Szczotki do włosów

For Your Beauty Health & Antibacterial, Szczotka do czesania włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Ariessa
    28 maja 2021 o 19:51
    Taka ładna, a taka felerna
    Szczotkę kupiłam zauroczona połączeniem bieli i miedzianych igiełek. W jakieś magiczne fiku miku przy pomocy miedzi nie wierzyłam od samego początku i istotnie, dla jakości włosów nie miało to żadnego znaczenia. Potencjał był spory. Szczotka w miarę lekka, dobrze leży w dłoni, nie elektryzuje włosów i jest po prostu ładna. Zadowolenie z nabytku oklapło bardzo szybko - już po kilku użyciach wypadła pierwsza igiełka i ruszyło domino. Leciały systematycznie, gdy po około roku żegnałam się z miedzianym wynalazkiem nie było mniej więcej połowy igieł. Dodatkowo ta gumowa podstawa, do której są przymocowane również w pewnym momencie zaczęła wypadać i robiła to przy każdym czesaniu. Muszę dodać, że nie mam problemu z plączącymi się włosami. Myję je biorąc prysznic, a nie schylając się nad wanną (ponieważ to właśnie powodowało czochranie i plątanie). Chcę przez to powiedzieć, że używałam recenzowanej szczotki do zwykłego rozczesywania, a nie do walki z kołtunami. Szarpanie mogłoby uzasadniać takie przerzedzenie się igiełek, ale nie miało miejsca. Właściwie nie wiem, czy trafiłam na wadę fabryczną czy to po prostu jest bubel. Trochę szkoda fajnej szczotki, bo zanim wyłysiała z igieł, używało się jej całkiem przyjemnie, ale skoro zaczęła się rozpadać tuż po zakupie to może jednak nie taka fajna. Gdyby ktoś się uparł wypróbować, to nadal jest dostępna w Rossmannie, ale pod inną marką - zamiast For Your Beauty, jest Ewa Schmitt. Opakowanie (czy raczej plastikowa osłonka) oraz sama szczotka bez zmian.
    gosszc
    2 października 2019 o 21:49
    Dobrze rozczesuje oraz masuje głowę
    Bardzo ciężko jest znaleźć naprawdę dobra szczotkę. Tą kupiłam ponieważ była przeceniona i czytałam opinie na innym forum że jest dobra. Moje włosy są długie i radzi sobie z rozczesywaniem ich, świetnie masuje skórę głowy. Jest biała przy czym wygląda pięknie, niestety po jakimś czasie wygląda brzydko, bardzo ciężko ją wyczyścić oraz gubi igły.
  • 14 września 2019 o 12:00
    Kobiecy design.
    Kupiłam ją przypadkowo. Mam grube, gęste włosy (na początku stosowania szczotki były również bardzo długie ale zaszalałam i obcięłam),na których łatwo tworzą się kołtuny. Zawsze miałam problemy z ich czesaniem i była to jedna z najbardziej znienawidzonych przeze mnie czynności (szczególnie po myciu). Nawet odżywki i tangle teezer nie dawały rady. Szczotka ta ma piękny kobiecy wygląd. Biało perłowy kolor oraz igły pokryte miedzą , które oprócz oryginalnego wyglądu działają również zbawiennie na włosy. Szczotka for your beauty czesze gładko włosy. Nie szarpie ich i nie ciągnie. Przyjemnie masuje skórę głowę. Ma długie igły więc jest idealna dla grubych włosów. Szczotka ta poprawiła kondycję moich włosów. Nie elektryzują się już oraz nie puszą. Nie jestem w stanie ocenić jej działania jeśli chodzi o łupież, ponieważ nie mam takiego problemu. Jedyny minus to to, że traci igły.
    Zalety:
    • Masuje skórę głowy
    • Nie szarpie włosów
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Zapobiega ich puszeniu
    • Zapobiega elektryzowaniu
    Wady:
    • gubi igły
  • 27 sierpnia 2019 o 11:17
    Mało trwała
    EDIT: Po 2 miesiącach szczotka zaczęła gubić igły, ciągnąć włosy i wydaje mi się, że przyczyniła się do większych zniszczeń końcówek. Zaczęła też elektryzować, może to przez to, że powłoka miedziana się zużyła. Na igielkach, tam gdzie są kuleczki zrobiły się zadziorki. Dla mnie nieco strata pieniędzy, szczotka powinna służyć dłużej niż 2 miesiące, używałam jej normalnie, nie jakoś ekstremalnie. Zmieniam ocenę z 4 na 2, może komuś innemu się sprawdzi. *** Szczotka ma piękny design. Drobne igiełki przyjemnie masują skórę głowy. Co do działania przeciwłupieżowego, to owszem, odkąd jej używam mam mniejszy łupież, mniej swędzi też mnie głowa. Czasem ciągnie, ale dla mnie i tak czesze delikatniej niż zwykła plastikowa szczotka. Włosy nie są po niej zelektryzowane, minimalnie też zmniejsza puszenie. Minusem jest to, że po 2 miesiącach używania igiełki są już ześniedziałe, nie wiem ile jeszcze tak naprawdę "pociągnie" ta szczotka czy nie będzie rdzewieć itd. Czeszę nią włosy na sucho z powodu tych igiełek, do wczesywania odżywki jej nie używam, bo boję się, że to przyśpieszy niszczenie igieł. Jest jednak warta przetestowania do czesania na co dzień.
    Zalety:
    • ładnie wygląda
    • przyjemnie masuje skórę głowy
    • zmniejsza łupież i swędzenie
    • zmniejsza puszenie
    Wady:
    • Po pewnym czasie powłoka sie zużywa i zaczyna szarpać włosy
    • Mało trwała
    • igiełki śniedzieją
    • elektryzuje
    • Gubi igły
    • czuć od niej delikatnie zapach metalu
  • 29 listopada 2018 o 19:00
    nie
    po dwóch miesiącach używania miedź zeszła z igieł, szczotka wygląda po tym brzydko, nie da się jej domyć. Co prawda jest świetna do rozczesywania włosów lepsza od tt ale moim zdaniem igły powinny być w całości zrobione z miedzi a nie tylko nią pokryte gdyż w kontakcie z wodą miedź schodzi i brudzi szczotke