Pasty do zębów

Ecodenta Black Orange Whitening Toothpaste Wybielająca pasta do zębów `Czarna pomarańcza`

notino.pl
Black Orange pasta wybielająca100ml
Ecodenta Black Orange

C_in_i
    13 marca 2024 o 22:52
    Wydajny średniaczek
    Pastę kupiłam w Kauflandzie za ok 10 zł. Używam szczoteczki elektrycznej/sonicznej i stosuję głównie pasty wegańskie o właściwościach wybielających. Lubię pasty z zawartością węgla drzewnego i często po nie sięgam, z uwagi na fakt, że ich smak nie jest typowo miętowy, a często jest urozmaicony ciekawymi nutami. W przypadku tej pasty, jest to nuta smakowa pomarańczy, która dla mnie była bardzo słabo wyczuwalna. W trakcie używania miałam wrażenie, że smak czasem był silniejszy, ale generalnie był nijaki. Kilka razy zdarzyło się, że poczułam nieprzyjemne pieczenie na języku. W porównaniu do produktów, które stosowałam wcześniej, pasta nie pieni się zbyt dobrze, jest dosyć wodnista. Prawdopodobnie jest to efekt braku fluoru w składzie. (to chyba moja pierwsza pasta bez fluoru, ciekawe, co powie dentysta na kontroli). Dodatkowo bardzo brudzi przy spluwaniu, co mnie niezmiernie irytowało, bo takiego efektu syfu po myciu zębów do tej pory nigdy nie miałam Pasta dobrze usuwa osad nazębny oraz pozostawia delikatne uczucie odświeżenia jamy ustnej. Nie zauważyłam jednak właściwości wybielających. Produkt stosowałam w sezonie zimowym, kiedy piłam dużo więcej napojów gorących typu herbata czy soki i moje zęby były bardziej narażone na przebarwienia. Nie mogę powiedzieć, żeby ta pasta dobrze poradziła sobie z przebarwieniami - mam wręcz wrażenie, że moje zęby są bardziej żółte. Może to jest kwestia tego, że wcześniejsza pasta lekko rozjaśniła zęby i teraz wróciły one do dawnego koloru. Nie mniej jednak różnica w kolorze jest dla mnie widoczna i zdecydowanie nie zachęca do ponownego sięgnięcia po tą pastę. Produkt wystarczył mi na długie 2 miesiące codziennego stosowania rano i wieczorem, już myślałam, że to opakowanie nigdy się nie skończy. Opakowanie jest bardzo atrakcyjne wizualnie i przez cały czas używania zachowało swoje właściwości, jednak w tym przypadku to za mało by wyjść na więcej niż 3 gwiazdki w ocenie końcowej.
  • 14 lutego 2022 o 23:56
    Wybiela zęby
    Pasta ma dobry naturalny skład, atrakcyjnie pachnie oraz wybiela zęby, które są pożółkłe od codziennego picia kawy. Daje uczucie odświeżenia jamy ustnej, niweluje także krwawienie dziąseł.
    Agala89
    19 stycznia 2022 o 12:55
    Baaardzo przyjemna
    Czarne pasty do zębów ostatnio skradły moje serce, a jeszcze o jakimś ciekawym smaku i zapachu to w ogóle sztos. Ta pasta super pachnie pomarańczą, ma fajny skład, bardzo dobrze czyści zęby i muszę przyznać, że wystarczyła na bardzo długo (przy jednoczesnym stosowaniu przez dwie osoby). Jeśli chodzi o odświeżenie to wiadomo, że miętowe pasty robią to lepiej, bo taki urok mięty, ale ta też fajnie działała. Efektu wybielania nie zauważyłam. Ogólnie pasta bardzo fajna, zapach i smak rewelacyjny i chętnie jeszcze do niej wrócę.
    Zalety:
    • cudowny zapach i smak,
    • dobry skład,
    • wydajna,
    • dobrze oczyszcza zęby.
    Wady:
    • efektu wybielania nie zauważyłam.
  • 7 grudnia 2021 o 20:08
    Jest super!
    Jestem mile zaskoczona jakością tej pasty. Naturalny skład, bardzo ładnie pachnie pomarańczką, ładnie oczyszcza zęby i lekko je wybiela. Mam bardzo wrażliwe zęby ale ta pasta jest dla mnie idealna :)
    Zalety:
    • działanie
    • skład
  • 14 listopada 2021 o 20:12
    Nadal skuteczna,ale mniej odświeżająca niż klasyczna wersja
    Używamy klasycznej od ponad 2 lat, bardzo lubię jej delikatne działanie na zęby, przy jednoczesnym usuwaniu osadów i przez to większej bieli zębów. Nie jest to pasta,która ściera szkliwo dzięki czemu zdaje się bielsze,ale dzięki naprawdę fajnemu składowi dobrze oczyszcza i dba o jamę ustną. Wersje z pomarańczą kupiłam z ciekawości. Opakowanie jest ładne,zapach pasty przyjemny, działanie nadal skuteczne,ale jednak nie czuję po wszystkim tego miętowego odświeżenia,a jej smak jest dla mnie zwyczajnie za słodki. Nadal ma czarną barwę,która brudzi umywalkę i szczotkę,ale łatwo to zmyć, w kontakcie z wodą raczej w stronę szarej. Jest wydajna,nie piecze w język, ale nie jest też moja jedyną pastą,fluor na mój gust też jest potrzebny zębom. Używam jej zamiennie rano lub wieczorem, partner bardzo ją lubi i używa tylko jej. Podejrzewam,że może być dobra alternatywą dla osób,które miętowego posmaku nie lubią i mają wrażliwe zęby. Daje jej 5 w ogólnej ocenie,ale obietnice producenta z racji braku tego odświeżenia daje na 4.