Pasty do zębów

Aflofarm Farmacja Polska Orthoveral, Specjalistyczny żel do mycia zębów dla użytkowników aparatów ortodontycznych

• 28 lutego 2021 o 13:21
    fajny dla posiadaczy drutów
    Ten żel dostałam w gratisie do zamówienia, a ta się składa, że akurat aparat noszę, także bardzo trafiony dodatek. :) Nie spodziewałam się, że żel da taką świeżość jaką daje pasta. Dobrze "namiętowiony". :D Mocno się pieni, a kiedyś miałam próbkę żelu, którego musiałam dokładać. Uczucie dobrze doczyszczonych zębów. Nie jest drażniący. Co tu więcej pisać, warto po niego sięgnąć w czasie leczenia ortodontycznego. Z tego co z sprawdziłam z ciekawości, to jest on tani. ;)
  • 2 kwietnia 2020 o 10:22
    Mój aparat go uwielbia!
    Żel stosuję od dnia założenia stałego aparatu orto, czyli jakieś 9 miesięcy i nie wyobrażam sobie życia bez niego! Żel bardzo dobrze się pieni, jest w dość lekkiej przezroczystej konsystencji co umożliwia dotarcie do zakamarków i dokładniejsze oczyszczanie szczególnie zamków aparatu. W moim przypadku bardzo pomógł mi w walce z wrażliwymi krwawiącymi dziąsłami, jest bardzo łagodny i przyjemny w stosowaniu. Wygodna tubka starcza na dość długo, przynamniej w moim przypadku. Jeżeli chodzi o wybielanie zębów to akurat nie zauważyłam takiego efektu, mogę jedynie powiedzieć, że znacznie zmniejszyła się moja płytka nazębna i osady co potwierdza mój ortodonta:) Jedyne co jest dla mnie minusem to jego dostępność a raczej jej brak, gdyż przeważnie jestem zmuszona zamawiać go przez internet lub w jednej zaprzyjaźnionej aptece:) Uważam, że jest to na tyle dobry produkt, iż powinien być dostępny w każdej aptece:)
    Zalety:
    • formuła
    • delikatny dla dziąseł
    • czyści aparat dokładniej niż zwykła pasta
    Wady:
    • mała dostępność
  • 22 marca 2018 o 20:03
    Nic specjalnego..
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Żel dostałam w formie próbki 10 ml od mojego ortodonty. Czy się sprawdził? Czy faktycznie działa w przypadku posiadania aparatu? Prawdę mówiąc nie zauważyłam różnicy pomiędzy TYM specjalistycznym żelem, a zwykłą pastą do zębów. Produkt o dość wodnistej konsystencji, na pewno nie dałabym mu "miana" żelu. Rozlewał mi się z główki szczoteczki, a jeśli jest to niewielka, okrągła końcówka szczoteczki elektrycznej, to jakim cudem nanieść na nią bezpośrednio 2 cm produktu jak to zaleca producent? Nie dość, że połowa ścieknie, to reszta się nie zmieści. Produkt na pewno mało wydajny. Nie zauważyłam lepszego "oczyszczenia" zębów. Dla mnie żel czyścił jak i inne zwykłe pasty. Czy zapobiegł ewentualnej próchnicy i kamieniowi nazębnemu? Nie zauważyłam, próbka starczyła na dosłownie 3/4 użycia. Przyjemny zapach i odświeżenie na pewno na plus.
    Zalety:
    • Odświeżenie
    Wady:
    • Wodnista konsystencja
    • Mało wydajny
  • 29 listopada 2017 o 9:40
    Idealny żel dla posiadaczy aparatów ortodontycznych
    Od kiedy założyłam aparat na zęby naprzemiennie z pastą używam żelu Orthoveral który dba o moje zęby, wnika miedzy szczeliny aparatu i usuwa zabrudzenia. Używanie żelu naprzemiennie z pasta w niczym nie przeszkadza . Żel działa antybakteryjnie, nie podrażnia zębów i nadaje świeży oddech.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Działa antybakteryjnie