Kremy tonujące

Essence Soft Touch Mousse Make-up Podkład w musie

Essence Podkład Mus Soft Touch Mousse Make Up 04 16 g

Nasi użytkownicy zostawili 504 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 marca 2025 o 2:58
    Podkład, który niestety się nie sprawdził
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Podkład ma bardzo lekką, musową konsystencję, która na pierwszy rzut oka wydaje się przyjemna. Jest mocno nawilżający, więc może sprawdzić się dla osób z suchą cerą. Krycie jest raczej średnie, co w niektórych przypadkach może wystarczyć, ale niestety wymaga nałożenia sporej ilości produktu, aby uzyskać lepszy efekt. Największym problemem jest jednak jego wydajność – praktycznie zerowa. Opakowanie jest bardzo niehigieniczne i trudno z niego wydobyć produkt, co dodatkowo utrudnia aplikację. Co więcej, podkład nie zastyga, przez co kremy i inne kosmetyki nałożone na niego zaczynają się warzyć. Korektor nałożony na ten podkład to totalna katastrofa – dosłownie „zjada” podkład, tworząc plamy i nierówności. Po kilku minutach w różnych miejscach na twarzy pojawiają się prześwity, przez co makijaż wygląda bardzo nieestetycznie. Niestety, mimo przyjemnej konsystencji, podkład kompletnie się nie sprawdził.
    Zalety:
    • Brak zalet
    Wady:
    • Bardzo słaba wydajność – trzeba nałożyć dużą ilość, aby uzyskać lepsze krycie.
    • Opakowanie jest niehigieniczne i trudno wydobyć z niego produkt.
    • Podkład nie zastyga, przez co inne kosmetyki na nim się warzą.
    • Korektor „zjada” podkład, powodując plamy i prześwity.
    • Już po kilku minutach na twarzy pojawiają się plamy i nierównomierne ścieranie się produktu.
    • Krycie jest średnie i wymaga dużej ilości produktu, aby wyglądało dobrze.
  • 17 stycznia 2025 o 15:50
    Podkład
    Podkład w musie bardzo dobrze rozprowadza się po twarzy, co umożliwia zaoszczędzenie czasu o paręnaście minut. Jest trwały - do nawet kilku godzin. Duży wybór jeśli chodzi o gamę kolorów karnacji.
  • 7 października 2024 o 12:31
    Polubieni ale nie do końca..
    Poszukując zmiany w podkładzie pomyślałam o formie musu. Pamiętając, że moje mama miała kiedyś taki rewelacyjny właśnie w takiej postaci, który był jak puch i rewelacyjnie się go używało. Tak trafiłam na ten oto produkt. Samo dobranie koloru nie było łatwe bo gama kolorystyczna była dziwna.. ale padło na nr 01 gdyż wydawał się najjaśniejszy ale pasujący do mojej bladej twarzy i opalonej reszty ciała gdyż chciałam by wszystko ze sobą grało. Konsystencja musu jest, ale podkreślał wszystkie możliwe nierówności, skórki, krostki i powodował, że miałam wrażenie ze mam wiecej niedoskonałości niż faktycznie ich jest na twarzy. ehhh... głęboki oddech. Postanowiłam dać 2 szansę.. wyprowadziłam skórę twarzy do jak najlepszej wersji, zadbałam o peeling ale zamieniłam go na ten mechaniczny, dodatkowe nawilżenie, serum, i bazę wyrównująco nawilżającą. Ponownie nałożyłam podkład i wyglądał całkiem fajnie, ale...zrobił mi taką pomarańczkę na twarzy, że było by wstydem pokazać się na ulicy. Podsumowując: podkreśla niedoskonałości, skóra musi być ultra super przygotowana i nawilżona bo podkład nie wybacza niedoskonałości, robi pomarańczę...ma plus bo jak spełnimy powyższe wymogi to ładnie matuje skórę, jest aksamitny i calkiem dobrze trzyma się do 10h. Polubiłam go bo konsystencja jest spoko, ale może jak dobiorę lepszy odcień to kto wie.. lubię go ale jest upierdliwy...
    Zalety:
    • konsystencja i aplikacja
    Wady:
    • robi pomarańczę
    • podkreśla niedoskonałości
  • 15 września 2024 o 21:35
    Wielofunkcyjny podkład!
    Mam odcień 03 i dla mnie jest zbyt ciemny, ale nadaje się jako bronzer. Na mocno opaloną skórę latem również się nadaje. Jest naprawdę świetny! Lekki, delikatny w dotyku o konsystencji musu. Daje skórze zdrowy mat, ale przy mojej glass skin efekt mocnego matu daje wyłącznie puder. Posiadaczom skóry normalnej oraz nie wyświecającej się jak lampki choinkowe powinien dać efekt mocno matowej skóry. ???? Opakowanie w szklanym słoiku jest dość wygodne, tylko z deczka ciężkie. Pojemność to tylko 16 g - to prawie połowę mniej niż w standardowych podkładach. Szkoda. Podkład dobrze utrzymuje się na twarzy przez cały dzień. Ma lekkie, naturalne krycie. Nie zakryje piegów, ale mnie odpowiada naturalny wygląd. Jako bronzer również daję go odrobinkę, bo wtedy makeup no makeup wygląda zdrowo i nienachalnie. Polecam.
    Inne
  • 19 czerwca 2024 o 23:00
    Wygląd opakowania lepszy niż efekt
    Wybierając kosmetyki często patrzę na styl opakowania. To przypadło mi do gustu - mały słoiczek z matowym wieczkiem. Miałam wielkie nadzieje iż to będzie jeden z tych podkładów, który pozostanie ze mną na dłużej. Podkład dobrze kryje ale jest ciężki, zatyka cerę i nie trzyma długo. Jest tłusty po nałożeniu i nie nadaje się na upalne dni. Ja nie polecam..
    Zalety:
    • Dobre krycie
    Wady:
    • Ciężki
    • Zatyka cerę
    • Efekt maski
    • Ciężko się go rozprowadza po cerze

Zobacz także inne Kremy tonujące