Serum do twarzy

KOI Cosmetics Serum dwufazowe ze śliwką kakadu, rokitnikiem i olejem z marchwi (nowa formuła)

azileiz
    5 grudnia 2024 o 7:59
    Dzięki temu serum moja cera zyskała zdrowy, naturalny blask!
    Nie ukrywam, że jestem fanką produktów, które łączą naturę z nowoczesną pielęgnacją, a KOI Cosmetics Serum dwufazowe to definicja tej harmonii. Kiedy usłyszałam o jego składnikach... śliwce kakadu, rokitniku i oleju z marchwi wiedziałam, że muszę je przetestować. Ale czy sprostało moim oczekiwaniom? Odpowiedź brzmi: zdecydowanie tak! Pierwsze, co zachwyca, to forma dwufazowego serum. Po wstrząśnięciu buteleczki formuła idealnie się łączy, tworząc jedwabistą konsystencję, która świetnie się rozprowadza na skórze. Aplikacja to prawdziwy rytuał! Lekka, nietłusta formuła natychmiast się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, a skóra od razu wygląda na odżywioną i promienną. Co mnie najbardziej zaskoczyło? Już po kilku dniach stosowania zauważyłam różnicę. Moja cera zyskała zdrowy, naturalny blask! (jak po długim spacerze w świeżym powietrzu) Dzięki rokitnikowi serum pięknie wyrównuje koloryt skóry, a drobne zaczerwienienia stają się mniej widoczne. Olej z marchwi nadaje delikatną złocistą poświatę, która sprawia, że nawet bez makijażu wyglądam na wypoczętą i pełną energii. Śliwka kakadu, jako prawdziwa bomba witaminy C, działa cuda ... cera jest rozświetlona, a drobne przebarwienia zaczynają blednąć. Serum nie tylko dba o estetykę, ale także odżywia skórę, głęboko ją nawilżając i wzmacniając. Co więcej, nie zapycha porów ani nie obciąża skóry, co jest dla mnie kluczowe przy mieszanej cerze. Zapach serum? Subtelny, naturalny, lekko owocowy jak letni ogród zamknięty w butelce. To mały detal, ale bardzo umila codzienną pielęgnację. Serum dwufazowe KOI to produkt, który nie tylko pielęgnuje, ale także rozpieszcza skórę. To mój nowy sprzymierzeniec w walce o zdrową, promienną cerę. Lekki, naturalny i skuteczny. Zdecydowanie jest to jeden z lepszych produktów..
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • idealnie się rozprowadza
    • rozświetla
    • nadaje blasku
    • regeneruję
    • głęboko nawilża
    • wzmacnia
    • naturalne składniki
    shewild
    19 października 2023 o 14:46
    Podwójna moc natury
    Kolejna ciekawa propozycja od marki KOI, którą w ostatnich miesiącach mocno eksploruję. Serum to jedno z moich ulubionych rodzajów kosmetyków, więc z chęcią wybrałam właśnie to ze strony producenta. Moja skóra lubi naturalne oleje, więc spodziewałam się, że dobrze zareaguje no to właśnie serum. I tak było, jestem zadowolona, może nie zakochana na zabój, ale jest to dobry produkt, intensywnie pielęgnujący skórę i dbający o jej regenerację. Serum jest dwufazowe i dobrze to widać w buteleczce - na dole mamy przezroczystą warstwę, a na górze intensywnie żółto-pomarańczową. Gdy wszystko wymieszamy, powstaje bladożółta emulsja, którą łatwo nabrać pipetą z opakowania. Szklana buteleczka jest niewielkich rozmiarów i wszystko dobrze działa do końca. Radzę jednak w miarę sprawnie nabierać serum z butelki, bo całkiem szybko wraca do pierwotnej postaci, czyli dwóch osobnych faz. Jak pachnie? Nie umiem tego określić ;) Przyjemnie, trochę jakby słodko, czuć naturalne oleje, ale nie potrafię wskazać żadnej konkretnej nuty zapachowej. Tak czy inaczej jest to dość neutralny zapach, który nie przeszkadza i nie męczy. Z racji, że serum zawiera oleje, to jest troszkę tłuste. Łatwo się rozprowadza po skórze, jest śliskie, po wmasowaniu zostawia błyszczącą od olejku skórę. Część się wchłania, część zostaje, ale nie jest to nieprzyjemna, klejąca powłoka. Bez problemu można po jakimś czasie nałożyć krem, nie ma uczucia ciężkości i lepkości na skórze, krem nie zostawia smug i z łatwością się wchłania. Serum bardzo fajnie nawilża i regeneruje. Spierzchnięta