Szampony do włosów

Biosilk Hydrating Shampoo Szampon głęboko nawilżający do włosów suchych i zniszczonych

Biosilk Hydrating Shampoo Szampon do włosów suchych i zniszczonych 355ml
Farouk Systems Hydrating Shampoo - Szampon nawilżający 355ml

Nasi użytkownicy zostawili 71 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 maja 2020 o 13:24
    Płacenie za markę, a nie jakość.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Oczekiwania: Dobre domycie skóry głowy i włosów. Nawilżenie, nadanie włosom blasku i sprężystości. Skład: Bardzo długi i niestety mało korzystny. W pudełku znajduje się bardzo dużo silnie działających detergentów, bo aż trzy. Później jeden łagodny detergent. Dość sporo potencjalnych alergenów, bo aż siedem! Śladowe ilości protein i aż sześć nawilżających humektantów. Do tego trzy parabeny i dorony formaldehydu. Nie jest to produkt do codziennej pielęgnacji, bo może mocno zaszkodzić włosom i skórze głowy. Opakowanie: Bardzo ładne, profilowane opakowanie w białym kolorze. Wykonane z solidnego plastiku, dozownik znajduje się w zatyczce. Dobrze wyprofilowane, nie wyślizguje się z dłoni podczas użytkowania. Jest łatwe do transportowania, nic się nie wylewa w podróży. Butelka jest biała, nie ma możliwości kontrolowania zużycia produktu. Wrażenia: Po otwarciu przyjemny zapach, który utrzymuje się po użyciu jeszcze jakiś czas na włosach. Żelowa konsystencja – dość trudno wydobywa się z opakowania. Dobrze się nakłada i rozprowadza na włosach. Odpowiednio się pieni, dobrze domywa włosy i skórę głowy. Niestety nie jest to szampon idealny – wzmaga przetłuszczanie się włosów, zapycha. Do tego jest średnio wydajny, obciąża włosy i powoduje rozprostowanie. Włosy po użyciu są nawilżone, nie da mu się tego odmówić, ale mimo wszystko nie pozostałam fanem tego produktu. Jest bardzo drogi i bez problemu można znaleźć jego lepszy i tańszy zamiennik. W tym przypadku płacimy głównie za markę, jakość schodzi na drugi plan.
  • 10 marca 2019 o 15:23
    Średni
    Jestem całkiem zadowolona z tego produktu. Używałam o wiele lepszych szamponów, lecz ten nie jest tragiczny. Przy używaniu raz lub dwa razy w tygodniu sprawdza się bardzo dobrze. Zbyt często używany strasznie zapychał i przyspieszał przetłuszczanie włosów. Nie jest zbyt dobry dla skóry głowy. Przeciwieństwem jest odżywka z tej samej serii.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • ładny zapach
    • konsystencja żelowa
    Wady:
    • przeciąża włosy
    • wzmaga przetłuszczanie włosów
    • mało wydajny
    Drogeria Super-Pharm
    ola_369
    10 sierpnia 2018 o 15:43
    Nie taki zły
    Szampon nie wysusza włosów, ani nie podrażnia skóry głowy. Sprawdza się u mnie przy kręconych włosach, a stosuje go dosyć długo. Jest wydajny i ma przyjemny , delikatny zapach
    Zalety:
    • Jest bardzo wydajny.
    Drogeria Super-Pharm
  • 12 stycznia 2018 o 16:09
    Fajnie nawilża
    Szampon łagodnie myje i głęboko nawilża włosy. Doskonale się pieni, ma ładny zapach i jest wydajny, już nie wielka ilość wystarczy, aby dokładnie umyć nawet bardzo długie włosy. Są one gładkie i nie plączą się. Osobiście używam go raz na jakiś czas po umyciu włosów jakimś innym szamponem (w formie odżywki do spłukiwania), głównie w celu ich nawilżenia. Przez zawarty w szamponie jedwab włosy nie poddają się zabiegom stylizującym np. prostowaniu lub kręceniu. Ma gęstą konsystencję dlatego też trudno wydobyć go z opakowania. Minusem jest też dość wysoka cena. Ogólnie to zawsze wracam do niego kiedy moje włosy potrzebują ratunku w postaci nawilżenia, bo póki co dobrze spełnia tą rolę.
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • Nawilża
    • Dobrze się pieni
    • Ma ładny zapach
    • Jest wydajny
    • Wygładza
    • Nie plącze włosów
    Wady:
    • Zbyt gęsta konsystencja
    • Dość wysoka cena
  • 19 czerwca 2015 o 12:48
    Poniżej przeciętnej
    Szampon nie spełnia obietnic producenta. Żaden jak ten nie plątał mi włosów. Na głowie istne gniazdo, ciężko rozczesać mimo stosowania odżywek. Pomińmy własćiwości odżywcze-na pewno nie w tym szamponie. Jak był okres że go używałam to tylko na zmianę z innymi kosmetykami. Plusem chyba jest to że jest gęsty. Ale nie jestem pewna czy to na pewno plus, bo jego aplikacja na włosy z tego powodu była ciężka- pienił sie w jednym miejscu. Musiałam brac wiele małych porcji i nakładać na różne obszary głowy, przez co czas mycia wydłużał się. Był w miarę wydajny-za to gwiazdka. Druga gwiazdka za zapach. Mi się osobiście bardzo podoba. Wygląd butelki również oceniam na plus. Ale samo działanie szamponu na- jestem na nie. Używam tego produktu od: przez rok męczyłam 2 opakowania Ilość zużytych opakowań: dwa, po 350 ml