Serum do twarzy

Obagi Professional-C Serum 15% Serum nawilżające i przeciwzmarszczkowe z witaminą C

• 27 maja 2024 o 13:23
    Dobre, ale czy warte
    Serum jest bardzo dobre, choć mam wątpliwości czy na tyle, aby płacić 400zl. Wygodne opakowanie, uwielbiam formę serum z pipetą ze szkła. Brak drażniącego i sztucznego zapachu, też plus zwłaszcza dla alergików. Mam bardzo suchą i dość wrażliwą skórę, także lekko czułam pieczenie skóry przez pierwszy tydzień, ale czytałam ulotkę produktu i byłam na to gotowa. 15% witaminy C u mnie zazwyczaj nie sprawdza się (za duże stężenie dla wrażliwej skóry), ale tu obyło się bez przykrych niespodzianek i krostek. Skóra po tygodniu lekko napięta i wygładzona. Nie powstały nowe stany zapalne. Lubię stosować to serum pod krem z filtrem w celu zwiększenia ochrony przed promieniowaniem. Niestety nie zauważyłam poprawy kolorytu skóry tam gdzie mam przebarwienia. Mam dylemat odnośnie oceny, dobre serum ale można znaleźć nieco tańsze z firm dermo z równie dobrym efektem i poziomem witaminy C. Jednak odejmę jedną gwiazdkę za początkowy dyskomfort i pieczenie oraz tak wysoką cenę.
    _Magdal
    28 grudnia 2022 o 10:59
    ulubione serum z witaminą C
    do tej pory mój nr 1 z tych, które stosowałam. Widoczny efekt promiennej skóry już po dwóch dniach. Wrócę do tego serum pomimo wysokiej ceny. Polecam!
    Zalety:
    • efekt
  • 2 marca 2019 o 12:37
    Genialna inwestycja
    Serum jest warte swojej ceny. wystarczą 4 krople w moim przypadku na twarz i szyję. W moim przypadku wzmocniło naczynka, ponieważ jak byłam na nartach nie miałam problemów z zaczerwienieniem twarzy jak jeszcze rok temu. Ma formę olejową mi to odpowiada choć mam mieszaną cerę. Producent każe używać rano ja wolę wieczorem. U mnie opcja serum i na to żel z aloesu pod makijaż się nie sprawadza, najlepiej na to jeszcze krem po odczekaniu kilku minut. Widze jak napina cerę. Warto, bo wystarcza tak jak u mnie na pół roku
    Zalety:
    • cytrusowy zapach
    • bardzo wydajny
    • skutecznie wzmacnia naczynia
    • forma olejowa
    • szklana butelka z ciemnego szkła
    • rozjaśnia cerę
    • widocznie napina
  • 25 lutego 2019 o 21:31
    Znakomity produkt do cery problematycznej
    Zaczęłam stosować serum z polecenia dermatologa. Moim głównym problemem były wtedy przebarwienia hormonalne. Serum świetnie sobie z nimi poradziło - przebarwienia nie zniknęły całkowicie, ale stały się jaśniejsze i mniej widoczne, kolor skóry się wyrównał, a cera w znaczący sposób rozświetliła się, wygładziła i odmłodniała. Stosowałam serum na noc, gdyż ma intensywny kolor i zostawia delikatnie lepką warstwę. Wraz z kremem nawilżającym stanowiło wspaniały duet zaspokajający wszystkie potrzeby mojej skóry. Efekt działania kosmetyku widoczny był już od pierwszego zastosowania, a z każdym kolejnym widać było rosnącą poprawę stanu skóry. Jest to jeden z niewielu naprawdę skutecznych produktów, z jakimi się zetknęłam, a zazwyczaj trudno mi znaleźć kosmetyk, który będzie działał, nie szkodząc jednocześnie mojej mieszanej i bardzo wrażliwej skórze. Mój KWC.
    Zalety:
    • rozjaśnia przebarwienia
    • rozświetla cerę
    • wygładza
    • ujędrnia
    • nawilża
    • działa przeciwzmarszczkowo
    • odmładza
    • nie zapycha - odpowiedni dla cery mieszanej
    • nie podrażnia - odpowiedni dla cery wrażliwej
    irrssin
    14 września 2018 o 13:53
    Jedno z lepszych
    Bardzo dobre serum. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że jedno z najlepszych jakie stosowałam. Skóra po użyciu jest napięta, rozświetlona i miękka. W pełni spełnia obietnice producenta. Na pewno do niego jeszcze wrócę.

Zobacz także inne Serum do twarzy