Kremy pod oczy

Eveline Cosmetics Gold Revita Expert 30+/40+, Krem-żel ujędrniający pod oczy i na powieki

Eveline Gold Revita Expert Krem pod Oczy 30+/40+
Eveline
Luksusowy złoty krem-żel ujędrniający pod oczy i na powieki
notino.pl
Eveline Gold Revita Expert krem-żel pod oczy 30+/40+ 15ml 53798-uniw
Eveline Gold Revita Expert krem-żel pod oczy 30+/40+ 15ml 53798-uniw

• 8 stycznia 2025 o 12:00
    Wielkie obietnice, a działania brak
    Krem Eveline Gold Revita Expert kupiłam jakiś czas temu w drogerii Rossmann. Szukałam produktu z efektem odmładzającym, gdyż właśnie w okolicach oczu najbardziej doskwierają mi pierwsze oznaki starzenia. Obietnice producenta były bardzo kuszące, jednak większość z nich nie została spełniona. Krem zamknięty jest w niewielkiej tubce zakończonej wąskim dzióbkiem. Opakowanie ma minimalistyczną, ale elegancką szatę graficzną. Na tubce znajdziemy akcenty w kolorze złotym i opalizującą poświatę. Krem ma lekką żelową konsystencję, jest bezbarwny i nie posiada zapachu. Kosmetyk ma bardzo przyjemną formułę, błyskawicznie się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej czy też klejącej warstwy. Nadaje się świetnie pod makijaż, nie podrażnia oczu. Działanie produktu jest niestety bardzo przeciętne. Krem delikatnie wygładza skórę i leciutko napina. I to właściwie wszystko, co może nam zaoferować. Nie zauważyłam efektu ujędrnienia, rozjaśnienia, wygładzenia zmarszczek czy zmniejszenia opuchlizny. Gdy używałam żelu na noc, rano budziłam się z jeszcze większym obrzękiem wokół oczu. Dodatkowo po dłuższym okresie stosowania skóra pod oczami uległa lekkiemu przesuszeniu, w związku z czym, zmarszczki stały się bardziej uwypuklone. Nie odczułam efektu chłodzącego. Kosmetyk lepiej sprawdził się, gdy nakładałam go tylko na powieki. Tam moja skóra ma skłonność do przetłuszczania się, którego to krem nie spotęgował (może nawet odrobinkę zniwelował). Dzięki temu, że produkt ekspresowo się wchłania, nie szkodził makijażowi. Krem mogę polecić osobom z młodszej grup wiekowej. Sprawdzi się u posiadaczek skóry normalnej lub przetłuszczającej się, które szukają czegoś o lekkiej, nietłustej konsystencji i dobrego pod makijaż. W przypadku skóry z pierwszymi oznakami starzenia, nie pomoże, a wręcz może zaszkodzić.
    Zalety:
    • lekka, żelowa konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nie zostawia uczucia tłustej lub lepkiej skóry
    • dobry pod makijaż
    • lekko wygładza i napina skórę
    • nie potęguje przetłuszczania skóry powiek
    • wydajny
    • łatwa aplikacja
    • nie podrażnia
    Wady:
    • nie ujędrnia w widoczny sposób skóry z pierwszymi oznakami starzenia
    • nie zmniejsza zmarszczek (wręcz potrafi je uwypuklić)
    • nie rozjaśnia
    • nie likwiduje obrzęków (może je nasilić)
    • lekko przesusza
    • nie daje odczuwalnego efektu chłodzenia
    • ogólnie - nie spełnia większości obietnic producenta
  • 2 czerwca 2024 o 22:43
    szału nie ma
    Jakoś nie przekonuje mnie ta żelowa forma kremu pod oczy. Krem-Żel miał ujędrniać skórę pod oczami natomiast ja u siebie żadnego efektu nie zauważyłam, dodatkowo słabo nawilża . Po nałożeniu daje taki trochę mokry efekt pod oczami, co nie do końca mi odpowiada . Wydaje mi się że za te pieniądze można znaleźć dużo lepszy krem.
    Wady:
    • brak efektów po stosowaniu tego kosmetyku
  • 13 marca 2024 o 0:22
    Jeżeli szukasz ukojenia wokół skóry oczy, to produkt dla Ciebie!
    Krem-żel mieści się w wyciskanej tubce. Jest bezzapachowy. Jego formuła jest żelowa, dość rzadka. Ma kolor przezroczysty. Po nałożeniu na okolicę oka oraz powieki , szybko wchłania się i nie pozostawia tłustej "powłoki". Daje od razu efekt chłodzenia, już przy pierwszym przyłożeniu produktu do skóry czuć ukojenie i miły efekt chłodu. Jestem posiadaczką cieni pod oczami i mam tendencję do zapuchnięć oraz tzw."worków pod oczami". Zauważyłam, że cienie pod oczami zmniejszyły się . Nie mam zmarszczek ale za to pojawiły się na mojej twarzy pierwsze linie i załamania wokół strefy oka tzw,kurze łapki . Przy pomocy tego produktu linie mimiczne lekko zanikły, skóra zrobiła się bardziej elastyczna i mam wrażenie, że nawodniona. Napewno stwierdzam poprawę napięcia skóry wokół oka. Myślę, że przy głębszych zmarszczkach nie poradzi sobie tak dobrze ale na pierwsze oznaki i sygnały pojawiające się na twarzy to jak najbardziej.
    Zalety:
    • żelowa formuła
    • efekt chłodzenia
    • nawilżenie
    • wygładzenie
    • niska cena
    anezie
    10 marca 2023 o 10:17
    Fajny krem na co dzień
    Fajny krem pod oczy i na powieki na co dzień. Nie kosztuje dużo, małe i fajne opakowanie 15 ml. Nie ma jakiegoś spektakularnego działania, ale u mnie sprawdził się na tyle co potrzebuje. Bardzo ważna rzecz: nie uczula, nie spływa. Dobrze współpracuje z korektorem. Jak za tą cenę nie mam się do czego przyczepić.
    • niska cena
    • nie uczula
    goha80
    5 lutego 2023 o 19:04
    Jak to krem pod oczy, czyli....
    ... czyli nie wiem po co kupuję kolejne skoro wiem, że guzik dają. Autentycznie! Żaden jeszcze nie sprawił żebym widziała jakąś różnicę. Do twarzy używam lekkich kremów nawilżających, na noc odżywczych i one w zupełności wystarczają. Ale co jakiś czas kupuję coś pod oczy skuszona reklamami czy durnym artykułem. Ten jest oczywiście totatnie zwykły i zbędny. Delikatny, nawilża, szy ko się wchłania i tyle w temacie. Wydajny jak to specyfik którego używa się kroplę.
    Drogeria Natura