Używam tego podkładu od kilku lat. Miałam dwukrotnie wersję w słoiczku, bardzo żałuję, że nie jest to standard, bo przy konsystencji tego podkładu słoiczek jest lepszy, niż buteleczka ze szpatułką. Niemniej jednak, jestem bardzo zadowolona z tego produktu!
PLUSY:
+Opakowanie: szklana buteleczka, ze szpatułką, którą nabieramy produkt. Całość jest estetyczna i przyjemna dla oka, ale trzeba się namachać, by wydostać resztki produktu. Przy słoiczku nie było tego problemu.
+Delikatny zapach (choć produkt z założenia jest bezwonny, ja wyczuwam tutaj delikatny aromat...lilii!).
+Konsystencja:delikatny mus, który jest dość zbity, ale rozprowadza się jak marzenie! Beztłuszczowy, będzie ideałem przy mieszanej/tłustej skórze.
+Niezwykle lekki, ja nakładam go na bazę, zawsze palcami i mam efekt ujednoliconej cery, bez efektu maski.
+Nie wymaga pudrowania (mam skórę suchą), nawet nałożony na tłusty krem. Daje efekt satynowego matu, nie wygląda sztucznie, tylko jak druga skóra.
+Krycie można budować, w zależności od potrzeb, ale jest ono średnie w kierunku dużego. Kryje cienie pod oczami (bo i tam go nakładałam, nie obciąża delikatnej skóry w tych obszarach), drobne krostki czy też pajączki (Mama miała i obywało się bez korektora).
+Matuje i absorbuje sebum-ja raczej nie mam z tym kłopotów, ale testowałam go na Mamie, która miała cerę mieszaną i pierwsze zmarszczki i efekty były mega zadowalające-długotrwale matowa, świeżo wyglądająca cera, niezwykle wygładzona.
+Kolory, od porcelany, przez beże aż po opalony, który osobiście posiadam. Nie jest pomarańczowy ani różowy, to piękny, złocisty kolor, który dostosowuje się do mojej ciemnej karnacji.
+Makijaż wykonany tym podkładem jest fantastyczny - zdrowa, promienna cera, wygląda jakby była taka z natury! Matowa przez wiele godzin!
+Dobrze współpracuje z pozostałymi kosmetykami kolorowymi, tj.róż, bronzer, rozświetlacz.
+Nie warzy się, nawet w największe upały.
+Nie ściera się.
+Nie zapycha porów.
+Nie wysusza, dzięki zawartości kwasu hialuronowego oraz wit.E
+Nie wchodzi w załamania skóry i nie podkreśla porów.
+Nie uczula.
+Jest niezwykle wydajny, wystarczy bowiem odrobina, by pokryć całą twarz - jedno opakowanie mam zwykle na 3/4 miesiące.
+Niedrogi - 36 zł/30 ml to przyzwoita cena. Za 50 ml (słoiczek) płaciłam 45 zł.
+Polska firma.
MINUSY:
-Brak!
Ten podkład to fenomen, choć testuję sporo podkładów, ze wszystkich półek cenowych, ten jest w czołówce najlepszych.
Polecam serdecznie!
- Trwałość