skóra, suche miejsca, uczucie napięcia - to wszystko idzie w zapomnienie i przy regularnym stosowaniu serum skóra staje się miękka, ukojona, widocznie odżywiona, bardziej elastyczna. Serum fajnie rozpromienia skórę, to zapewne zasługa witaminy C. Bardziej jednolity koloryt, mniej widoczne zmarszczki, zrelaksowana skóra głównie dzięki delikatnemu masażowi podczas wsmarowywania serum. Na przebarwienia stricte nie działa jakoś super skutecznie, ale widać, że w minimalny sposób ujednolica koloryt skóry i nadaje takiej promienności, dzięki czemu przebarwienia nie są tak widoczne. Lepsza elastyczność i uczucie odżywienia to także zalety tego serum. Mam wrażenie, że skóra jest po nim jakby wypełniona, grubsza, w takim pozytywnym sensie, że nie widać tak na niej śladów, zagnieceń, lekkich zmarszczek. Naprawdę dobre efekty i przyjemne stosowanie. Do tego naturalny skład pełen dobroczynnych składników. Tak naprawdę to jedyny mankament jaki widzę to cena. Znam podobnie działające produkty i o ile efekt tutaj jest super, to jednak sądziłam, że za taką cenę to w ogóle rzuci mnie na kolana. Tymczasem jest bardzo dobrze, ale podobne sera można znaleźć już za połowę regularnej ceny, więc dlatego mam wątpliwości, żeby dawać maksymalną ocenę. Polecam polować na promocję, efekty na pewno się spodobają, a nie będzie się miało wrażenia, że jest to bardzo kosztowny kosmetyk.
  • 7 maja 2023 o 9:34
    Świetne serum
    KOI to mała polska manufaktura, która do każdego swojego produktu podchodzi bardzo indywidualnie. Osobiście bardzo lubię produkty KOI, bo po prostu sprawdzają się na mojej skórze. Serum dwufazowe to świetny produkt na zakończenie dnia. Używam go w połączeniu z kremem. Jest to prawdziwa bomba witaminowa dla mojej wrażliwej skóry. Regeneruje niedoskonałości i wyrównuje przebarwienia. Po dniu spędzonym na słońcu skóra naprawdę czuje ukojenie. Konsystencja jest płynna, serum nie jest ciężkie. Nie zapycha. Do tego naprawdę pięknie pachnie! Plus za szklaną buteleczkę i pipetkę (higieniczne nakladanie). Choć może być problematyczne gdy serum się kończy.
    Zalety:
    • Nawilża i poprawia koloryt
    • Pięknie pachnie
    • Łatwo się aplikuje
  • 15 listopada 2022 o 10:48
    Mój KWC
    To co robi z moją skóra to jest jakaś magia. - wyrownuje koloryt - nawilża - odżywia - łagodzi podrażnienia Jest idealne po użyciu retinolu czy kwasów. Kończę jedna buteleczkę i kupuje następna.
    • Konsystencja
    • Uczucie jakie zostawia na skórze
    Wady:
    • Nałożone za blisko oka powoduje łzawienie.
  • 21 kwietnia 2022 o 15:28
    Najlepsze serum dwufazowe
    Mam cerę mieszaną i trądzikową. Serum jest genialne i NIE zapchało mnie. Produkt ma w sobie bardzo ciekawe substancje. Świetnie nawilża, nie zostawiając bardzo tłustej skóry. Idealny do zastosowania głównie na noc, ze względu na obecne oleje. Bardzo dobrze nawilża, ujednolica koloryt (nie jest to produkt którym można walczyć z typowymi przebarwieniami pozapalnymi przy trądziku), skóra jest promienista, W zależności od potrzeb skóry może być stosowany solo w wieczornej pielęgnacji (czyli bez kremu), albo jeśli jest taka potrzeba razem z kremem (zalecam odczekać kilka minut z nałożeniem kremu, aby serum mogło się spokojnie wchłonąć). Serum należy wstrząsnąć przed użyciem, aby fazy się połączyły, bardzo dobrze się nabiera. Produkt jest bardzo wydajny, gdyż wystarczy niewielka ilość, aby pokryć całą twarz. Klasyczne opakowanie, przezroczysta butelka, dzięki czemu super widać rozdział faz, a także ich zmieszanie po wstrząśnięciu. Cudowny, delikatny zapach. Jedynym minusem jest jego cena (warto czekać na promocję na stronie producenta).
    Zalety:
    • nawilża, ujednolica koloryt skóry
    • nie zostawia tłustego filmu na skórze
    • solo lub z kremem
    • do każdej cery (mnie przy cerze trądzikowej nie zapchał)
    • wydajny