Wody toaletowe męskie

Viktor & Rolf Antidote EDT

Sohniye
    5 marca 2018 o 11:33
    Niebiański Unisex
    Zapach, który przede wszystkim kojarzył mi się zawsze z moim chłopakiem. Pachniał na nim jakoś tak iście niebiańsko. Lekko, ciepło, otulająco, świeżo. Po prostu cud, miód i chmurki. Kiedyś w chwili natchnienia wypróbowałam go na sobie. I pachniał bardziej kobieco niż niejedne damskie perfumy. Od tamtej pory używam go stale, ostatnimi czasy bardziej oszczędnie, żeby poczynione zapasy (oczywiście jak wiele innych, pięknych zapachów, ten też został wyłączony z produkcji) starczyły na dłużej. Jakkolwiek Antidote nie był nigdy reklamowany jako unisex, dla mnie jest to jeden z tych unisexów idealnych - czyli zamiast pachnieć neutralnie i bezpłciowo, fantastycznie dopasowuje się do osoby go noszącej i w zależności od potrzeb jest albo męski, albo szalenie kobiecy. U mężczyzn jest ciepły, łagodny, świeżo seksowny, u kobiet wręcz mrocznie zmysłowy (ale absolutnie nie ciężki). Niestety, ciężko znaleźć dla niego zamiennik.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 2 września 2010 o 13:05
    lawenda
    Zapach męski, nie jest zbyt słodki, ani świeży. Na pierwszy plan wybija się lawenda, jest korzenny, ostry, przyprawowy. Nie jest zbyt kwiatowy, ani owocowy. Interesujący męski zapach z wybijającą się lawendą. Bardzo trwały, wyczuwam go na swojej skórze ok 8 godzin. Flakon na plus – lubię prostotę. Szczegółowa ocena zapachu: Zapach 3* Flakon 5* Trwałość 5* Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: próbka z atomizerem
    nowy48
    1 listopada 2009 o 19:17
    niestety
    Słodkie to jakies takie, nie potrafie odróznic poszczególnych składników, wszysttko jakies takie ulepkowate. Jeszcze na początku te owocki dobrze pachniały, ale już później nic tylko słodycz i słodycz, od czasu do czasu wyłaniajace sie kadzidło. Ale rzeczywiscie zapach jest przeładowany skąłdnikami i to powoduje ze jest taki "klocowaty" słodziak męczydusza... Poza pięknym "opakowaniem" nie mogę go polecić.Używam tego produktu od:tylko próbka Ilość zużytych opakowań:1,5ml
    fqjcior
    3 kwietnia 2009 o 14:14
    Bez sensu
    Zapach kupiony po nagłej decyzji, choć przymierzałem się od dłuższego czasu do ENVY Gucciego (szczególnie po tym, jak od pani w Douglasie usłyszałem, że ENVY został już wycofany z produkcji!!!).... Niestety. Pamiętałem tylko całkiem dobre wrażenie, jakie zrobił na mnie po spryskaniu nim bloterka w perfumerii, który to bloterek szybko wyrzuciłem po tym, jak zauważyłem regał z kilunastoma dziełami Sergea Lutensa :-) I zrobiłem błąd zarówno wyrzucając bloterek tak szybko (i nie czekając, aż zapach się rozwinie), jak i kupując ANTIDOTE bez większego zastanowienia. Niestety jest to kiepska kompozycja, która na mojej skórze bardzo szybko przechodzi od całkiem ładnej świeżej nuty głowy do nijakiej, ulepkowo-słodkawej (coś jak Body Kouros, ale słabiej) nuty dna. Do tego słabiutka "ekspozycja" i trwałość ok. 6 h dopełniają rozczarowania (ale to może wynikać z reakcji na moją skórę). Gdzież temu zapachowi do ENVY czy ETERNITY, do których niektóre amatorskie nosy próbują ANTIDOTE porównywać! Flakon - tu zgoda - bardzo ładny, w sumie prosty, z jakby-metalową tabliczką z nazwą i nazwiskami kreatorów, no i zatyczka w formie lakowej pieczęci, która nieco "rozlała" się na szkle. Ładne. Nawet bardzo. Ale cóż z tego, skoro zawartość nie dorównuje ani flakonowi, ani tym bardziej świetnej reklamie filmowej. Mój ANTIDOTE chyba pójdzie "pod młotek"... Używam tego produktu od: 2 dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    mic
    23 lipca 2008 o 21:36
    Kryzys twórczy
    Jesli tyle testów było potrzebne, żeby stworzyć tak nijaki zapach, to mamy do czynienia ewidentnie z kryzysem twórczym. Zapach zupełnie przeciętny, pachnie "czymś", niczym konkretnym, chemiczną elegancją, nieciekawy. A szkoda, bo butelka i reklama super, zapowiadają nie wiadomo co, a wyszło nic. Używam tego produktu od:miesiąca Ilość zużytych opakowań: próbki