Szczotki do włosów

Tangle Teezer Fine and Fragile Detangling Hair Brush Szczotka do włosów cienkich i delikatnych

Bodyland.pl
Tangle Teezer The Original Fine&Fragile

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 12 października 2023 o 12:32
    Kiedys uwielbialam, teraz widze jej minusy
    Pamietam jak kilka czy kilkanascie lat temu ta szczotka robila furore i wtedy kupilam ja pierwszy raz. Bylam super zadowolona z tego, jak ona rozczesywala moje wlosy, chociaz przyznam ze z jej ksztaltu nie bylam jakos super zadowolona, bo przy kazdym czesaniu moich dlugich prawie do pasa wlosow szczotka ta wypadala mi z dloni. Jednak jesli chodzi o samo rozczeyswanie to bylo wtedy super. Dodac musze, ze zawsze rozczesywalam wlosy po myciu rano jak byly jeszcze mokre. Potem dokupilam sobie jeszcze 2 sztuki, bo w mojej pierwszej zabki po jakims czasie sie powyginaly (nie jakos szybko, ale jednak stalo sie - nie przyczepie sie, bo to jest normalne i zajelo duzo czasu, zeby tak sie stalo). I z tych 2 kolejnych tez bylam zadowolona. Przyznam jednak ze wtedy nie przywiazywalam zbytnio wagi do moich wlosow, mialy byc rozczesane i tyle. I rzeczywiscie - moje cienkie i delikatne wlosy byly rozczesane dobrze. Natomiast jak uzywalam ja jeszcze jakos niedawno to dopiero zobaczylam to, czego nie widzialam przez te wszystkie lata - ze czesanie nia wlosow strasznie je elektryzuje, ze jak koltuny sa naprawde mocne, to nie daje sie ich wyczesac i ze odnosze wrazenie, ze ona wyrywa wlosy. Szczegolnie, jesli przeczesuje sie je na sucho. Kupilam tez taka mini wersje z dinozaurami - tamta to juz w ogole jest tragiczna. Zabki za za dlugie, drapia mnie w glowe za mocno. Pomimo ladnego designu tej z dinozaurami nie jestem wcale zadowolona. Do rozowej do wlosow delikatnych tez juz bym nie wrocila, chociaz ona jest ciut lepsza. Ale jednak znalazlam inna szczotke, ktora lepiej radzi sobie z takimi dlugimi wlosami jak moje i jesli porownam ja do TT to nie wiem,jak moglam uwazac TT za taki hit przez tyle lat. No ale jednak byl hitem. Nie sadze jednak, zebym miala kiedykolwiek kupic go ponownie.
  • 23 lutego 2023 o 13:53
    Niszczyciel włosów
    Zdecydowałam się na tą szczotkę wiele lat temu i naprawdę żałuje. Miała być do włosów cienkich i delikatnych, a robiła wszystko, aby było jeszcze gorzej. Niemiłosiernie wyrywała włosy, kołtunów nie było opcji rozczesać chyba, że chciało się je powyrywać. Co prawda ząbki są w miarę miękkie i wyginają się w każdą stronę ale to i tak nie jest to. Łamie włosy, puszy, nie da się ich ułożyć. Jak za tą cenę to naprawdę powinno ratować sytuację. Nie wspominając o jakości szczotki, po około miesiąca używania ząbki zaczęły się łamać lub wyginać w każdą możliwą stronę, dodatkowo bardzo się brudzi a umyć ją to też wyzwanie, ponieważ woda dostaje się do środka i trzeba rozwalać ją, żeby wysuszyć. Bardziej się z nią namęczyłam niż naużywałam, istna masakra. Nigdy więcej.
    • jakość produktu
    • łamie włosy
    • puszy
    • wyrywa włosy
    • nie da się w ogóle ułożyć włosów po tym produkcie
  • 24 kwietnia 2022 o 19:00
    I dla mnie i dla dzieci
    Ta szczotka do mój mały hit jeśli chodzi o delikatne włosy dziecka , bardzo dobrze rozczesuje , bezbolesne, szybko zarówno na mokrych, jak i suchych włosach , bez ciągnięcia, wyrywania i łamania, nadając połysk. Powłoka antybakteryjna zapobiega osadzaniu bakterii i bardzo dobrze się czyści ja czyszcze starą szczoteczką do zębów i po chwili jest jak nowa :D
    Zalety:
    • Nie wyrywa włosów
    • Dobrze rozczesuje
    • Świetnie się czyści
    • Dla delikatnych włosów dziecka idealna
  • 3 maja 2021 o 20:03
    Tragedia
    Szczotka zakupiona z uwagi na duże rozsławienie dosłownie wszędzie. Fajny design i nic poza tym. Szczotka dosłownie niszczy nasze włosy, łamiąc je. Włosy po użytkowaniu jej są połamane, elektryzują się i wręcz płaczą :( NIE POLECAM
  • 28 kwietnia 2021 o 15:12
    Nic specjalnego
    Miałam okazję przetestować ową szczotkę i moje odczucia co do niej są dosyć mieszane. Z jednej strony super design, łatwość roszczesywania i możliwość wykonywania masażu skóry głowy z drugiej fatalna kondycja moich włosów spowodowana stosowaniem tej szczotki. Zaczęły mi się bardzo kruszyć. I kształt jak dla mnie nie poręczny bo wielokrotnie zdarzało mi się że podczas czesania gdzieś mi tam ona wylatywala z a plecy.
    Zalety:
    • Wygląd
    • Łatwość roszczesywania
    Wady:
    • Niszczy włosy
    • Kształt
    • Design produktu
    Otrzymałam do testów od marki/producenta