Lakiery klasyczne

Nails Inc. Gel Effect, Nail Polish Lakier do paznokci z efektem żelowego wykończenia

• 28 października 2022 o 1:12
    Rewelacyjny
    Pierwszy lakier Nails Inc zakupiłam parę miesięcy temu, szukając czegoś "dla odmiany" ponieważ zawsze byłam wierna lakierom OPI. Testowym odcieniem został "Chiltern Lane", piękny pastelowy róż, klasyczny, elegancki, subtelny. Cena była rozsądną biorąc pod uwagę zawartość (14ml, więc dość spora). Po użyciu tego odcienia kupiłam chyba ze 20 innych ponieważ wywarł on na mnie rewelacyjne wrażenie. Plusy: Lakier ma świetną kremową konsystencję, nie za rzadki (więc nie rozlewa się na skórkach) i nie za gęsty (nie powoduje efekty "kluchy"). Pigmentacja jest super: lakier nie tworzy smug i przy wprawnej ręce kryje dobrze już pierwszą warstwą. Doskonale się "poziomuje" więc nawet jeśli powierzchnia nie wygląda idealnie gdy lakier jest mokry, po wyschnięciu lakier tworzy powierzchnię lustra. Gładką i błyszczącą. Pędzelek jest najlepszym jaki do tej pory udało mi się znaleźć - jedyny który pozwala nałożyć lakier jednym lub dwoma pociągnięciami. Trwałość to solidne 5 dni czyli dość rozsądnie. Po nałożeniu 2 warstw i top coat'a, trzyma się tydzień. Minusy: Nie wiem czy jest to zasadniczo plus czy minus - nakładka nakrętki nie jest na stałe przymocowana i przy otwieraniu właściwie należy ją ściągnąć. Poniższa recenzentka uznała to za problem i całkowicie ją rozumiem jeśli jest przyzwyczajona do tradycyjnych grubych nakrętek. Mnie jednakowoż ta mała nakrętka pasuje i przy malowaniu pomaga mi precyzyjnie sięgnąć wszystkich krawędzi. Wydaje mi się więc że to kwestia gustu. Nails Inc jest moją miłością od pierwszego wejrzenia i moją ulubioną marką lakierów. Mam całą masę kolorów które sprawdzają się znakomicie. Zdecydowanie polecam.
    ev6
    16 stycznia 2018 o 13:25
    Elegancka czerwień, ale jakość - słabsza niż sugerowałaby cena
    Lakier kupowałam w ramach jakiegoś sephorowego prezentu dla samej siebie ;) a biorąc pod uwagę jego wysoką cenę, postanowiłam wybrać coś ponadczasowego, uniwersalnego. Padło więc na klasyczną, malinową czerwień. Kolor jest głęboki, mocno nasycony. Na paznokciach nie traci wyrazistości - daje efekt prawdziwej, soczystej czerwieni. Jest też odpowiednio błyszczący, wykończenie jest jak należy - tu nie mam zastrzeżeń. Głównym moim zarzutem jest trwałość lakieru - od lakieru w takiej cenie oczekiwałabym trwałości dużo lepszej niż przeciętna, a ta niczym nie różni się od typowo drogeryjnych, jak Maybelline i Spółka (Rimmel natomiast trwałością bije go na głowę). Z topem, którego standardowo używam, trzyma mi się około 4 dni bez szwanku (kontra nawet 7-10 dni, tańsze lakiery z tym samym topem). Bez topu odpryski pojawiają się już w 2, 3 dniu. Szału więc nie ma. Trwałość rozczarowuje, biorąc pod uwagę cenę produktu. Kolejny aspekt, czyli opakowanie - tu plus / minus, opakowanie jest ładne, niebanalne, naprawdę wygląda świetnie. Ale zupełnie nie przekonuje mnie jego otwieranie - pędzelek nie jest zintegrowany z nakrętką, jak w większości lakierów, tutaj nakrętka jest tylko pustą nasadką (?!), a w środku znajdujemy już właściwą, malutką nakrętkę, przypominającą zakrętkę tubki z pastą do zębów. Rozwiązanie tyleż mało estetyczne, co przede wszystkim niewygodne - źle się maluje trzymając aplikator za tą zakrętkę, jest to bardzo nieporęczne. Rozwiązanie zdecydowanie do poprawki. Pędzelek przeciętnie wygodny, używałam lakierów z dużo lepiej wyprofilowanym pędzelkiem. Zdecydowanie według mnie nie jest to lakier wart takiej ceny. Trochę oszust: zwyklak w ładnym opakowaniu. Zakup na raz. Raczej nie sięgnę po kolejne kolory, bo jednak jest to dla mnie wydatek zupełnie niewspółmierny do bardzo średniej jakości.
    Zalety:
    • nasycony kolor, blask, ładne i niebanalne opakowanie
    Wady:
    • przeciętna trwałość, dziwnie rozwiązane otwieranie opakowania (aplikator z pędzelkiem nie zintegrowany z nakrętką, niewygodny w obsłudze), absurdalnie wysoka cena za jakość typowo drogeryjną (a nawet słabszą)

Zobacz także inne Lakiery klasyczne