Wody toaletowe damskie

Bvlgari Omnia Amethyste EDT

Bulgari Omnia Amethyste Woda toaletowa 25ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 37 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 października 2022 o 12:48
    Mydełko irysowe
    Odkąd wycofano moje jedne z ukochanych, niebieskie BLV, omijam w drogeriach półkę Bvlgari wielkim łukiem. Ma to też związek z kilkoma rozczarowaniami perfumiarskimi tej firmy. Jednak ostatnio w moje ręce przypadkowo wpadła Omnia Amethyste i tak, czy siak, uczciwie je zrecenzuję. W mojej opinii, to bardzo przeciętny zapach, zapach mydełka irysowego. Lubię irys, jednak tutaj zatopiono go w pudrze i wsunięto w kwietny bukiet. Przykro mi, ale nie czuję ani grama róży. Świeże, zielone nuty i grejpfrut mieszają się z ciepłym akcentem tegoż irysa i wychodzi z tego dość koślawa mieszanka jakby odświeżacza z płynem do mycia podłóg. Sorry za dosłowność, ale taki jest mój osobisty odbiór OA. Aplikacja zaczyna się dość agresywnym uderzeniem alkoholu i cytrusów, później następuje akord pudrowo - irysowy, który przeobraża się w jakąś nijakość, pachnącą balsamem i kremem nivea. I to wszystko. Zapach utrzymuje się blisko skóry i jest to zapach z kategorii codziennej. Brak mu charakteru, pazura, zaczepności, czegokolwiek, abym zechciała te perfumy mieć i używać. Projekcja również bardzo delikatna. Ot, popsikać się i zapomnieć. Nie, nie , nie. Butelka leci w świat.
  • 7 kwietnia 2020 o 18:24
    Raczej nie
    Buteleczka typowa dla serii Bvlgari. Po prostu ciekawa. Atomizer dziwny, chyba że mi się trafił jakiś uszkodzony. Strumień leci bardzo liniowo, na dużą odległość. Zamiast rozproszyć zapach po ciele/ubraniu wszystko spada w jedno miejsce tworząc mokrą plamę. Zapach jest charakterystyczny, ostry. Długo się utrzymuje. Bardzo wydajny produkt. Jednak po kilku godzinach zaczyna mnie drapać w gardle.
    Zalety:
    • trwałość
    Wady:
    • strumień atomizera
    • podrażnienie gardła
    W perfumerii
  • 24 lipca 2018 o 22:12
    Retro Mydło
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Absolutnie nie uważam, żeby tez zapach był nowoczesny. Nowoczesną różę można znaleźć w Stelly Stelli Mccartney w połączeniu z cytrusami a irysa w Pradzie, ale na pewno nie tu - tutaj mamy tony duszącego kwiecia w mydlanej formie - baaardzo oldschoolowy i specyficzny zapach. W sumie tak jak przystawiam nos do nadgarstka to czuję zapach uwielbianego przeze mnie (i nie tylko) czarnego mydła babuszki Agafii;) Jako miłośniczka pudru nie wyczuwam w nim ani jego grama. A szkoda bo kwiaty plus puder to jedno z moich ulubionych połączeń. Ogólnie zapach może znaleźć swoich fanów ale ja nim na pewno nie zostaję. Test kolejnej Omni bardzo mnie zawiódł. Na szczęscie na horyzoncie pojawiła się Pink Sapphire - to ona uratuje honor tej bądź co bądź ciekawego serii bo jest rewelacyjna;)
    Zalety:
    • Nic - to zapach dobrego szamponu albo mydła Agafii;)
    Wady:
    • całkiem intensywny
    bogotka
    19 października 2017 o 16:15
    Nowoczesny
    Spośród kilku różnych Omnii jakie wpadły w moje ręce podczas wizyty w drogerii ta fioletowa najbardziej przypadła mi do gustu. Zdecydowanie nie lubię oklepanych zapachów, a ten okazał się dość oryginalny i jest jednocześnie bezpretensjonalny. Taki nowoczesny, ciekawy, świeży, z pudrową nutą w tle. Raczej niezbyt długo się utrzymuje, a przynajmniej ja przestaję go czuć dość szybko.
    W perfumerii
  • 26 sierpnia 2014 o 14:25
    Piękne
    Perfumy są niesamowicie kobiece, delikatne ale z leciutkim pazurkiem. Idealne na co dzień, na wieczór za delikatne jak dla mnie. Pięknie się rozwijają na skórze i długo utrzymują- jakieś 6h, mnie to wystarczy. Ubrania i apaszki, pięknie i dłuuugo pachną tym zapachem. Flakon mi się nie podoba, ale perfum jest wydajny i dobrze kupiony- w trafionej cenie. Polecam. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2