Wody perfumowane damskie

Miraculum Miraculum EDP

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 listopada 2016 o 12:09
    Zapach kobiety.
    Kto by pomyślał? Zapach zbliżony do Lancome Miracle, ale o wiele ładniej układa się na mojej skórze. Jest bardziej ugodowy. Nie drażni i nie wwierca się w nos, tak jak to potrafi zrobić Miracle. Kobiecy, ciepły, subtelny. Ciepło wyraża się nie poprzez duchotę i ciężkość zapachu, ale poprzez jego charakter. Jest ciepły, jak serce matki. Kiedyś kiedy byłam mała, a mama często wyjeżdżała- taki był charakter jej pracy- stęskniona wwąchiwałam się w jej szale i swetry. Pachniały nią. Ciepłem, serdecznością i miłością. Zapach był lekki, ale piorunujący. Bardzo przyjemny i uspokajający. I takie właśnie jest Miraculum. Delikatne, kwiatowe, rześkie. I ciepłe. Na co dzień.
    • Flakon
    Nique_m
    22 czerwca 2014 o 12:28
    ZAPACH KTÓRY KRĘCI...
    Zapach zbliżony do Miracle Lancome... \\ndelikatnie słodki..... uwodzicielski... a przez to delikatnie ale jednak zauważalny przez innych... polecam na codzień . Wode raz na jakiś czas zmieniam ale zawsze siegam po ten zapach z radością....
  • 11 kwietnia 2014 o 18:10
    Zakochałam się
    Perfumy dostałam w prezencie, na początku nie podobały mi się i wydwały się zbyt "poważne", ostatnio jednak odkryłam je na nowo i zakochałam się :-) Zapach jest delikatnie słodki, ale zdecydowanie daleki od wszystkich cukierków i landrynek zapełniających perfumerie. Jest to słodycz rozgrzanej łąki, a nie syntetycznej wanilii, czyli cos dla fanek zapachów kwiatowych. Mimo to jest delikatny, nie dusi i co ciekawe daje wrażenie "otulenia" pozostając zapachem świeżym i idealnym na co dzień. Bardzo kobiecy, ma w sobie też coś eleganckiego. Za tak niską cenę jak na perfumy zakoczyła mnie niespotykana trwałość i intensywność. Jest wyczuwalny w otoczeniu, niekoniecznie tylko przy bardzo bliskim kontakcie. Zostaję na skórze praktycznie przez cały dzień, chociaż wieczorem jest zupełnie inny, ciepły i bardziej różany. Jeśli tylko znajdę bardzo chętnie kupię ponownie, szkoda że producent wybrał tak proste, toporne opakowanie dla tego cudeńka :-)
    tytku
    12 października 2013 o 1:33
    zapach mojej młodości!
    To był mój pierwszy kobiecy zapach - odkryłam go wieku 16 lat. Kojarzy mi się z pierwszymi pocałunkami, pierwszymi miłościami, pięknymi wyznaniami:) I mimo że wiele się w moim życiu zmieniło, raz na jakiś czas po prostu muszę do tego zapachu wrócić. Żadnym odkryciem jest stwierdzenie, że to podróbka Miracle Lancoma. Natomiast ja chciałabym powiedzieć, że EDP Miraculum przerósł oryginał o głowę. Po pierwszej zużytej butelce recenzowanej wody, zakochana w tej kompozycji kwiatów i piżma, postanowiłam uzbierać na Miracle. Trochę mi to zajęło, w końcu nastolatkom nie spada kilka stówek z nieba na głowę. Gdy już nabyłam Lancoma, byłam strasznie zawiedziona. Niby podobna butelka z różowym płynem, ale stanowczo więcej ostrości i kwiatów, a mniej tego pięknego ciepła, które zachwyciło mnie przy Miraculum. W pierwszej fazie Miraculum czuję kwiaty - szczególnie frezje, które kocham i jaśmin, który uwielbiam. Potem wyczuwam też coś cukierkowego oraz owocowego, ale nie potrafię sprecyzować co. Gdy ta kompozycja blednie (ale nie ustępuje!) otula mnie niesamowita miękkość, subtelność, ciepło, zmysłowość, ale jest też coś ostrzejszego dla przełamania tej słodyczy. I do końca już - a perfumy są trwałe (ok 5-6 h) - pływam w ukochanym piżmie. Minęło sporo czasu. Znalazłam swoje inne zapachy, ale... Raz na kilka lat czuję silną potrzebę wrócić do Miraculum. Trochę to narkotyczne. Strasznie sentymentalne, ale podobno dzieciństwo wpływa na nasze całe życie i tego się nie wyprę. Używam tego produktu od: 13lat Ilość zużytych opakowań: 5 razy 100ml
    1315
    6 listopada 2011 o 16:05
    Na dobry dzień
    Odkryłam ten zapach wiele lat temu. Szukałam wody lekkiej, pełnej wibrujących delikatnych nut owocowo-kwiatowych i odrobiną delikatnej goryczy, który nada codziennemu zapachowi ledwie wyczuwalną gorzką nutkę elegancji i taka jest Miraculum. Pozostawia na skórze przyjemną i trwałą woń. Odpowiedni na co dzień. Duży plus za prosty, elegancki flakon, bez zbędnych ozdobników. Dodatkowy plus za przystępną cenę i dezodorant od tym samym zapachu. Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: 3 x 100 ml

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie