Szampony do włosów

Seboradin Niger, Szampon - kuracja do włosów przetłuszczających się i skłonnych do wypadania (nowa wersja)

Seboradin Oily Hair
Seboradin Oily Hair Balsam do Włosów Przetłuszczających się i Skłonnych do Wypadania 200ml
notino.pl
Inter Fragrances Niger, szampon do włosów przetłuszczających się i skłonnych do wypadania, 200 ml
Seboradin Oily Hair Balsam włosy przetłuszczające się i skłonne do wypadania, 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 192 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 października 2024 o 12:37
    Nie pomógł
    Produkt mocno przeciętny, niczym nie wyróżniający się. Włosy myję od zawsze raz na 2-3 dni. Na zakup szamponu zdecydowałam się, gdy byłam zmuszona je myć częściej, czasem codziennie, gdyż były nieświeże już pod koniec dnia. Szampon wydawało się, że dobrze oczyszcza skórę głowy, ale efekt był bardzo krótkotrwały. Zużyłam sama całe opakowanie i nie zauważyłam żadnego pozytywnego działania. W dodatku opakowanie takie apteczne, niezbyt ładne. Zapach też nie zachęcał. Niestety, ale nie kupię ponownie. Szampon poleciła mi koleżanka. Widocznie nie ma takich problemów z przetłuszczaniem się włosów jak ja. Wróciłam do siebie jak sięgnęłam po mój niezawodny szampon vichy. Dwutygodniowa kuracja i włosy znowu są do mycia raz na 2-3 dni. Do codziennej pielęgnacji włosów przetłuszczających szukam jednak dalej idealnego kandydata.
    Inne
  • 27 lutego 2024 o 10:20
    Średni
    Sięgnęłam po niego kiedy miałam problemy z łupieżem a inne szampony nie dawały rady.Szampon ma swojego plusy i minusy niestety ale ogromny plus dla niego za pomoc w pozbyciu się niechcianego łupieżu.Fajnie myję włosy dobrze się pieni po wysuszeniu włosy nie są przyklapnięte ładnie się układają i mniej przetluszczaja.Minusem jest cena i żadko jest niestety na promocji ale ogólnie starcza na trzy tygodnie więc nie jest źle.
    Zalety:
    • Działanie przeciwłupieżowe
    • Konsystencja
    • Efekt nawilżonych i świeżych włosów
    Drogeria Super-Pharm
  • 12 grudnia 2023 o 13:42
    Nie na 'każde' przetłuszczające się włosy
    Zakupiłam ten szampon, bo pokładałam w nim duże nadzieje w myśl opinii które przeczytałam nie tylko tu ale również na ceneo. Negatywne komentarze można na palcach jednej ręki policzyć, lecz niestety, mój będzie kolejny. Przez chorobę hashimoto zmagam się całe życie z przetłuszczająca się skóra głowy i wypadaniem włosów. Po zużyciu 1 opakowania niestety nie zaobserwowałam żadnych efektów, a wręcz przeciwnie - stan mojej skory głowy znacznie sie pogorszył. Już po 3 tygodniach od codziennego stosowania, wysuszający SLS w składzie tak podrażnił moja skórę głowy, że pewnego dnia byłam przekonana ze ona płonie. Ponadto zaczęłam ją jeszcze więcej drapać niż wcześniej, a z kolei włosy przetłuszczać jeszcze szybciej. Sam zapach szamponu na pewno nie rozczula zmysłów, należy do znośnych. Konsystencja na szczęście nie za gęsta - nie obciążała włosów. Szampon jak na swoją gramaturę nawet dość wydajny. Mimo wszystko niestety, musze szukać dalej złotego środka.
    Zalety:
    • lekka konsystencja i dobre pienienie się
    • początkowo włosy faktycznie były dłużej świeże, niestety efekt tylko na chwilę
    Wady:
    • forma opakowania (disc-top znacznie utrudnia dozowanie)
    • zapach 'majeranku', który się utrzymuje na włosach
    • skutki odwrotne do oczekiwanych ????
  • 28 września 2023 o 8:08
    Raz na jakiś czas niezbędny w pielęgnacji
    Co najmniej 2-3 razy w tygodniu stosuję szampon dogłębnie oczyszczający skórę głowy razem z wcierką po zastosowaniu widzę wyraźne efekty.Włosy są sypkie i świeże przy okazji zaobserwowałam wysyp baby hair.Podczas rozczesywania włosów dużo mniej jest ich na szczotce.Dodatkowym atutem tego szamponu jest z pewnością fakt,że włosy pięknie się układają i pachną ziołowo.Zapach czarnej rzodkwi szybko się ulatnia i przede wszystkim skóra głowy jest zdrowa.Bez łupieżu,włosy są odbite u nasady a przy stylizacji szczotką wyglądają fenomenalnie.Szampon może lekko przesuszać włosy na całej długości dlatego niezbędna jest odżywka w sprayu do rozczesywania i stylizacji.
    • działanie
    • ziołowy zapach
    SanaPL
    31 sierpnia 2023 o 6:26
    u mnie się sprawdza
    mi bardzo pomógł ten szampon przy łojotoku skóry głowy. głównie dlatego go kupiłam. zazwyczaj szampony tego typu przesuszają mi włosy ale tutaj tego aż tak tego nie widać. fajnie oczyszcza skórę, bez jej podrażniania i pogarszania jej stanu. głowa tak nie swędzi, włosów wypada zdecydowanie mniej, nie wyczuwam tych gulek na skórze głowy - a prędzej miałam ich bardzo dużo. cena jak na dermokosmetyk całkiem okay. na plus większe pojemności w woreczkach, którym można uzupełniać butelkę.