. Szczotka ma w środku spore dziurki, dzięki temu powietrze suszarki swobodnie przepływa i nagrzewa szczotkę, co bardzo przyspiesza i ułatwia suszenie. Szczotka gładko sunie przez włosy, nie szarpie ich ani nie plącze nawet przy wielokrotnym nawijaniu i niewprawnej ręce. Przy eleganckim, "fryzjerskim" suszeniu włosy są gładkie i lśniące. Przy szybkim suszeniu byle jak - wciąż wyglądają dobrze, są lekko wygładzone i ujarzmione. Mam ją jakieś 6-7 lat, może nawet dłużej, wciąż wygląda dobrze - ma kilka rysek na rękojeści, w jednym miejscu minimalnie się odbarwiła (jednak nic nie "odłazi"), ale nie wypadł ani nie odkształcił się ani jeden włosek. Podczas wyjazdów, gdy zapominałam tej szczotki, kupiłam kilka drogeryjnych szczotek. Za jedną niby ekstra - zapłaciłam ponad 50 zł - wszystko to były wyrzucone pieniądze. Żadna nie umywała się do tej. Tak, cena jest wysoka, ale jeśli suszymy i modelujemy włosy często i w biegu - to będzie bardzo porządny i bardzo wygodny produkt na lata. (kolor podoba mi się średnio, ale przełknęłam to złoto i brązy, produkt sam w sobie jest rewelacyjny)
  • 19 sierpnia 2022 o 15:26
    Używam 2 lata. Moim zdaniem zwykła szczotka
    Przepraszam ale nie dołączę do zachwytów. To znaczy uważam, że ta szczotka jest dobra i spełnia swoją funkcję, ale zdecydowanie nie jest to rewolucja w stylizacji włosów. Kupiłam szczotkę w maju 2020 roku, używam jej właściwie codziennie. Mam wysokoporowate włosy, falowane, ale lubię je ujarzmić okrągłą szczotką i wygładzić. Nie mam poczucia, że ta szczotka jest lepsza niż zwykła rossmanowa, której używałam wcześniej. Wygodnie trzyma się ją w dłoni, to fakt. Ale nie sprawia, że włosy wyglądają dużo lepiej, niż po zwykłej, tańszej szczotce. Druciki nie są też specjalnie delikatniejsze. Czy to dobra szczotka? Owszem, bo spełnia swoje zadanie i jest trwała, używam jej ponad dwa lata. Jak ktoś ma budżet, to śmiało. Natomiast ważniejsza w stylizacji jest prędzej dobra suszarka i ogólna kondycja włosów. Mój fryzjer używa w salonie różnych szczotek, OG też ma i nie widzę różnicy w stylizacji gdy wychodzę z salonu. Podsumowując: można, ale nie trzeba.
  • 9 marca 2022 o 13:37
    Mistrzyni w stylizacji
    Na wstępie zaznaczę, że nie jestem najlepsza w stylizowaniu swoich włosów... Nie mam żadnej wprawy w kręceniu szczotką i jednoczesnym kierowaniu strumienia powietrza z suszarki w odpowiednie miejsce ???? A jednak przy pomocy szczotki Nano Thermic od Olivia Garden uzyskuję efekt jak od fryzjera! W dodatku trwa to chwilę i nie opadają mi przy tym ręce z wysiłku. Posiadam jedną z większych średnic, bo aż 54cm, a włosy mam nad ramiona (jednak szybko mi rosną, więc kierowałam się tym aspektem przy wyborze). Efekt jaki uzyskuję to piękną objętość, ujarzmione gładkie i lśniące włosy oraz idealnie ułożone końce. Suszenie trwa u mnie chwilę, a to dzięki dużym otworom w szczotce. Bardzo ułatwiają sprawę również karbowane igiełki, ponieważ nie plączą mi włosów i bez problemu mogę obkręcać szczotką bez konieczności ponownego nawinięcia pasma. Co najbardziej podoba mi się to jest to, że efekt gładkich i nie puszących się włosów utrzymuje mi się aż do następnego mycia (około 2-3 dni). Jest to dla mnie ogromny plus, ponieważ zawsze po wysuszeniu włosów, po jakichś 15 minutach zaczynały mi się puszyć. Muszę jeszcze wspomnieć, że nie zawsze staram się pasmo po paśmie modelować szczotką, czasem z braku czasu lub zwykłego lenistwa suszę całe włosy byle jak, a dopiero w końcowym etapie używam szczotki do ułożenia końcówek i włosy nadal wyglądają świetnie. Wystarczy raz wygładzić włosy szczotką i wyglądają idealnie. Sama rękojeść - jest również bardzo wygodna, nie wysuwa się z rąk, ani nie wplątuje włosów. Na jej końcu znajdziemy szpikulec do oddzielania pasm, robienia przedziałku. Duży plus za wygląd szczotki Olivia Garden. Jest bardzo elegancka i stylowa, aż chce się ją mieć w swojej kolekcji! A! I jeszcze jedno, o czym bym zapomniała! Posiadam wersję XL, czyli szczotkę z dłuższą częścią z igiełkami. Dzięki temu suszenie jest jeszcze szybsze i więcej włosów można nawinąć naraz. Jedyny minus to cena. Bardzo długi wahałam się nad jej kupnem, ale cieszę się, że w końcu się zdecydowałam.
    Zalety:
    • idealnie gładkie i lśniące włosy
    • włosy nie puszą się
    • bardzo szybkie suszenie
    • idealnie dopracowane końcówki włosów
    • elegancki wygląd
    • nie plącze włosów
    • wygodna rączka
    Wady:
    • trochę droga, długo wahałam się nad jej kupnem.
  • 29 maja 2021 o 17:39
    Nie znam lepszej
    Posiadam kilka szczotek Olivia Garden o różnych średnicach i szczerze stwierdzam, że nie znam lepszych. Pięknie modelują włosy, większe średnice bardzo dobrze prostują i wygładzają, te mniejsze podkręcają końcówki i unoszą u nasady.
    Zalety:
    • nie szarpie za włosy
    • nie plącze włosów
    • jest lekka
    • ma antypoślizgową rączkę
    • ma szpikulec do rozdzielania pasm
    • szybko się nagrzewa dzięki czemu świetnie modeluje i utrwala fryzurę
    • można wyprostować włosy z jej użyciem i są proste jak po prostownicy
    • świetnie unosi włosy u nasady
    • bardzo przyspiesza suszenie