Mam kolory 13 i 03 (klasyczna, lecz jaskrawa nieco czerwień i jasny, blady róż). Obydwa kolory trzymają się rewelacyjnie na naturalnej płytce, na bazie oraz pod topem No Wipe tej firmy, nie płowieją, nie matowieją, nie odpryskują, noszę je po 2 tygodnie i nawet po tym czasie mani jest w idealnym stanie, a zmywam tylko dlatego, że zaczyna mi się już nudzić stylizacja po tym czasie. Zmywanie tych produktów uważam, że nie jest najgorsze, są dość podatne na pilniki oraz zmywacz, aczkolwiek wiadomo, to hybrydy, mimo wszystko trzeba się trochę z nimi namęczyć przy usuwaniu. Hybrydy bardzo ładnie się utwardzają pod lampą Diamond 36W, w ok. 45 sek. warstwa jest już twarda, jak kamień.
Nie jestem jednak aż tak rozentuzjazmowana tymi lakierami, jak poprzedniczka. Wg. mnie są trochę za rzadkie i słabo kryją, ale być może co ja tam wiem, to moje pierwsze w życiu hybrydy. W każdym razie muszę nakładać 4 cieniutkie warstwy tego jasnego różu i 3 warstwy czerwonego, ponieważ obydwa bez tylu warstw po prostu prześwitują i widać naturalną płytkę pod nimi. Ponadto każdy paznokieć muszę wkładać osobno do lampy zaraz po pomalowaniu, ponieważ nawet przy naprawdę bardzo minimalnej ilości nałożonej warstwy, lakier spływa na skórki oraz z wolnego brzegu, a na płytce rozkłada się nierównomiernie, tworzy wybrzuszenia i nie może czekać mokry, bo zanim pomaluję wskazujący, to mały i serdeczny już idą do poprawki.
Lakiery mają naprawdę ładne i czyste kolory, trwałość, nie śmierdzą, mają krótkie składy, dosłownie 2-3 składniki + barwniki, na uwagę zasługuje również pędzelek, jest bardzo fajny i wygodny, nie są jednak warte regularnej ceny 29 zł, skusiłam się na nie w ciemno jedynie dlatego, że były w bardzo dobrej promocji na stronie dystrybutora.
Jeśli chodzi o bazę oraz top, mają również bardzo rzadkie formuły, lubią się rozlewać, ponadto nie utwardzają jakoś bardzo mocno płytki, nie jest to żadna wersja typu Hard, tylko typowa podstawowa, paznokcie pozostają dość elastyczne pod nimi i wyginają się. Najbardziej lubię top (No wipe), ponieważ daje ładny i trwały połysk i nie żółknie.
Zalety:
- Trwałość, kolory, pędzelek, brak nieprzyjemnego zapachu.
Wady:
- Słabo krycie, a konsystencja jest bez wyjątku zbyt płynna.
- Trwałość