Toniki i hydrolaty

Clarins Lotion Tonique Camomille [Toning Lotion with Camomile] Tonik z rumiankiem do cery normalnej i suchej

• 19 września 2019 o 23:55
    Uwielbiam i polecam
    Ten tonik jest jeden z najlepszych. Skończyłam już drugie opakowania. Jeszcze jest tonik od Clarins z irisem i też mój ulubiony. Mam zmieszaną cerą i tonik z rumiankiem dla mnie najlepszy jesienią i zimą, a z irisem - latem i wiosną)). Polecam. Na prawde, najlepsze.
    Zalety:
    • Wszystko się podobało
    Wady:
    • Nie widzę
    AnulaQa
    15 maja 2019 o 17:22
    Najłagodniejszy tonik jaki znam.
    Po kilku miniaturach produktu, zdecydowałam się w końcu na zakup pełnowymiarowego opakowania. Jakoś nigdy nie kwapiłam się do tego, by wydawać tyle pieniędzy na tonik ale teraz wiem, że jakość wynagradza cenę, a w tym przypadku- całe szczęście- idzie ona w parze z jakością. Przy tym produkcie odnoszę wrażenie, że większość toników drogeryjnych, które do tej pory stosowałam to pic na wodę, owszem sprawdzały się celem doczyszczenia twarzy, ale co do reszty, nawet przywrócenia właściwego PH- to nie jestem przekonana. No ale to tylko takie moje gdybanie. Zacznijmy od tego, że mam cerę normalną w stronę mieszanej, a mimo wszystko pokusiłam się na zakup toniku do cery normalnej i suchej. Na rumianek także różnie reaguję, pomimo tego, że posiada działanie łagodzące, rozjaśniające i kojące to jednocześnie może silnie podrażniać. W tym przypadku nic się nie dzieje, podrażnień brak. Tonik ma słomkowe zabarwienie, konsystencję wody i intensywny rumiankowy, zielarski zapach. W składzie ekstrakty np. z rumianku i lipy, wit. A i E. Co ważne, nie posiada alkoholu. Delikatnie usuwa resztki makijażu, drobne zanieczyszczenia na twarzy. Odświeża i koi. Skóra po użyciu jest miękka i nawilżona, zrelaksowana. Tonik nie powoduje ściągania skóry, lecz mu przeciwdziała i niweluje go. Naprawdę widzę ogromną różnicę pomiędzy tym a innymi. Czy kupię ponownie? Jeśli tylko zdrowie pozwoli, to tak, choć aktualnie jestem na etapie poszukiwań zamiennika- póki co tylko wirtualnych. Aktualnie używam go zamiennie z innymi.
    Zalety:
    • bezalkoholowy
    • dobry skład
    • koi, rewitalizuje, odświeża
    • przywraca komfort po myciu twarzy
    • nie podrażnia
    • jest niezwykle delikatny
    • wydajny
    • szybko się wchłania, nie lepi się, nie klei
    • widać różnicę w kondycji skóry
    Wady:
    • cena, choć ja, jako łowczyni promocji (grażyna biznesu haha) potrafię go wyłapać w niższej cenie np. -20% albo w pakiecie z miniaturami
  • 1 marca 2019 o 23:00
    Wart swojej ceny
    Sama się dziwie, ze to napisałam, ale tak. Tonik do zmywania makijażu jest wart ponad100 zł. To prawda. Jest bardzo delikatny, wydajny. Starcza na ponad rok codziennego stosowania, ma praktyczna butelkę z pompka, która ułatwia dozowanie produktu. Przede wszystkim jest bardzo łagodny i skuteczny. Bardzo dobrze zmywa makijaż, pozostawiając cerę promienną i nawilżona. Nie ściąga, nie podrażnia. Nie wyjaławia skory, co jest częste przy tego typu produktach. Dostępny w douglasie i sephorze, ale to nie problem. Jest naprawdę niesamowity. Mimo, ze cena jest zaporowa, to nie są to pieniądze wyrzucone w błoto. Jeżeli kogoś uczulają drogeryjne kosmetyki, to polecam wypróbować właśnie ten.
  • 9 grudnia 2017 o 22:17
    Najlepszy!
    +uwielbiam ten tonik, stosuję go z wielką przyjemnością! +bardzo ładne opakowanie, +bardzo delikatne działanie, zero podrażnienia nawet na suchą i piekącą skórę policzków, +dobre doczyszczenie po żelu i demakijażu, +ładny rumiankowy zapach, nie jestem fanką, a ten mi bardzo odpowiada, +szybko się wchłania, ja nie czekam i od razu aplikuję krem pod oczy/serum/krem, +widać ile zostało, -/+ przeciętna wydajność, -/+ konsystencja wody, -słabo dostępny, -drogi, -opakowanie ładne, ale niewygodne, trzeba dosyć długo odkręcać butelkę i przez małą dziurkę wylewać produkt na wacik Mimo iż bardzo lubię ten tonik, raczej do niego nie wrócę. Delikatne są o wiele tańsze, a ta cena to już bliżej mojego ulubionego Clinique. Oczywiście nie na sezon grzewczy, bo wtedy policzki aż mi płoną.